Hjemmeside med CMS

Lag hjemmeside med et publiseringsverktøy, eller som det egentlig heter; et CMS (for Content Management System).

Et publiseringsverktøy er nyttig hvis du ikke kan programmere, men likevel ønsker å lage hjemmeside. Dog er det ikke bare nybegynnere som bruker CMS, også dyktige webutviklere vet godt hvor mye tid de sparer på å bruke et publiseringssystem.

Videoene nedenfor hjelper deg igang med å lage hjemmeside med de forskjellige publiseringsverktøyene, og de er delt inn i kategorier for de forskjellige CMSene.

Hjemmeside med publiseringsverktøyet Drupal

Drupal er et fantastisk publiseringsverktøy som egner seg godt for mange typer hjemmesider. CMSet er svært fleksibelt og det er garantert noe du vil sette pris på, etterhvert som din hjemmeside tar form, og du lærer mer om å lage hjemmeside.

CMS

Introduksjon; hva er Drupal, hva kan Drupal brukes til og hvordan kan det brukes for å lage hjemmeside til bedrift eller private hjemmesider. Det får du svar på i denne videoen.

Introduksjon til Drupal CMS

En video myntet på at nye brukere skal bli bedre kjent med det intuitive administrasjonspanelet i Drupal CMS og se hvilke kjerneområder du som webmaster med egen hjemmeside bør være kjent med.

drupal

Installasjon av Drupal CMS starter her. Dette er en enkel videoguide, hvor du kan følge prosessen fra A til Å og lage hjemmeside i løpet av få minutter.

drupal themes

Gratis webdesign til publiseringssystemet Drupal. I denne videoen lærer du hvordan du laster ned og installerer themes i publiseringsverktøyet Drupal.

moduler

Her lærer du hvordan du får mer funksjonalitet på hjemmesiden ved hjelp av moduler. Moduler er en betegnelse på små tilleggspakker som gir websider laget med publiseringsverktøyet Drupal mer funksjonalitet

HTML editor WYSIWYG

Lyst på skikkelig brukervennlighet når du lager nytt innhold på websiden din? I denne videoen lærer du hvordan du installerer en HTML editor i publiseringsverktøyet Drupal.

Kategorier

Guide hvor du lærer å opprette kategorier og linke til kategoriene fra menyer. Resultatet blir en meny over kategoriene på hjemmesiden.

Bruker med utvidet tillatelse

Lær å opprette roller, gi rollene tillatelser og brukerne roller. På den måten kan du feks opprette administratorer, moderatorer og systemoperatører, og begrense og utvide tilgang blant brukerne på hjemmesiden.

SEO av URL

SEO-Guide del 1, SEO tips for Drupal. Her lærer du å lage pene URLer, slik at du får et mer søkemotoroptimalisert og brukervennlig nettsted. SEO øker sjansene for mer trafikk, fordi det hjelper deg å komme høyere i søkemotorer som Google.

Title tag SEO

SEO-Guide del 2, SEO tips for Drupal. Lær å kontrollere hvordan websidene på nettstedet ditt ser ut i søkemotorene ved å søkemotoroptimalisere title taggene.

Innholdstypen video på hjemmeside laget med Drupal

Denne guiden viser hvordan man lager egne innholdstyper i Drupal. Eksemplet viser hvordan man setter inn video på hjemmesiden, men det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med denne modulen!

Lager en automatisk hjemmeside

Lyst på en helautomatisk hjemmeside som utfører forskjellige oppgaver når visse ting skjer. Her lærer du blant annet hvordan du får hjemmesiden til å sende deg en epost når brukere registrerer seg.

Views UI

Del 1: Vil du ha full kontroll over hvordan kategorier og visninger av innhold presenteres på hjemmesiden din? Da er denne videoguiden et absolutt must. Vi ser på og lærer om modulen views.

relationships i views og CCK

Del 2: For å få mer kontroll over innhold, kan man lage noder og data med relasjoner (relationships) til hverandre. Dermed kan man bruke informasjon om den éne noden for å vise den andre.

content template for node

Del 3: Lær å kontrollere hvordan teasere, noder og data fra noder i RSS-feeds fremstår. Vi bruker variabler fra noder og angir hvordan disse skal plasseres på de respektive websidene.

Safe backup

Backup av hjemmesiden. I denne videoguiden bruker vi modulen backup migrate for å ta sikkerhetskopi av MySQL databasen. På den måten forsikrer vi oss om at vi alltid har en backup av innhold og innstillinger.

Oppdater

Oppdatering av hjemmesiden, del 1: I denne videoguiden lærer du å oppdatere Drupalkjernen når det fra tid til annen kommer en ny oppdatering. Merk at dette gjelder oppdatering i samme hovedversjon, f.eks. versjon 6.

Oppdatere

Oppdatering av hjemmesidene, del 2: I denne videoguiden lærer du hvordan man oppdaterer moduler. For å oppdatere moduler kreves det at du har tatt backup av kildekode og MySQL database, så lær det først.

Hjemmeside med publiseringsverktøyet Wordpress

Wordpress er et kjent CMS som brukes av bloggere over hele verden. Publiseringsverktøyet brukes også på andre typer hjemmesider, men egner seg garantert best for deg som vil lage en egen blogg, og ikke en tradisjonell hjemmeside.

WordPress

Video hvor du lærer å laste ned, pakke opp, redigere, laste opp og installere WordPress CMS. WordPress egner seg utmerket til egen blogg, og kan også brukes til å lage en mer tradisjonell hjemmeside.

WordPress norsk

I denne videoen lærer du hvordan du laster ned og installerer norsk språk på en hjemmeside laget med publiseringsverktøyet WordPress.

WordPress design

Hvis du har laget din hjemmeside med publiseringsverktøyet WordPress, og ønsker å bruke et annet design enn det som fulgte med, så lærer du hvordan du laster ned og installerer designet i denne videoen.

SEO for WordPress

Få mer trafikk til bloggen ved å lage fine URLer og kontroller hvordan bloggposter på bloggen din dukker opp i søkeresultatene ved å søkemotoroptimalisere bloggen.