Hvordan få mer funksjonalitet på hjemmesiden med moduler

Her lærer du hvordan du får mer funksjonalitet på hjemmesiden ved hjelp av moduler. Moduler er en betegnelse på små tilleggspakker som gir websider laget med publiseringsverktøyet Drupal mer funksjonalitet

I denne videoen lærer du hvordan du utvider funksjonaliteten på en hjemmeside laget med publiseringsverktøyet Drupal. For å utvidet funksjonalitet på websider i Drupal, bruker vi noe som heter moduler, eller på engelsk; modules.

Disse blir laget av programmerere og distribuert på Drupals side for moduler. Det er viktig at modulen du laster ned er støttet av den versjonen av Drupal, hjemmesidene dine bygger på.

I dette eksemplet, bruker vi en modul som gir deg mulighet til å bruke såkalte bbkoder. Disse gjør det mulig å formatere skrift, uten at du trenger å bruke HTML.

For eksempel vil bbkoden [b] lage tykk skrift, [i] lage italisert skrift og [u] lage understreket skrift. Du kan også lage linker ved å bruke bbkode, da skriver du [url=adressen til websiden du linker til]tekst på linken som peker til nettsiden[/url].

Installere modul for å få mer funksjonalitet på webside laget med Drupal

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.