Anbefalt Drupal versjon

renemeik
renemeiks bilde
Avlogget
Ble med: 21.02.2013

Hei. Jeg skal installere Drupal og lurer på hvilken versjon jeg bør velge. Noen anbefaling?

René Munthe Eik

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Anbefalt Drupal versjon

Hei

 

Hvilken versjon av Drupal du bør velge er litt etter smak og behag... Så vidt jeg vet så kjører denne siden på Drupal 6.X (X = et eller anna nummer). Drupal 7.X er som du sikkert skjønner en nyere versjon. Forskjellen på dem to sånn bruker messig er ikke store, men det er nå slik at selv om det er ei god stund siden Drupal 7 kom ut så er det bedre dokumentasjon og "guider" på nett for Drupal 6.

Jeg personlig har ikke prøvd Drupal 6 nå på 2-3 år.... Og ville nok valgt Drupal 7, men i såfall så må du påregne å bruke en del tid på å finne ut ting litt på egen hånd.

Siden du har brukt Wordpress så vil jeg anta og tro at du kjapt kommer inn i hvordan Drupal virker. Nøkkelen for en enkel og problemfri Drupal hverdag er at du setter deg ned og planlegger nøye hva du ønsker på siden. Deretter så bør du gå igjennom alle forskjellige moduler så finnes der ute for å se hva som kan hjelpe deg best for å oppnå det du ønsker.

Når du har alle disse tingene på plass og begynt og lære deg hvordan modulene og siden fungerer og du har satt dem opp slik at det er bare å legge ting inn på siden som gjenstår så kan du begynne og se etter utsendemaler som støtter alle moduler og den Drupal versjonen du har valgt. De fleste utsendemaler støtter de fleste moduler, men det finnes en del som ikke gjør det.

Forskjellen mellom Drupal og Wordpress er ikke så stor når det gjelder den daglige bruken... Men når det gjelder funksjonalitet og tilpassnings mulighet så vil jeg påstå å si at Drupal er og foretrekke fremfor Wordpress. Begge systemene er slik at i utgangspunktet så trenger du ingen programeringskunnskap, men har du den mest grunnleggende kunnskap om PHP, JavaScript, HTML og CSS så vil dette hjelpe deg veldig. 

Nå høres dette kanskje omfattende og vanskelig ut, men Drupal er ganske enkelt dersom du tar deg tid til å lære deg det først og hvirkelig tar deg tid til dette. Jeg er nesten sikker på at du da vil komme til å spørre deg selv hvorfor du ikke har valgt det tidligere smil

Uansett, jeg ville ha valgt siste versjon av Drupal 7.

Håper dette hjelper deg litt på vei. smil

renemeik
renemeiks bilde
Avlogget
Ble med: 21.02.2013
Anbefalt Drupal versjon

Hei du vet ikke tilfeldigvis hvordan jeg installerer HTML editor på Drupal 7.X?

Den videoen som er beskrevet på denne siden kan ikke brukes.

 

René Munthe Eik

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.