Hvordan få HTML editor på ditt Drupal nettsted

Lyst på skikkelig brukervennlighet når du lager nytt innhold på websiden din? I denne videoen lærer du hvordan du installerer en HTML editor i publiseringsverktøyet Drupal. Denne gjør det like enkelt å formatere innhold i HTML, som det er å lage flotte dokumenter med et tekstbehandlingsprogram som Word eller Open Office.

Hvis du ikke bruker Drupal, kan du lære å lage websiden din med publiseringsverktøyet her. Guiden tar deg fra A-til-Å, og forklarer på en lett og oversiktelig måte hvordan du utnytter kraften i publiseringssystemet.

HTML editor

Men tilbake til saken: Hvis du ikke kan HTML, og heller ikke har planer om å lære det, så vil dette videokurset hjelpe deg å installere moduler som gir deg brukervennlig og tidsbesparende funksjonalitet på nettstedet ditt. Som sagt vil det vil faktisk bli like lett å lage linker, tykk skrift, punktlister, nummererte lister og underoverskrifter på hjemmesiden som i Word. I tillegg finner du en mengde andre muligheter! Du vil også, med få klikk, kunne sette inn bilder på hjemmesiden!

Det heter egentlig ikke HTML-editor, for det er mer riktig å kalle det hva det egentlig heter; nemlig en WYSIWYG editor. Dette står for What You See Is What You Get, og hjelper deg altså til å skrive og strukturere nytt innhold på hjemmesiden din.

Under videoguiden finner du linker til alle modulene samt. editoren vi bruker i den. Alle er som vanlig gratis å bruke.

Video: Hvordan bruke HTML editor på webside med Drupal publiseringsverktøy

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

OBS! Du kan nå bruke CKEditor i steden for FCKeditor! Dette er anbefalt! Du skal ikke bruke CKEditor for Drupal, last ned versjonen som ikke er myntet på noe CMS!

For å få til denne funksjonaliteten bruker vi WYSIWYG API sammen med FCKeditor (WYSIWYG) for å sette opp HTML-editoren. Videre bruker vi IMCE til bildeopplasting og IMCE WYSIWYG bridge for å implementere bildeopplasting og bruk i FCKeditor. For sikkerhet og kontroll over hvilke brukere som kan bruke HTML-editoren, bruker vi modulen input format permissions.

Last ned drupalmodulene og WYSIWYG-editoren i tutorialen

Det kan være lurt å åpne disse linkene før du begynner å se videoen, da er det enklere å følge progresjonen. Linkene åpner seg i nye tabber, dersom du har en nettleser som støtter det, høyreklikk og velg åpne i ny nettleser, dersom du synes det er enklere.