Hvordan bruke Drupal

CMS

Introduksjon; hva er Drupal, hva kan Drupal brukes til og hvordan kan det brukes for å lage hjemmeside til bedrift eller private hjemmesider. Det får du svar på i denne videoen.

Introduksjon til Drupal CMS

En video myntet på at nye brukere skal bli bedre kjent med det intuitive administrasjonspanelet i Drupal CMS og se hvilke kjerneområder du som webmaster med egen hjemmeside bør være kjent med.

drupal

Installasjon av Drupal CMS starter her. Dette er en enkel videoguide, hvor du kan følge prosessen fra A til Å og lage hjemmeside i løpet av få minutter.

drupal themes

Gratis webdesign til publiseringssystemet Drupal. I denne videoen lærer du hvordan du laster ned og installerer themes i publiseringsverktøyet Drupal.

moduler

Her lærer du hvordan du får mer funksjonalitet på hjemmesiden ved hjelp av moduler. Moduler er en betegnelse på små tilleggspakker som gir websider laget med publiseringsverktøyet Drupal mer funksjonalitet

HTML editor WYSIWYG

Lyst på skikkelig brukervennlighet når du lager nytt innhold på websiden din? I denne videoen lærer du hvordan du installerer en HTML editor i publiseringsverktøyet Drupal.

Kategorier

Guide hvor du lærer å opprette kategorier og linke til kategoriene fra menyer. Resultatet blir en meny over kategoriene på hjemmesiden.

Bruker med utvidet tillatelse

Lær å opprette roller, gi rollene tillatelser og brukerne roller. På den måten kan du feks opprette administratorer, moderatorer og systemoperatører, og begrense og utvide tilgang blant brukerne på hjemmesiden.

SEO av URL

SEO-Guide del 1, SEO tips for Drupal. Her lærer du å lage pene URLer, slik at du får et mer søkemotoroptimalisert og brukervennlig nettsted. SEO øker sjansene for mer trafikk, fordi det hjelper deg å komme høyere i søkemotorer som Google.

Title tag SEO

SEO-Guide del 2, SEO tips for Drupal. Lær å kontrollere hvordan websidene på nettstedet ditt ser ut i søkemotorene ved å søkemotoroptimalisere title taggene.

Innholdstypen video på hjemmeside laget med Drupal

Denne guiden viser hvordan man lager egne innholdstyper i Drupal. Eksemplet viser hvordan man setter inn video på hjemmesiden, men det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med denne modulen!

Lager en automatisk hjemmeside

Lyst på en helautomatisk hjemmeside som utfører forskjellige oppgaver når visse ting skjer. Her lærer du blant annet hvordan du får hjemmesiden til å sende deg en epost når brukere registrerer seg.

Views UI

Del 1: Vil du ha full kontroll over hvordan kategorier og visninger av innhold presenteres på hjemmesiden din? Da er denne videoguiden et absolutt must. Vi ser på og lærer om modulen views.

relationships i views og CCK

Del 2: For å få mer kontroll over innhold, kan man lage noder og data med relasjoner (relationships) til hverandre. Dermed kan man bruke informasjon om den éne noden for å vise den andre.

content template for node

Del 3: Lær å kontrollere hvordan teasere, noder og data fra noder i RSS-feeds fremstår. Vi bruker variabler fra noder og angir hvordan disse skal plasseres på de respektive websidene.

Safe backup

Backup av hjemmesiden. I denne videoguiden bruker vi modulen backup migrate for å ta sikkerhetskopi av MySQL databasen. På den måten forsikrer vi oss om at vi alltid har en backup av innhold og innstillinger.

Oppdater

Oppdatering av hjemmesiden, del 1: I denne videoguiden lærer du å oppdatere Drupalkjernen når det fra tid til annen kommer en ny oppdatering. Merk at dette gjelder oppdatering i samme hovedversjon, f.eks. versjon 6.

Oppdatere

Oppdatering av hjemmesidene, del 2: I denne videoguiden lærer du hvordan man oppdaterer moduler. For å oppdatere moduler kreves det at du har tatt backup av kildekode og MySQL database, så lær det først.

Syndiker innhold