Bytte fra Frontpage til Drupal

Jenny
Jennys bilde
Avlogget
Ble med: 04.01.2014

Jeg er supernybegynner på å lage hjemmeside. Jeg har vedlikeholdt hjemmesiden min med Frontpage til nå. Siden Frontpage er litt gammelt og utdatert så har jeg planer om å fornye meg litt. Jeg lurer på følgende:

Jeg har webhotell nå som er ibruk. (oppdateres med Frontpage) Hvis jeg skal gå over til å bruke Drupal - går det da an å lagre denne lokalt på min pc før den legges ut eller må jeg kjøpe et webhotell til som jeg bytter over til når hjemmesiden i drupal er  ferdig?

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Bytte fra Frontpage til Drupal

Heisann, Jenny smil

  1. Siden Drupal krever PHP og MySQL, så må man sette opp webserver, databasetjener og PHP lokalt, hvis ikke man vil gå direkte for webhotell. Mange bruker (gratis) Wamp server til utviklingsformål lokalt. Grunnen til at man ikke trenger det med Frontpage, er fordi Frontpage ikke lager dynamiske sider i PHP, slik Drupal gjør.
  2. Hvis du allerede har webhotell med MySQL og PHP, så kan du installere Drupal i en subkatalog f.eks. "beta", og drive utviklingen via dittdomene.com/beta/, og så flytte nettstedet ut av "beta" og over i roten for at websiden skal være på dittdomene.com.

Hvis du ikke vet hvordan PHP, MySQL og dette relateres til webhotell, så anbefaler jeg deg å se denne videoen. Den forklarer hvorfor man trenger disse tingene.

Jeg skjønner hvis noe av dette er gresk for en nybegynner, så hvis jeg har forklart meg dårlig, så må du gjerne be meg forklare det litt annerledes.

Jenny
Jennys bilde
Avlogget
Ble med: 04.01.2014
Hei og tusen takk for svar!

Hei og tusen takk for svar! Jeg må innrømme at jeg ikke skjønner alt enda men da har jeg litt å sette meg inn i foreløpig smil

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Bytte fra Frontpage til Drupal

Det skjønner jeg veldig godt, men forenklet sagt da så er sider som er laget i Frontpage ren HTML. En enkeltside i Frontpage innholder HTML-tagger, bilder og skrift, og denne filen kan man åpne opp lokalt og titte på.

I Drupal er det annerledes. Drupal er kodet i PHP (og krever derfor en PHP-tolker), i tillegg er innholdet lagret i en database (MySQL), så derfor trenger man også dette. Man kan ikke åpne en PHP-fil i nettleseren slik man kan med et HTML-dokument, det må først gjennom en tolker som lager HTML'en du ser i nettleseren.

Det virker kanskje bakstreversk og dumt å gjøre det slik, men som du vil se så er det utrolig smart, fordi man da kan lage ett PHP-dokument som er en mal, og så hente inn forskjellige opplysninger fra en database for å lage mange, mange enkeltsider på bakgrunn av det.

F.eks. er en annonse på finn egentlig bare ett PHP-dokument og annonseteksten, bilder m.v. er lagret i en database. Når den besøkende kommer inn, så hentes tekst og bilder ut av databasen, og så lages annonsen der og da. (Forenklet forklart). Se videoen jeg linket til. Den er muligens oppklarende. smil

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.