Flere domener på samme webhotell hos BlueHost

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009

Jeg har webhotell hos BlueHost, og nå lurer jeg på hvordan man setter opp flere domener på samme webhotell hos BlueHost. Slik er fordelingen av domener, og hva jeg ønsker å gjøre med dem.

Domener og webhotell

Siden BlueHost ikke tillater registrering av no-domene kjøpte jeg webhotellet hos dem sammen med ekbedriften.com, videre registrerte jeg to no-domener hos Domeneshop.

 1. www.ekbedriften.no (norsk innhold)
 2. www.ekenterprise.no (engelsk innhold)

Disse domenene skal nå hostes på webhotellet hos BlueHost, men fortsatt være registrert hos Domeneshop.

EDIT: Tabbet meg litt ut...

Valgte feil alternativ hos domeneshop . Valgte alternativ 2, med e-post. Og det var seff til hoveddomenene.Ettersendte en epost til dem da, om at de måtte degradere til alternativ 1. Håer det går i orden...

Men, spiller det noen rolle hvilket domene jeg regestrerer inne på bluehost til å begynne med? Altså, det tar ett par dager kansje før .no domenene er opprative. Kan jeg regestrere www.ekbedriften.com under bestillingen, og i senere tid endre til www.ekbedriften.no som er det egentlige domenet jeg ville ha lagt inn til å begynne med?

Eller blir det bare surr med det?

med hilsen
Thomas Kile

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Sette opp addon domene hos BlueHost, og peke hos Domeneshop

Angående feilbestilling hos Domeneshop: Du har jfr. forbrukerkjøpsloven angrefrist på 30 dager (hvis dette er privatkjøp) på alle netthandler, så det der går i orden. Er det en bedriftshandel, så har du ikke angrerett, men Domeneshop pleier ikke å være vrange.

Er uansett ikke noe farlig med epostjenesten der, det eneste det betyr er at du bruker deres epostserver til å sende og motta epost på de domenene. Det har mao ingenting med hosting av websidene å gjøre. Du må betale litt ekstra though.

Sette opp flere domener hos BlueHost

Vi snakker bare om ett av domenene først her. Hvis du kjøper domene hos BlueHost under bestillingsprosessen, så kan du bruke addon domains, som de heter.

3-5 minutter etter at du har kjøpt com-domenet får du en epost. Logg inn på cPanel med domenet du registrerte som brukernavn og passordet du fikk (selv satte under bestillingsprosessen) i den mailen.

Inne i cPanel har du en fane som hetet "Domains", der finner du et ikon som heter "Addon Domains", klikk på det.

Legge til addon domain hos BlueHost

Du kommer så inn i en meny hvor du får endel valg. Her kan du skrive inn hvilke domener du vil legge til på det nye webhotellet.

 1. Step 1: Bruk "Use a domain that is not already associated with your account".
  Når du skriver inn domenet der, så vil det bli gjort endel undersøkelser på domenet.
 2. Step 2: Du får da fire valg for å verifisere at du eier domenet. Kun de to første er relevant for deg, og det er de jeg anbefaler.
  2.1. Du kan skifte name servere (DNS) til BlueHost sine (anbefales mest).
  2.2. Du kan sette opp en DNS-peker (anbefales).
 3. Step 3: Velg "Addon Domain".
 4. Step 4: Sett ønsket rotkatalog for addon domenet.
 5. Step 5: Klikk "Add domain".

Om alternativene 2.1 og 2.2 i step 2

I step 2 får du beskjed om hvilke name servere du må bruke (hvis du velger trinn 2.1), og hvilken IP du skal route til (hvis du velger trinn 2.2). Noter ned disse, du trenger dem når du skal endre på domenet hos Domeneshop.

Grunnen til at jeg anbefaler deg å bruke 2.1, er fordi du da kan styre DNS fra BlueHost senere. Domenet er fortsatt registrert hos Domeneshop.

Velger du 2.1 må du i enten ta kontakt med dem på chat for å få informasjon om hvordan du sender inn dokumentasjon på at du eier domenet på epost, eller ringe dem for å gjøre det.

Hvis du velger alternativ 2.2, å lage en DNS-peker, så er det ikke nødvendig å verifisere at du eier domenet.

Slik ser skjermbildet hos BlueHost ut, klikk for (kjempe)stor versjon.

Legge til nytt domene (addon domain) hos BlueHost

Etter at du har gjort dette er du klar for å gå til Domeneshop og fortsette.

Endre DNS eller peke domene til BlueHost fra Domeneshop

Du må så, avhengig av om du valgte å skrifte nameserverne til BlueHost eller peke domenet til BlueHost sin IP via DNS, gå inn i kontrollpanelet hos Domeneshop og endre innstillingene der.

2.1: Skifte name servere (DNS) hos Domeneshop

 1. Logg inn på Domeneshop.
 2. Klikk på domenet ditt, slik at du får opp oversikten over innstillingene.
 3. Klikk på Navnetjenere i fanen øverst.
 4. Herfra kan du sette navnetjenerne du fikk av BlueHost (sett dem som nr. 1 & 2), og fjern Domeneshop sine servere helt.

Se eksempel på hvordan det kan gjøres på bildet nedenfor (klikk for å få større versjon):

Endre DNS hos Domeneshop

2.2: Peke IP for domener fra Domeneshop til BlueHost

Hvis du bare skal sette en peker i name serverne hos Domeneshop mot IPen du fikk av BlueHost, gjør det jeg sa tidligere i tråden jeg linker til.

Slik fungerer domenene og webhotellet

Alle filene som hører til no-domenet må nå legges i webrooten du satte hos BlueHost, la oss kalle den "no_rot". Denne ligger under hovedrooten (public_html).

Hvis noen klikker seg inn i denne katalogen med domenet du registrerte hos BlueHost da du kjøpte webhotellet (domene.com/no_rot/), så vil de se den norske versjonen. Dette er uheldig, så vi skal lage en omskrivingsregel i .htaccess, slik at du kan dirigere slike forespørsler til no-domenet.

Si ifra når du har fått satt opp disse tingene, så oppretter vi en ny tråd på dette.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.