Database i artige.no?

Alpha
Alphas bilde
Avlogget
Ble med: 23.04.2012

Hei,

Jeg lurer på hvordan bildene på sider som artige.no blir lastet opp. Det er slik at når det kommer et nytt bilde kommer det øverst på siden og alle de andre bildene blir flyttet ett hakk nedover. Men gjør lageren av siden dette manuelt eller blir det brukt en form for database?

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Database i artige.no?

Hei smil

Jeg kjenner ikke til hvordan dem gjør dette, men jeg er ganske sikker på at dem har et system i bakgrunnen her som gjør dette "automatisk". Mange lagrer bilder i databasen med et scriptspårk som heter PHP, mens andre velger å lagre det ved hjelp av "flatfiler" altså lagrer bildene på en nettadresse og skriver info til ei ren tekst fil som dem igjen bruker for å vise bildene på en bestemt måte. Uten at jeg kjenner til det så finnes det helt sikkert mange andre måter å gjøre dette på, det som er med "scripting" av nettsider er at det finnes ikke en fasit..... men mange forskjellige løsninger for å oppnå ønsket effekt.

Håper dette var neo til hjelp smil

Alpha
Alphas bilde
Avlogget
Ble med: 23.04.2012
Database i artige.no?

Takk for svaret!

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
Database i artige.no?

Bildene som godkjennes og presenteres på nettsiden lagres i en egen mappe på serveren dems samt at de lagerer all data rundt bilde i en MySQL database.

Databasen inneholder blandt annet et id'nr til hvert enkelt bilde, som du kan se i url'en dems : http://www.artige.no/bilde/29480 med AUTO_INCREMENT.

De kjører en vanlig SELECT * FROM the_img_tbl ... ORDER BY id DESC hvilket vil si at siste bilde (bilde med høyest id) vises først og sender dem ut i en vanlig while()-loop.

 1. while ($get = mysql_fetch_assoc($qry))
 2. {
 3.  
 4. echo '<a id="b00000" href="#img_id"></a>';
 5. echo '<div class="artikkel">;
 6. echo '<div class="bilde">';
 7. echo '<a href="bilde/img_id">';
 8. echo '<img src="http://sub.domain.tld/path/to/img_id.ext" alt="Bilde fra artige.no" style="width:280px; height:240px;" />';
 9. echo '</a>';
 10. echo '</div>';
 11. echo '<div class="facebook_share">';
 12. echo '<div class="facebook_liker"><iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?..." some="attr"></iframe></div></div>';
 13. echo '</div>';
 14. }

!VIKTIG: Dette er slik jeg TROR de gjør det, så det er godt mulig det bruker en helt annen metode... Men det kan virke slik.

Når nye bilder popper frem flyttes bilder bakover i rekken da det kun skjer når man bytter side fordi det da sendes en ny forespørsel til databasen som returnerer nytt resultat...

med hilsen
Thomas Kile

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.