Hvordan lage hjemmeside med publiseringsvertkøy?

Hvordan fungerer et publiseringsverktøy og hvordan lage hjemmeside med publiseringsverktøy?

Et publiseringsverktøy er en ferdig hjemmeside uten innhold. For å lage hjemmeside med publiseringsverktøy må du velge et publiseringsverktøy og installere publiseringsverktøyet på et webhotell. Når du har gjort dette har du en hjemmeside som du redigere slik at den passer deg. Det blir også enkelt å legge ut bilder, artikler og videoer på hjemmesiden. Her er en video som forteller om alle mulighetene med et CMS.

Publiseringsverktøy blir også kalt CMS (Content Management System), så du må vende deg til at disse to begrepene brukes om hverandre.

Gratis CMS for å lage hjemmeside

  • Drupal (mye brukt til en rekke formål, f.eks. å lage hjemmeside, og anbefales av Hjemmeside.org)
  • WordPress (mye brukt til blogging, anbefales for å lage blogg av Hjemmeside.org)
  • phpBB (mye brukt for å lage forum, anbefales til forum av Hjemmeside.org)
  • Joomla (mye brukt, men Drupal er bedre)

Det er altså hva du skal lage som avgjør hvilket CMS du velger. Denne websiden er forøvrig laget med Drupal, mens de fleste seriøse blogger er laget med WordPress. Det finnes også store forumer som bruker phpBB.

Lage hjemmeside – guider i Drupal: I denne guiden med videoer lærer du hvordan man setter opp publiseringsverktøyet Drupal for å lage egen hjemmeside. Du finner også mange videoguider om Drupal her.

Lage blogg – guider i WordPress: Hvis du skal lage blogg så anbefaler Hjemmeside.org at du bruker publiseringsverktøyet WordPress. Du finner videoguider for WordPress her.