Hva er et webhotell, får jeg med epost og domene?

Hva er et webhotell, og hvorfor trenger jeg webhotell for å publisere hjemmesidene mine? Får jeg epost og domene sammen med webhotell?

Webhotell er kort forklart en lagringsplass som er tilgjengelig på internett. For at hjemmesiden din skal være tilgjengelig på nettet, kreves det at du har webhotell.

Webhotell kommer ofte i kombinasjon med domene, slik at adressen til din hjemmeside blir www.dittdomene.com. I tillegg får du egen epost-adresse, feks post@dittdomene.com.

Velger du å bruke et publiseringsverktøy for å opprette hjemmesider, så er det viktig at du velger et webhotell med PHP og MySQL. PHP kreves for å tolke koden publiseringsverktøyet bygger på, mens MySQL er databasen hvor innstillinger og innhold lagres og gjøres tilgjengelig for publiseringsverktøyet.

Det er viktig å velge et webhotell ut fra hvilke krav du stiller til det. Her kan du lese mer om valg av webhotell. Videre finner du noen anbefalinger av gode webhotell her. Kjøper du webhotell fra en av disse leverandørene, så kan du fullt ut bruke videoguidene her på Hjemmeside for å opprette egen webside.

Video om hvordan domene, webhotell og database fungerer