Bilde?

Suzanne89
Suzanne89s bilde
Avlogget
Ble med: 11.10.2011

Heisann!

Fersking, det er jeg det.

Har sett på tutorial filmene i flere timer nå, og prøver fortvila å laste opp bilder fra pc til nettsiden jeg lager, men det går ikke! Gjør akkurat som ham på filmen, men det går uansett ikke.

<img src="Fotografier/Erik1.jpg" alt="bilde av Erik">

Noen som kan fortelle meg hva jeg gjør feil?

Vil jo få til.. =)

 

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Referanse til filer på webhotell

Hei,

Først og fremst bør du navngi alle kataloger og filer med små bokstaver. Det er forskjellige grunner til dette, og en av dem er f.eks. at Linux anser "Fotografier" og "fotografier" for å være to forskjellige kataloger, mens Windows ikke gjør det. Hvis webhotellet ditt er Linux, er det altså viktig at du bruker eksakt navn når du refererer til en ressurs.

Ved å navngi alle filer og kataloger med små bokstaver, setter du en standard. Du bør også erstatte mellomrom i fil- og katalognavn med bindestrek, slik at "sommer i praha.jpg" heter "sommer-i-praha.jpg" el.l. Også dette fjerner endel forviklinger.

Hvis webroten din er "public_html", og du refererer til bilder i katalogen "public_html/fotografier", ville jeg brukt følgende imagetag.

<img src="/fotografier/erik1.jpg" alt="Erik i badebukse">

Legg merke til at jeg begynner src-attributten med /. Dette er en absolute path, eller absolutt filbane. Bruker man slashen må man altså angi alle kataloger etter webroten.

Uten slashen opererer man relativt, det vil si at man antar at katalogen fotografier ligger i samme katalogen som HTML-dokumentet som refererer til den.

Dette kan være litt kjeikete å forstå, så hvis ikke du skjønte noe særlig av hva jeg mente, burde du bare bruke absolutte filbaner. Det er den tryggeste måten å referere til filer på.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.