Webhotell guide, kjøpe webhotell og domene hos BlueHost

Denne guiden viser hvordan du kommer igang med webhotell og domene fra BlueHost. Webhotellet støtter selvsagt MySQL, PHP, du har fri lagringsplass, ubegrenset trafikk, alt du trenger og mer til.

Her går vi gjennom hele bestillingsprosessen, og når du er ferdig har du eget webhotell med domene.

Etter du har bestilt webhotell fra BlueHost, er du klar for å logge på med FTP (for å overføre filer til webhotellet), og sette opp en MySQL-database (hvis du skal lage blogg, eller hjemmeside). I tillegg er det kjekt å lage en epostkonto, slik at du kan få epost, f.eks. til outlook. Guider som viser deg hvordan du gjør dette, finner du nederst i denne guiden.

1. Kjøpe webhotell hos BlueHost

Klikk her for å gå til BlueHost (åpnes i nytt vindu). Klikk deretter på Sign Up Now... som vist på bildet nedenfor.

Sign Up Now Webhotell

2. Velg webhotellpakke

Du kan velge mellom starter, plus og business pro. Hvis dette er din første hjemmeside, så anbefales det at du begynner med den billige "starter"-pakken, siden den har rikelig med lagring og tilleggstjenester for deg som er nybegynner. Hvis du skulle ha behov for mer kapasitet til å hoste flere domener og websider senere, så kan du alltids oppgradere kontoen til "plus" eller "business pro".

Velg webhotellpakke

3. Velg gratis domene som skal knyttes til webhotellet

Du må nå velge hvilket domene du vil bruke. Skriv inn domenet som vist på bildet under, uten http og www. Velg deretter om du vil ha com, net, org, info, biz eller us, som vist på bildet nedenfor. (Ditt domene vil bli slik: dittdomene.com). Epostadressen(e) du senere vil lære å lage vil bli seende slik ut: valgfritt@dittdomene.com

Domenet er gratis og følger med webhotellet. Uavhengig om du har domene eller ikke: Du kan knytte et annet domene til samme webhotell senere (BlueHost webhotell støtter flere domener). Hvis du ikke vil ha et gratis domene, men bare bruke et du allerede eier domene, f.eks. hvis du har no-domene, skriv heller inn domenenavnet i boksen I have a domain.

Skal du ha no-domene, må du enten drive firma eller på annen måte skaffe et organisasjonsnummer. Hvis du har et org.nr. og vil bruke et no-domene, bør du lese denne guiden i å kjøpe no-domene hos Domeneshop og webhotell hos Bluehost.

Registrer domene

4. Skriv inn kontaktinformasjon og andre detaljer

Hvis domenet du har valgt er ledig, kommer du til neste trinn. Hvis domenenavnet allerede er registrert av noen andre, velg et nytt.

Skriv inn alle felter bortsett fra det som er merket med (optional). E-postadressen du benytter her er en du har fra før, for velkomstmail med passord og liknende vil bli sendt til denne adressen.

Kundeinformasjon

5. Velg varighet og eventuelle tilleggstjenester

5.1 Periode for forskuddsbetaling av webhotell

Du må nå velge hvor lenge du skal ha webhotell og domene hos BlueHost. Som du ser på bildet nedenfor kan du velge mellom 12, 24 og 36 måneder av gangen, og jo lenger du betaler for, desto billigere blir det.

Forskuddsbetaling for webhotell for gitte lengder

Hvis du vil ha webhotellet videre etter månedene har gått, så vil du få epost om hvordan du kan fortsette betale for å fortsette å leie webhotellet.

5.2 Tilleggstjenester

En rask forklaring på tilleggstjenestene:

(1) Det er mulig å skjule hvem som eier domenet. Hvis du ikke vil at noen skal kunne slå opp i whoisdatabase og se kontaktdetaljene dine, epostadressen din og så videre; klikk av for Use Domain Whois Privacy som vist på bildet nedenfor. Hvis du ikke vil ha WhoisGuard, lar du naturligvis check boksen være ukrysset.

(2) Site backup pro trenger du ikke hvis du følger videoguidene og tar backup på egenhånd.

(3, 4 og 5) er spesialtjenester som er overflødige for deg som er nybegynner. Disse trengs definitivt ikke.

Tilleggstjenester på webhotell

5.3.1 Forskuddsbetaling med bank- eller kredittkort

Hos BlueHost kan du betale med bank- eller kredittkort. Korttypene de støtter er som du ser på bildet nedenfor VISA, Master Card, American Express og Discover. Velg korttypen du har, og skriv inn kortnummeret (foran på kortet), utløpsdatoen (foran på kortet) og CVV2-koden (de tre siste sifferne bakpå kortet i signaturfeltet).

Klikk deretter på Next for å starte prosessen. Vent litt mens BlueHost prosesserer bestillingen av webhotell. Du tas deretter til siste trinn.

Betal webhotell med bankkort eller kredittkort

5.3.2 Forskuddsbetaling med PayPal

Hvis du vil betale med PayPal, klikk av på knappen som vist på bildet nedenfor, klikk deretter Next.

Betal webhotell og domene med PayPal

Du blir deretter tatt til PayPal. Hos PayPal skriver du bare inn ditt PayPal-brukernavn og -passord, for så å logge på. Dernest klikker du på Pay. Du blir nå bedt om å vente litt, og tas fra PayPal tilbake til BlueHost, hvor du har kommet til siste trinn.

6. Webhotell og domene er bestilt

Hvis du har skrevet inn riktige betalingsdetaljer skal du nå komme til websiden som vist nedenfor.

Her kan du logge direkte inn i cPanel for å administrere webhotellet ditt. I tillegg kan du se på kvitteringen at alt du har registrert er riktig.

Webhotell og domene bestilt

6.1 Epost med detaljer om webhotellet

Gratulerer, du har nå ditt eget webhotell med domene!

I tillegg får du to eposter fra BlueHost. Den ene inneholder en velkomstmelding og noen linker til diverse guider for hvordan du kommer igang.

Den andre inneholder brukernavnet til kontrollpanelet og FTP-kontoen din, i tillegg til andre viktige opplysninger om webhotellet. Passordet ditt skrev du forhåpentligvis ned i trinn 3 ovenfor.

epost fra BlueHost med detaljer om webhotell og domene

7. cPanel, FTP, MySQL database og epostkonto

Du er nå klar til å logge på cPanel (kontrollpanel) for første gang.

Fra kontrollpanelet skal vi administrere litt, blant annet skal vi lage en MySQL database, logge på webhotellet med FTP og opprette en epostkonto på det nye domenet ditt.

MySQL databasen og FTP-kontoen kan du bruke f.eks. hvis du skal lage en blogg med WordPress, eller lage en hjemmeside med Drupal.

Klikk her for å gå til BlueHost (ny fane), deretter følger du video tutorialen under for å registrere domene og opprette webhotell.