SEO av URL i Drupal gir mer trafikk til websiden

Del 1 av SEO tips for Drupal. I denne videoen lærer du å lage pene URLer i Drupal. Pene URLer er en SEO-teknikk (Search Engine Optimization), dvs. noe vi gjør for å søkemotoroptimalisere hjemmesiden.

Videre er det verdt å nevne at desto flinkere man er på SEO, desto større er sannsynligheten for at du kommer høyt opp i søkemotorer som Google når folk søker etter det du skriver om. Det betyr med andre ord at du øker sjansene for at websiden din skal få mer trafikk.

Omskriving av URLer i Drupal

Etter at du har sett denne videoguiden med tips om SEO for Drupal vil du kunne omskrive stygge URLer som

domene.com/?q=node/5
domene.com/node/5

til mye mer brukervennlige og pene alternativer som f.eks.

domene.com/seo/rewrite-url-drupal.html
domene.com/seo/pene-urler-drupal.html

Legg også merke til at den pene URLen har søkeord i seg. Dette øker sjansen for å ranke på disse søkeordene. For at rewritten URLs skal fungere hos deg, forutsettes det at webhotellet ditt støtter URL rewriting. Dette sjekker vi underveis i videotutorialen.

SEO av URLer i Drupal CMS

Du har ikke installert Flash på datamaskinen din. Du trenger minimum flash 8 for å kunne se denne videoen.

I videoguiden ovenfor bruker vi modulene path (som er en del av kjernen i Drupal, trenger ikke å lastes ned), pathauto, global redirect og token. Last ned disse tre modulene og følg videoen for å skrive om URLene i Drupal.

Path

Modulen Path er en del av kjernen i Drupal, og trenger som sagt ikke å lastes ned. Det denne modulen gjør er å tillate deg å skrive egne URLer for nodene og termene (kategoriene) på hjemmesiden din.

Token

Token brukes av mange andre moduler. Det token gjør er å lagre forskjellige typer informasjon, f.eks. IDen til en node i [nid], forfatteren av noder i [author] og så videre. De fleste moduler som lar deg utnytte tokens har en liste over hvilke tokens du har tilgjengelig til enhver tid.

Pathauto

Pathauto er en modul som automatisk vil lage pene og søkemotoroptimaliserte URLer for innholdet på nettstedet ditt. Du lærer hvordan du stiller inn automatisering av pene URLer ved hjelp tokens som vist i tipsene i videoen ovenfor.

Global Redirect

Med modulen Global Redirect vil alle andre URLer, som node/13 osv. videresendes til de nye og søkemotoroptimaliserte URLene. Denne modulen er viktig, fordi andre kanskje har linket til websiden din med de gamle URLene. Hvis man ikke bruker denne modulen vil folk som klikker på disse linkene få 404-error. Det vil si at siden ikke ble funnet.

Grunner til å omskrive URLer

Det finnes mange gode grunner til å skrive om og søkemotoroptimalisere URLer. Her er noen av dem.

  1. Søkemotoroptimaliserte URLer er enklere å huske
  2. Lettere for brukere å bla gjennom adressefeltet i nettleseren
  3. Man får med viktige søkeord og -fraser i URLen
  4. I søkeresultatene vil ord i URL være i tykk skrift, noe som vekker oppmerksomheten til de som søker
  5. Man øker sjansen for å komme høyere opp i søkemotoren