Lage hjemmeside med publiseringsverktøyet Drupal

Det skal være enkelt å lage hjemmeside, og enklere enn dette blir det strengt tatt ikke. I denne videoen lærer du hvordan du laster ned, pakker opp og installerer publiseringsverktøyet Drupal.

Drupal egner seg for alle typer hjemmesider, fordi det er et ekstremt fleksibelt CMS. Publiseringsverktøyet kommer med en kjerne, som du ved hjelp av moduler kan bygge på, for økt funksjonalitet. Det hele er ekstremt brukervennlig, og legger grunnlaget for at du kan lage en svært funksjonsrik hjemmeside.

Den lettkjørte kjernen, i tillegg til mange og utrolige moduler, gjør Drupal til et fantastisk publiseringsverktøy for alt fra småbedrifter som ønsker en informasjonsside, til folk som ønsker personlig hjemmeside. Men det stopper ikke der. Du kan også bygge tunge og komplekse systemer ved hjelp av publiseringssystemet. Her har du altså et CMS du kan la hjemmesiden din gro med.

Informasjon, nedlastning og installasjon av hjemmeside med Drupal

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

Installasjonen av Drupal CMS gjøres på webhotell fra Bluehost. Hvis du bruker et annet webhotell, så kan installasjonen i noen tilfeller være annerledes. Hvis du får problemer, så husk at du alltid kan be om hjelp i hjemmesideforaet.

Begge linkene under åpnes i nytt vindu slik at videoguiden ikke forsvinner. Linkene tar deg direkte til nedlasting av Drupal 6 og den norske språkfilen.

Videoguider du kanskje må se før du kan lage hjemmeside med Drupal

Winrar: I videoen ovenfor bruker vi Winrar for å pakke opp filer. Se denne videoen for å lære hvordan du laster ned og installerer komprimeringsprogrammet Winrar.

editor: Det er mulig du må redigere noen filer, for å følge denne guiden. I videoen bruker vi editoren conTEXT. Du lærer hvordan du laster og installerer editoren her.

FTP: Vi bruker også en FTP-klient. Hvis du ikke har FTP-klient, kan du lære hvordan du laster ned og installerer FTP-klient her.