Hjemmeside med publiseringverktøyet WordPress

Video hvor du lærer å laste ned, pakke opp, redigere, laste opp og installere WordPress CMS. WordPress egner seg utmerket til egen blogg, og kan også brukes til å lage en mer tradisjonell hjemmeside.

WordPress er et CMS som fungerer utmerket for å sette opp en hjemmeside. Systemet er brukervennlig og i god open source-ånd, helt gratis å laste ned og bruke.

Du har med 99,9% sikkerhet allerede sett WordPress i bruk. Flesteparten av blogger på nettet er i dag basert på WordPres-systemet, og dette er ikke uten grunn. Med WordPress på ditt webhotell, har du full kontroll, og det finnes også addons du kan bruke for å bygge på funksjonaliteten på bloggen din.

Videre finnes det en rekke gratis layout templates, altså design, som du kan laste ned til Wordpress. Hvis du vil ha et individuelt design, kan du lese denne artikkelen om hvor du får unike webdesign til WordPress.

Nedlastning og installasjon av WordPress publiseringsverktøy

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

Link til WordPress.

For å få automatiske verdier, kan du bruke denne nøkkelgeneratoren.

Andre verktøy du kanskje trenger for å laste opp din hjemmeside

FTP-klienten vi bruker for å overføre hjemmesiden til webhotellet heter FileZilla. FileZilla er en gratis FTP-klient. Lær hvordan du laster ned, installerer og overfører din hjemmeside med FTP her.