Opprett personlig epost på webhotell hos BlueHost

En god grunn til å kjøpe webhotell og domene, er at man får unike epostadresser. I denne guiden skal vi lage en epostkonto, slik at du får en valgfri mailadresse som for eksempel ser slik ut: dittnavn@dittdomene.com.

Guiden forutsetter at du har webhotell og domene fra BlueHost, hvis du ikke har webhotell, lærer du hvordan man registrerer domene og webhotell her.

Lage epostkonto

En epostkonto er en plass der epost lagres. Mailkontoen kan sammenlignes med ei postkasse. For at mailer skal komme til riktig postkasse trenger man en adresse, i dette tilfellet en epostadresse.

Det første du må gjøre er å logge på cPanel. Når du har gjort det, klikker du på Email Accounts som vist på bildet under.

Lage Epostkonto med Email Accounts i cPanel

Opprette epostadresse og epostkonto

Med eget webhotell og domene hos BlueHost kan du opprette flere epostadresser enn du har bruk for. :)

Du er nå klar for å opprette din første epostkonto, og epostadresse på eget domene. Her skal du skrive inn hvilken epost du vil ha og hvor stor postkassa skal være i MB (MegaByte). 250 MB holder i massevis, og hvis mailen din skulle bli full, så kan du alltids øke grensa senere.

Opprette epostadresse og epostkonto i cPanel

Etter du har klikket på Create Account vil den nye eposten komme opp nedenfor i samme skjermbilde.

Lese, skrive og sende epost

Da var tiden inne for å lese, skrive og sende epost. Det er primært to måter du kan gjøre dette på.

  1. Bruke webmail
  2. Bruke en epost-klient

Lese, skrive og sende epost via webmail

Hvis du skal bruke webmail, så trenger du bare å klikke på Access Webmail fra menyen du ser på illustrasjonen nedenfor.

Les, skriv og send email via webmail

Du vil da bli videresendt og bedt om å skrive inn passord for epostkontoen din. Skriv inn passordet, du vil så bli tatt videre. Herfra kan du gjøre alt mulig.

Det er 3 webmailalternativer, horde, SquirrelMail og roundcube, hvilken av dem du velger spiller ingen rolle. Her er det snakk om personlige preferanser.

Du kan også sette opp epostfiltrering, videresending, autosvar og konfigurere epostklient m.m. Gjør deg litt kjent med disse alternativene.

webmail-klienter og epostinnstillinger

En enklere måte å komme til webmailen på, er å gå til http://mail.dittdomene.com. Du vil da bli bedt om brukernavn og passord.

Lese, skrive og sende epost via epost-klient

Hvis du skal bruke en epostklient, f.eks. Microsoft Outlook eller Mozilla Firebird, så har BlueHost automatiske script for å sette opp Outlook og Outlook Express. Disse kommer du til ved å velge Configure Email Client fremfor Access Webmail fra skjermbildet to bilder opp på denne siden.

Her får du også de manuelle innstillingene du kan bruke for å sette opp en epostklient med den nye epostkontoen og epostadressen din.