Hvordan oppdatere Drupal?

Oppdatering av hjemmesiden, del 1: I denne videoguiden lærer du å oppdatere Drupalkjernen når det fra tid til annen kommer en ny oppdatering. Merk at dette gjelder oppdatering i samme hovedversjon, f.eks. versjon 6.

Fra tid til annen vil du få beskjed på nettstedet ditt om at kjernen din er utdatert, og at en ny versjon er tilgjengelig for nedlasting. Ved å oppdatere kjernen hver gang det kommer ut en ny utgivelse, sikrer du websiden din mot angrep og sikkerhetshull.

Sikkerhetskopi er viktig, så husk å alltid ta backup av filer og backup av database før du oppdaterer!

Hvilke versjoner av Drupal kan jeg oppgradere til og fra

I denne videoguiden lærer du hvordan man oppdaterer Drupal core fra en versjon til den neste. F.eks. fra 6.23 til 6.25, men ikke fra 6 til 7! Dette er kun for oppdateringer innen samme versjon! Man kan fint hoppe over noen oppdateringer og gå direkte fra f.eks. 6.19 til 6.25, uten at det blir problemer.

Hvordan oppdatere Drupal 6 til siste versjon

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

Klikk her for å gå til Drupal (nytt vindu)

To viktige punkter angående oppgradering av Drupal

  1. Merk at mange hevder at du må deaktivere alle tilleggsmoduler som ikke kom med kjernen før oppdatering. Dette er ikke nødvendig, men et svært overforsiktig og konservativt råd. Hvis man skulle gjort dette blir oppdateringsprosessen mye større, så mitt råd er å ikke deaktivere modulene, men å ta sikkerhetskopi, slik at man er sikker på at man alltid kan gå tilbake til start dersom ting feiler. Selv har undertegnede aldri deaktivert modulene ved oppgradering av kjernen, og jeg har snakket med erfarene folk som driver store globale nettsteder om samme tema. De deaktiverer heller ikke tilleggsmodulene ved oppgradering til siste versjon.

  2. I videoen så sletter jeg alle filene før jeg overfører de nye – dette er ikke nødvendig, du kan fint overskrive de gamle filene med de nye, valget er ditt.

Husk også at hvis du blir stående fast, kan du alltids få hjelp til å oppdatere CMS i hjemmesideforaet.