Automatisk oppdatering av innhold til hjemmesiden

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012

Hei.

Jeg ser får meg en Blokk som har nytt innhold/tekst hver dag. At jeg kan skrive inn ulike tekster/historier på forhånd og legge den i en slags buffer med ønsket dato/dag den skal presenteres på hjemmesiden, da slipper man å skrive hver dag ønsket melding/tekstsmil  Er det mulig? Og eventuelt med hva slags program/modul kan man benytte?

Mvh Olee

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Automatisk oppdatering av innhold til hjemmesiden

For å legge inn teksten i blokken hadde jeg laget en visning med modulen views. De forskjellige tekstene hadde jeg lagret i noder med en egen innholdstype.

Du kan f.eks. unnlate å publisere nodene som inneholder teksten som skal i blokken.

Med denne praksisen har du i alle fall fått tekst fra noder inn i blokken. Hvordan du skal filtrere ut eksakt hva som kommer i blokken, gitt dato, avhenger litt av hva du egentlig skal gjøre.

Skal det være en ny node for hver dag? Hva skal skje hvis det ikke er noen node for den aktuelle dagen? Skal den da vise den siste eksisterende noden du skrev for den siste datoen, for eksempel?

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Ok. Det skal i utgangspunktet

Ok.

Det skal i utgangspunktet vise en ny tekst hver dag og er det en dag det ikke presanteres tekst så skal det ikke vises noe i den aktuelle blokken.

Kan jeg i utgangspunktet gå ut ifra videoen din "Lær å kontrollere presentasjon av innhold på hjemmesiden"? Det er kanskje den eneste/beste måten å gjøre det på, selv om det er noe avansertsmil Men anbefaler du det så prøver jeg meg på dette....

Mvh Olee

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Automatisk oppdatering av innhold til hjemmesiden

Ja, du burde se den videoen. I den videoen så tukler jeg med views, en modul du burde lære deg først som sist. Eksperiementer med den, for det er en av de kraftigste modulene i Drupal. Den tillater deg å hente ut innhold basert på forskjellige kriterier (eller argumenter), blant annet.

F.eks. kunne man tenke seg å kun vise innhold av en spesifisert forfatter/bruker. Man kan da bruke views og bruke enten brukernavnet eller bruker-IDen til den aktuelle forfatteren som argument for at views skal finne frem alt relevant innhold.

Videre kan man bestemme hvordan innholdet skal presenteres og hvor det skal presenteres (på en egen side, eller i en blokk).

Visning av noder i blokk med views

Jeg ville begynt slik: Lag en ny innholdstype. Lag fire/fem upubliserte noder. Gå tilbake i hver node og endre datoen for når de er lagret til dager fremover i tid.

Begynn deretter å leke litt med views. Under filtere kan du legge inn et filter som kun viser noder av den bestemte innholdstypen, deretter kan du se om det er mulig å bruke dato som et argument for hvilke noder som skal vises.

Hvis du får det til, så oppretter du en egen blokk i views, går til blokkplasseringssiden og plasserer den der du ønsker.

Hvis ikke dette bærer frukter for deg, så kan jeg godt hjelpe deg videre, men jeg tror det er lurt at du bruker litt tid på å tukle med views og bli kjent med brukergrensesnittet, slik at jeg slipper å snakke over hodet på deg når jeg refererer til felter, filtere, argumenter o.l.

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Automatisk oppdatering av innhold til hjemmesiden

Hei igjen.

Ja nå ser det ut som jeg trenger litt hjelp, har prøvd det meste men finner ikke løsning på følgende problem:

Jeg har laget en ny innholdstype og har da gjort valg på views under Filtre til Node: type, slik at views plukker ut disse nodene som jeg da har laget, jeg har forandret datoene og satt inn under Sort criteria, et valg som gjør at dem kommer i rekkeflge etter dato (Node Post date),greit så langt.

Det jeg ønsker og ikke har fått til er når datoen får noden har gått ut, så skal den ikke vises, da skal neste node for dagens dato vises i blokken. Kan nevne at jeg også velger at Items to display = 1 slik at det egentlig skal bli dagens dato som skal bli visende hele tiden.

Håper noen kan gi meg et hint for en løsning på dette. Det må vel kanskje være et valg under Filtre eller Sort criterie?

Mvh Olee

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Automatisk oppdatering av innhold til hjemmesiden

Tror at jeg fikk det til jasmil etter en del feil og prøv metoden.

Mvh Olee

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.