SEO av title tags i noder og taxonomy

I denne SEO-guiden for Drupal får du tips om hvordan du søkemotoroptimaliserer title taggene på både noder (innhold) og for termene (kategoriene) du har laget i taksonomi. I tillegg lærer du hvordan man endrer overskriften på kategorisidene, dvs. sider som viser hvilke noder som er tilknyttet et term (kategori). Forøvrig kan det være smart å se SEO av URL i Drupal, før du går igang med denne SEO-guiden.

Under videoguiden med tips om SEO av title taggene finner du en rekke tips som ikke er tatt med i videoen, les derfor det som står under videotutorialen før du begynner å søkemotoroptimalisere title taggene dine. Det er et godt tips å se videoen først, slik at du vet mest mulig før du går igang.

Hvorfor title taggen er så viktig. Title taggen er den desidert viktigste taggen på websiden. Det er denne som dukker opp som link i søkeresultatene til Google og andre søkemotorer, i tillegg til at det er den som lagres som beskrivelse på en webside når en bruker legger den i favoritter. Kort sagt er title taggen overskriften på nettstedet ditt i søkemotorene.

SEO av title tags på noder og taksonomi i Drupal

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

Modulene som bruker i denne SEO-guiden er token, page title og taxonomy title. Last dem ned og installer dem for å søkemotoroptimalisere Drupal.

Lengde på title tags

Title bør ikke overstige 66 tegn, da Google og andre søkemotorer ikke viser mer enn 66 tegn. Det inkluderer mellomrom, bokstaver tall og andre tegn du måtte finne på å putte i den.

Det er kjedelig å telle hvor mange tegn som puttes i title taggen, derfor kan det være en god idé å bruke dette verktøyet. SEO title and meta description length. Der kan du lage title tags og skrive meta description, samt. se hvordan resultatet vil bli i søkemotorer.

Bruk god SEO på title tags

Ofte kan det være lurt å ha flere søkefraser i title taggen. Det er fordi relevansen av title taggen ofte avgjør hvor høyt man kommer i søkemotorenes resultater. Pass dog opp for å ikke fremstå som spammy!

For å skille søkefraser fra hverandre i title taggen bruker man såkalte separatorer i title-taggene. Ofte brukte separatorer er bindestrek (-), tankestrek (–) og bar (|). Det er dog anbefalt at du bruker tankestreken. Den er nemlig lenger enn bindestreken, og vil dermed gjøre title taggen din bredere, og mer synlig enn bindestreken. For å lage tankestrek på tastaturet holder du inne Alt, mens du klikker 0150 på numpaden (de vanlige tallene fungerer ikke).

Hvis kategorien nodene dine legges i inneholder søkeord og søkefraser som er relevante for innholdet i nodene, bruk dem i title taggene dine. Dette gjør du enkelt ved å bruke token for dine termer (kategorier). Husk også å ta lengden på title taggen i betraktning når du gjør dette. I SEOvideoen ovenfor bruker vi kun tokens når vi spesifiserer hvordan title taggene skal bli, men du kan også skrive inn ord direkte.

Mer oppmerksomhet til title

Mange bruker en strategi for å vekke mer oppmerksomhet rundt title taggene sine i søkemotorene. Ved bruk av disse teknikkene mister man tegn som kunne vært brukt på søkefraser og søkeord, men det kan likevel lønne seg i visse tilfeller. La oss si man ønsker å ranke på søkefrasen SEO for title tagger. Da bruker man kun 20 tegn, altså har man mange igjen til rådighet. I et slikt tilfelle kunne man eksempelvis forsøkt med title tagger som dette:

  • [[[ SEO for title tagger ]]]
  • .:::. SEO for title tagger .:::.
  • | SEO for title tagger |
  • §§§ SEO for title tagger §§§

Pass dog opp for title tag feller som SEO for title tagger – Klikk her!, da slike ofte fremstår som spammy og lite appellerende til den vante nettbruker.