drupal 7 mange start spørsmål...

TantAs
TantAss bilde
Avlogget
Ble med: 28.03.2012

www.5ti5.com/hund - Dette er min start på min aller første drupal site.

jeg har en site den går ut fra. www.5ti5.com/sarah, den siste er en statisk html site. som motivator for drupal siten er å lage en site der for kommende B-kull av valper. Det vil på sikt gi 6"områder" tilknyttet hver valp, der hver valpe eier kan få rettigheter til å lage fotoalbum og legge inn tekst.

fotoalbummene skal kunne sorteres på mange måter. "valp 1" - "valp 2" - "sommerbider" - "vinter" - Lydighet" osv...

tror dette har noe med taxonomien å gjøre og sitter i dag med nesa inne i youtub totoriels og prøver å forstå,

Men over til to spørsmål som kom ble aktuelle i går:

jeg har laget en hovedmeny på siden "b-kullets forside" - "Sarahs hjemmeside" - "valp1" -"valp 2" - osv.

hvordan får jeg linken "Sarahs hjemmeside" til å åpne seg i ny fane slik at en ikke blir lastet vekk fra siten.?

hvordan får jeg oversatt det som vises i engelsk, "read more" osv...

ordbling old tant

Vimse
Vimses bilde
Avlogget
Ble med: 06.08.2011
drupal 7 mange start spørsmål...

Hei.

Tror dette med å åpne linken er noe som hver enkelt bruker styrer fra sin browser, har ennå ikke sett noen gjøre dette i Drupal.

Tror ditt andre spørsmål er litt php basert, dvs at du må inn for å redigere litt i kjernen til Drupal, vet ikke helt eksakt hvor du finner denne teksten read more, men med en enkel text editor, f.eks word pad, har du muligheten til å søke etter denne frasen for så å lettere finne den. Finner du den kan du bare endre denne til les mere eller noe annet og lukke.

Har selv blitt advart mot å bruke word som editor og vil overbringe denne advarselen videre til deg.

Lykke til.

 

P.S. Var inne på siden din for å se og den var virkelig fin. Topp jobb.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
drupal 7 mange start spørsmål...

Jeg har sagt mange ganger at jeg anbefaler å bruke Drupal 6, fordi det er bredere modulstøtte etc til den versjonen. Jeg skjønner at folk vil ha det siste nye, men D6 kan alt som D7 kan, og mere til, siden det er mange moduler til den. Selv går jeg ikke over til D7 før om ett til to år, og da er høyst sannsynlig D8 tingen å bruke, hehehe. Men nok om det og over til spørsmålene:

Åpne linker i nytt vindu: Hvis linkene er i en meny, så kan du bruke modulen menu attributes for å sette target- eller rel-attributten for å åpne websiden i ny fane/nytt vindu. Det enkleste er å bruke target-attributten, fordi rel-attributten krever at man legger inn JavaScript i tillegg, og på med ditt kunnskapsnivå (som jeg kjenner til fra før) så vil jeg ikke anbefale det. Merk at denne modulen kun er en release candidate foreløpig (pleier å gå greit).

Angående oversettelser: Har du installert D7 på norsk? Da skal de linkene der være oversatt i utgangspunktet. I tillegg kan man bruke modulen localization update for å oppdatere moduler til eget språk, både når man installerer dem og når man kjører cron.php. Det skal også være mulig å søke og oversette ting manuelt fra «oversett brukergrensesnittet» el.l. Merk imidlertid at dette er en betamodul foreløpig (pleier å gå greit)..

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.