Hvordan lage FTP-konto og logge på webhotell med FTP hos BlueHost

I denne guiden får du vite hvordan man logger på BlueHost webhotell med FTP. FTP er nødvendig for å overføre filer til webhotellet.

Hvis du ikke har webhotell, kan du lære hvordan man får webhotell og domene fra BlueHost her.

Logge på BlueHost webhotell med FTP

For å logge på FTP trenger du host, brukernavn og passord. Hos BlueHost er hosten til FTP-serveren det samme som domenet ditt med ftp.domene.com. F.eks. er hosten ftp.dittdomene.com. Du kan bruke brukernavnet og passordet du fikk i den første mailen, men det er anbefalt at du lager en ny FTP-konto for websiden din.

Hvis du vil bruke brukernavnet og passordet du fikk etter du hadde bestilt, mangler du bare én ting, og det er en FTP-klient. Her er en videoguide hvor du får gratis FTP-klient, samt. lærer hvordan man kobler til webhotell og overfører filer med FTP.

Hvis du følger videoguiden; merk at det er katalogen public_html som er selve webhotellet ditt, den såkalte webrooten. Fjern filene i denne katalogen og legg opp de du vil skal være tilgjengelig på nettet. Alt du putter i denne katalogen vil nemlig være tilgjengelig fra http://dittdomene.com

Logget på webhotell med FTP

Lage FTP-konto på webhotell hos BlueHost

Hvis du skal opprette en ny FTP-konto på webhotellet, må du først logge inn i cPanel.

Vel inne i kontrollpanelet må du klikke deg frem til FTP-kontoer, som vist på bildet nedenfor. Klikk deg inn dit.

cPanel FTP-konto administrasjon

Herfra skal du opprette en bruker til FTP-kontoen din, se på bildet nedenfor for veiledning:

Lager FTP-konto for webroot

Merk at i dette tilfellet blir brukernavnet madcow@dittdomene.com, ikke bare madcow. Videre setter vi Directory til å være public_html. Denne katalogen er, som tidligere nevnt, webrooten på webhotellet ditt, og alle filer du putter i denne vil bli tilgjengelig fra http://dittdomene.com

Når du har opprettet en ny bruker får du opp en meny som forteller deg hva brukernavnet, passordet, FTP-serveren (hosten) og porten (21) er. Skriv ned disse opplysningene, slik at du kan bruke dem senere.

Hvis du er klar for å overføre filer til webhotellet ditt nå, kan du se denne videoen for å laste ned en gratis FTP-klient og lære hvordan man overfører filer til webhotell med FTP.