[guide] Sette opp addon domain hos Bluehost med domene fra Domeneshop

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008

Denne posten gjelder for deg som allerede har webhotell registrert hos Bluehost, men nå vil knytte et nytt domene til webhotellet.

Dersom du vil kjøpe webhotell og domene hos Bluehost finner du en guide til dette her. Hvis du bare vil ha webhotell fra Bluehost, men domene hos Domeneshop, så finner du en annen guide for det her. (Det er som oftest bare nødvendig hvis man skal ha et no-domene).

Sammendrag av guiden: For å sette opp addon domene hos Bluehost peker man først domenet mot den delte IPen på webhotellet hos Bluehost (dette gjør vi for å verifisere domenet), når domenet er pekt (kan ta et par timer), så legger man til domenet som addon domain i cPanel (også hos Bluehost). Deretter går man tilbake til Domeneshop og legger inn nameserverne til Bluehost. Når DNS er oppdatert kan domenet administreres fra domeneshop.

Her er guiden i lengre drag, for den som trenger step-by-step forklaringer på prosessen.

Sette opp addon domain hos Bluehost

La oss si du har lyst til å registrere det nye domenet hos Domeneshop, og så bruke dette hos Bluehost, f.eks. hvis du vil ha et ekstra .no-domene. Hvis du ikke skal ha et no-domene kan du selvsagt kjøpe domenet ditt hos Bluehost, og da er dette mye enklere, fordi det ikke innebærer peking av domene og endring av nameservere.

Siden registrering av nytt domene hos Domeneshop allerede er utførlig forklart i her hopper vi over den delen og forutsetter at du allerede har domenet registrert hos Domeneshop.

Sette opp DNS hos Domeneshop

Det første vi må gjøre er å peke domenet mot webhotellet hos Bluehost. Hvis du lurer på hvorfor vi må peke domenet mot IPen først, når du planlegger å bytte name servere, så er grunnen at Bluehost krever at du verifiserer at du eier domenet. Dette kan enten gjøres ved å peke domenet eller ved å ringe til USA for å snakke med Bluehost. Siden det er rimelig kostbart å ringe til USA legger vi først inn pekere for å verifisere, deretter skifter vi name servere fra Domeneshop til Bluehost.

Finne IPen til webhotellet hos Bluehost

Logg på kontrollpanelet hos Bluehost. I venstre kolonne finner du du en oversikt over diverse stats (statistikk). Nederst er det en link hvor det står "Show stats" eller noe i den duren. Klikk på den.

Du får da opp detaljert oversikt. I denne oversikten skal du finne frem "Shared Ip Adress". Noter ned denne adressen.

Bluehost shared IP address

Peke DNS til IP fra Domeneshop

Du må så logge på kontrollpanelet hos Domeneshop. Klikk på domenenavnet, og så på "DNS-pekere" i arkfanen. Du skal så legge inn IPen fra Bluehost i boksen som kommer til syne:

DNS domene

Send både "domene.com" og "www.domene.com" til IPen du fikk, husk å klikke "Legg til" for hver gang du peker et domene.

Du må nå vente en stund før pekerne blir aktive. Typisk et par timer. Legg denne siden i favoritter og kom tilbake for å fortsette guiden når tiden har gått.

Sette opp addon domene hos Bluehost

Gitt at domenet er pekt mot Bluehost sin delte IP er nå tiden inne for å legge til et addon domain.

Det første man må gjøre er å logge på cPanel (kontrollpanelet) hos Bluehost. Deretter må man klikke på symbolet "addon domain" som vist på bildet under.

Addon domain hos Bluehost

Når du har gjort det blir du sendt til en ny side hvor du må skrive inn en rekke opplysninger. Siden ser slik ut:

Addon domene hos Bluehost

Klikk på bildet for å få opp en stor versjon, klikk deretter på forstørringsknappen i popup for å få enda større bilde med mer informasjon, og følg anvisningene.

Så, gitt at du har satt opp addon domenet hos Bluehost - nå er tiden moden for å endre navnetjenere fra Domeneshop sine til Bluehost.

Endre navnetjenere hos Domeneshop

Siden domenet er verifisert kan du nå endre DNS hos Domeneshop, for å gjøre dette gå frem på denne måten:

  1. Logg inn hos Domeneshop
  2. Klikk på domenet fra meny på høyre side
  3. Velg "Navnetjenere" blant arkfanene i toppen

Du vil da se dette bildet (trykk for å forstørre). Her skal du legge inn nameserverne til Bluehost som Navnetjener 1 ("ns1.bluehost.com") og Navnetjener 2 ("ns2.bluehost.com").

Endre DNS (nameserver) hos Domeneshop

Klikk så "Endre", og hvis alt ble gjort korrekt skal du få beskjed om at endring av nameserverne er igangsatt. For no-domener kan det ta litt lenger tid enn med .com og .net domener.

Gratulerer, ditt domene vil nå bli administrert fra cPanel hos Bluehost, samtidig som Domeneshop er din registrar. :)

Anonym
Anonyms bilde
brilliant

tusen hjertelig takk :-))

Anonym
Anonyms bilde
Hva skjer med mail?
Hei, Skal gjøre noe lignende bare fra Active24 til bluehost, men er usikker på hva som skjer med mail? Det er viktig for firmaet jeg hjelper med dette at mail fortsatt blir liggende hos Active24 og åpnes og administreres herifra. Vil det bli værende om jeg kjører det på a record måten eller er det en annen løsning?
Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Ikke bytt navnetjenere

Da ville jeg bare pekt domenet til IPen du har hos Bluehost fra Active om jeg var deg. Dog skal det fint gå ann å bytte navnetjenere og så bestemme mailserveren til å være hos Active, dog ville jeg ikke gått inn på denne løsningen, fordi det fort kan være sikkerhetsrutiner o.l. som kan by på problemer.

Jeg har ikke brukt Active, så om du ønsker å bytte navnetjenere ville jeg tatt kontakt med dem og hørt først. Du må gjerne komme tilbake og fortelle hvordan du løste problemet også.

Anonym
Anonyms bilde
:)

Flott med rask svar! Så lenge jeg ikke bytter navnetjenere i Active24, men bare setter opp A record til IPen hos bluehost og bruker addon domain systemet så vil mail bli værende? Er litt usikker på om bluehost vil overstyre noe ved å sette det opp slik eller om det bare vil bli stående

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Bare hyggelig det vettu.

Neida, Bluehost kan ikke styre noe såfremt du ikke bytter nameserver. Da vil oppslag skje på navnetjenerne til Active, og dermed er det de som kontrollerer prosessen. Det du må gjøre er å peke selve nettadressen, type domene.com og www.domene.com til IPen hos Bluehost. Da er det kun når det er oppslag på disse adressene at oppslaget vil vise innholdet på webhotellet hos Bluehost (via IPen du har fått av Bluehost). :)

rogerkri
rogerkris bilde
Avlogget
Ble med: 30.09.2010
Blir å forsøke å gjøre det

Blir å forsøke å gjøre det slik da. Med så god svarrespons fant jeg ut at jeg ble nødt til å registrere en bruker her, så skal ikke se bort i fra at det kommer noen nye spørsmål etterhvert ;) Ser ut som en veldig lovende side, skal titte på endel av det som står om drupal her tenkte jeg, er forsåvidt det jeg holder på med om dagen så ser ut som en veldig nyttig side. Thumbs up!

 Mvh Roger

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.