Hvordan ta backup av databasen i Drupal

Backup av hjemmesiden. I denne videoguiden bruker vi modulen backup migrate for å ta sikkerhetskopi av MySQL databasen. På den måten forsikrer vi oss om at vi alltid har en backup av innhold og innstillinger.

Det er viktig at du leser alt som står på i denne guiden i tillegg til å se videoen. Jobben med å ta backup er en av de viktigste tingene du som webmaster må gjøre. Det krever at man setter seg litt inn sikkerhetstiltak, for å forsikre seg om at uvedkommende ikke får tilgang til sikkerhetskopiene, i tillegg til at man er sikker på at man har tatt backup av alt.

I denne guiden skal vi ta backup av databasen, men husk at du også må ta backup av filer. Hvor ofte du tar backup av filer avhenger av hvor ofte du får inn nye filer. Laster du f.eks. opp et bilde i et innlegg du skriver, så vil dette bildet bli lagret blant filene dine, mens teksten du skriver vil bli lagret i databasen.

5 ting du lærer om backup av database i denne guiden

  1. Hvordan man tar backup av databasen
  2. Hvordan man lagrer backup på en trygg plass på webhotellet
  3. Hvordan man kan sende backup av databasen til en epost
  4. Hvordan man tar automatisk backup av databasen regelmessig
  5. Hvordan man gjenoppretter databasen fra en backup

Du er nå klar til å se videoen, men husk å lese det som står under videoen når du er ferdig.

Hvordan ta backup av MySQL databasen

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

Klikk her for å laste ned backup migrate (ny fane/vindu).

Les alt nedenfor videotutorialen når du har sett den ferdig.

Hvordan sette opp automatisk backup av database

I Drupal har man et script som heter cron.php. Dette scriptet gjør en haug av vedlikeholds- og administrasjonsoppgaver slik at du slipper. Det er viktig at dette scriptet kjøres regelmessig. Man kan kjøre det manuelt ved å gå til domene.com/cron.php, eller man kan sette opp en såkalt cron job.

Kan jeg sette opp cron job på mitt webhotell?

Hvordan man setter opp en cron job avhenger av hvor man har webhotell. Mens noen webhotell lar deg legge inn cron jobs mellom kontrollpanelet, må man koble seg til via såkalt SSH for å legge inn kommandoer hos andre. Atter igjen er det webhoster som ikke støtter cron jobs.

  1. Bluehost: For deg som har vært lur og fulgt anbefaling om webhotell fra Bluehost, så finner du guide i å sette opp cron job for Drupal hos Bluehost her.
  2. Webhotell uten cron: Dersom ditt webhotell ikke støtter cron jobs, er det beste alternativet å bruke sette opp poor mans cron i Drupal..
  3. Andre webhotell: For de som ikke har peiling på om de kan sette opp cron job, sjekk denne forumtråden hvordan sette opp cron job på mitt webhotell.