Forhåndsvise bilde i modulen classifieds, Drupal cms.

trampeklapp
trampeklapps bilde
Avlogget
Ble med: 21.03.2012

Jeg prøver å sette opp et marked på følgende adresse: privatflyger.com/classified/24.

Jeg prøver å få til slik at i alle fall ett av bildene brukeren har lastet opp i annonsen skal vises i teaseren(?) som en liten thumbnail.

Og er det mulig og sette opp slik at bildene i selve annonsen vises som klikkbare thumbnails under annonseteksten og at disse thumbnails åpner en større versjon av bildet?

 

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Forhåndsvise bilde i modulen classifieds, Drupal cms.

Jeg finner ikke modulen classifieds hos Drupal.org, supply link, pls.

trampeklapp
trampeklapps bilde
Avlogget
Ble med: 21.03.2012
Korrekt navn på

Korrekt navn på modulen:

Classified Ads

Sorry hvis du ble confused smil

 

 

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Forhåndsvise bilde i modulen classifieds, Drupal cms.

Denne Classified Ads modulen har integrasjon mot views, så du kan modifisere views til å vise ting akkurat slik du ønsker. Jeg har aldri brukt Classified Ads selv, så jeg vet ikke om det finnes innebygget funksjonalitet for thumbnailvisning i lister der, eller om dette må settes opp eksternt. I såfall konferer med manualen til Classified Ads.

Løsningen nedenfor forutsetter bruk av en del andre moduler, og kan brukes dersom ikke Classified Ads har slik funksjonalitet out of the box.

Bildevisning av annonser som på Finn.no med Drupal

Hvis du vil ha bilder i listevisningen, og du skal bruke filefield til å laste opp bilder i annonsenodene, så er det et alternativ å bruke modulen imagecache.

Denne modulen lar deg lage presets, f.eks. thumbnails av opplastede bilder on the fly. Denne modulen krever at du installerer modulen ImageAPI. Denne modulen krever igjen at du bruker GD eller ImageMagick (programmer som er installert på webhotellet og kan prosessere bilder).

Kort sagt så beveger du deg inn på meget kompliserte oppgaver, og jeg kommer ikke til å leie deg gjennom prosessen, men jeg kan bistå med småtterier hvis du står fast. Det forutsetter at du har satt deg skikkelig inn i og lest alle manualer som følger med modulene, samt at du har eksperimentert med dem først. Når man først bruker såpass avansert funksjonalitet, så er det viktig at man har satt seg ordentlig inn i modulene man bruker.

Hvordan vil det fungere?

  • Bruker lager annonse og laster opp bilder
  • ImageCache preset og ImageAPI sørger for å prosessere bilder
  • views settes opp til å vise en preset du har laget i ImageCache
  • I visningen laget av views vises thumbnail og annet du har valgt i views

Merknad

Jeg bruker ofte disse modulene selv, også her på Hjemmeside.org. Det er blant annet ImageCache som brukes når du går inn på videoguidene i Drupal og thumbnails ved siden av vises.

trampeklapp
trampeklapps bilde
Avlogget
Ble med: 21.03.2012
Forhåndsvise bilde i modulen classifieds, Drupal cms.

Jeg har sett på det, lekt meg litt, og tror dette ligger laaangt over min evne akkurat nå sur

Tror jeg får legge markedsplanene på is, i alle fall enn så lenge. Det er lite forståelig å finne om dette på nettet også, synes jeg. Herved er ønske om en guide fremlagt! blunk

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Forhåndsvise bilde i modulen classifieds, Drupal cms.

Jeg skjønner den. Var jeg deg, ville jeg blitt komfortabel med views først. Prøv forskjellige ting. Lag blokker med views og lag sider med views. Views er nyttig for å lage visninger av innhold på forskjellige måter og ytterst fleksibelt.

Det er ikke noe problem å lage en flott markedsplass, men du burde spørre deg hvor omfattende den trenger å være. Hvor mange annonser ser du for deg f.eks.? Det finnes markedsplasser rundt på nisjesider, der man benytter forumtråder for å avertere, og dette fungerer kjempegodt.

Hvis du vil lage det like omfattende som en finn-klone, så går også det ann, men da må du som sagt bruke de opplistede modulene og forstå views godt.

Hvis det er tre moduler jeg anbefaler alle å sette seg godt inn i, så er det CCK, views og Contemplate (sistnevnte krever at man kan basic PHP, men det er kurs for dette her på nettstedet). Med CCK kan man som du vet lage egne innholdstyper med alle slags felter. Med views kan man lage skreddersydde visninger og med Contemplate kan man forme hvordan innholdet i noder skal renderes. Det vil si flytte på elementer o.l. i nodene.

Når du kan views, så blir det utrolig mye enklere å se hvordan man kan lage noe mer omfattende. Da kan du begynne å bruke ImageCache o.l. for å lage forskjellige visninger av bilder.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.