Lær å kontrollere presentasjon av innhold på hjemmesiden

I denne videotutorialen lærer du hvordan man kan lage listevisninger og blokker med innhold på hjemmesiden. Det finnes absolutt ingen grenser for hva man kan gjøre med modulen views, her er noen eksempler:

  • Lage blokker med visning av profilbilder
  • Lage menyer med kategorier (termer)
  • Lage websider som viser hva slags innhold det er på nettstedet

Dette er som sagt kun eksempler, for med views kan man virkelig lage en skreddersydd webside etter egne behov med Drupal. Se videotutorialen, og lær hvordan man bruker views for å lage blokker og nettsider med listing av innholdet i Drupal.

Hvis du i tillegg til views har installert CCK, vil du ha muligheten til å presentere innhold fra de forskjellige feltene i innholdstypene dine. I en senere videotutorial skal vi se hvordan man kan bruke en kombinasjon av views, CCK og contenttemplate for å få total kontroll over alt som har med presentasjon av data på hjemmesiden å gjøre.

Hvordan lage blokker og websider som viser data

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

I videoguiden laster ned og installerer vi modulen views, og her kan du laste ned views.

Hva er views

Views er en modul som (blant annet) gir deg et brukergrensesnitt for å hente data ut av databasen, og velge hvordan innholdet skal plasseres. Som programmerer gjør man dette arbeidet ved å skrive SQL (Structured Query Language), f.eks. for å hente informasjon ut av en MySQL-database.

Du kan lage blokker, nettsider og feeds som viser det innholdet du selv spesifiserer. Du kan definere overskrifter, tekst som skal vises og man kan du velge om ting skal presenteres i lister, i grids, tabeller og så videre.

Å liste opp alle alternativene man har i denne modulen er nær sagt en gigantisk jobb, derfor anbefales det at ser videoene om modulen på Hjemmeside, og begynner å eksperimentere på egenhånd. Så snart man har skjønt logikken, vil du ha full kontroll over presentasjonen av innhold på dine hjemmesider.