[guide] Kjøpe domene hos Domeneshop og webhotell hos Bluehost

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008

Det er endel som har ønsket et no-domene og webhotell fra Bluehost. Problemet er at man ikke kan kjøpe no-domene hos Bluehost, derfor må man kjøpe et no-domene et annet sted, for så å sette opp alt til å fungere sammen. Målet med denne guiden er å geleide deg gjennom hvordan man gjør dette. Man trenger ingen forkunnskaper, kun tolmodighet nok til å lese gjennom mine utførlige skriverier, hehe.

Denne tråden gjelder forøvrig ikke bare no-domener, men også i tilfeller der man vil ha domene hos en webhost, mens man ønsker webhotell hos en annen. F.eks. et com-domene hos Domeneshop og webhotell hos Bluehost. Et domene (adressering) og et webhotell (lagrinsplass) er to forskjellige tjenester, men de selges ofte sammen.

Det har vært endel tråder om akkurat dette emnet, men det er denne tråden som gjelder, og det er denne du bør følge for å få gjort det skikkelig.

Les denne guiden dersom du allerede har webhotell hos Bluehost, men vil ha et nytt domene hos Domeneshop, da det innebærer en annen fremgangsmåte enn her. Hvis du skal ha både webhotell og domene, og domenet ikke er et .no-domene, kan du kjøpe både webhotell og domene hos Bluehost.

To domener eller ett domene

Hos Bluehost har man mulighet for flere domener på samme webhotell. Det betyr at du kan kjøpe ett webhotell, og så lage flere websider med forskjellige domener som lagres på det samme webhotellet. Du har også mulighet for flere MySQL-databaser, FTP-brukere og så videre. En utrolig gunstig løsning som jeg selv har spart mange penger på opp gjennom årene.

Primærdomene og sekundærdomene

Hos Bluehost er det forskjell på primærdomene og sekundærdomener. Primærdomenet er det éne domenet du skriver inn når du bestiller webhotell første gangen. Du kan enten kjøpe et domene, eller skrive inn et du allerede eier (uavhengig av hvor domenet er registrert, det kan med andre ord godt være et domene du har hos Domeneshop).

Grunnen til at jeg forteller deg dette er fordi det er en liten forskjell på hvordan man setter opp et no-domene dersom du har et annet domene hos Bluehost fra før, enn om du vil at no-domenet skal være primærdomenet.

Kjøpe .no domene

Det er veldig greit å registrere no-domene hos Domeneshop. For å få no-domene forutsettes det at man har et firma eller et organisasjonsnummer, hvis du ikke har dette får du ikke registrert no-domene, da .no domene ikke selges til privatpersoner. I tillegg kreves det at du fyller ut og sender inn en egenerklæring når du kjøper no-domenet. Denne må enten sendes per post, skannes og mailes eller man tar et digitalt bilde av den og sender den inn. Et .no domene koster rundt en hundrelapp i året.

Hvordan kjøpe domene hos Domeneshop

Popp over til Domeneshop, søk på domenenavnet du ønsker, start bestillingsprosessen. Underveis vil du bli spurt om hva slags tjenester du ønsker å knytte opp mot domenet. Her velger du "Alternativ 1: DNS og www-videresending" som vist på bildet under.

domene med DNS og www redirect

Deretter betaler du, og alt er i orden. Hvis det er no-domene du kjøper så må du også sende inn egenerklæringen. Les anvisningene nøye, da egenerklæringer som ikke er korrekt utfylt vil bli avvist. (Pass på at kopien du sender til Domeneshop kan leses klart og tydelig).

Du vil kort tid etter at du har bestilt domenet få beskjed om at det er registrert, og nå er alt i skjønneste orden. Hvis du kjøpte no-domene tar det naturligvis litt lenger tid. Uansett, tiden er moden for å kjøpe webhotell hos Bluehost.

Kjøpe webhotell

Siden jeg allerede har skrevet ganske utførlig om hvordan man kjøper webhotell hos Bluehost, nøyer jeg meg med å linke til den guiden. Her lærer du hvordan man kjøper webhotell - bare husk: Hvis du skal ha et no-domene, så må du skrive det inn i boksen "I have a domain". Hvis du ikke trenger noen guide for å gjøre dette, kan du gå direkte til Bluehost.

Registrere domene

Etter denne prosessen er over, og du har fått eposter og liknende så er tiden moden for å sette opp domenet hos Domeneshop mot webhotellet hos Bluehost.

Sette opp domene med webhotell

Domener er egentlig bare kallenavn/aliaser for IP-adresser, siden all kommunikasjon på internett skjer nettopp via IP-adresser. Grunnen til at vi har domener er fordi de er praktiske og lettere å huske enn IPer, i tillegg skifter IPer ut i ny og ne.

For at domenet ditt skal peke til IP-adressen hvor webhotellet er må du sette opp dette. Det er et par forskjellige måter å gjøre det på. Den éne er simpelten bare å peke domenet mot IPen på webhotellet, den andre er å skifte name servere (DNS). Det beste er å skifte name servere.

Grunnen til at det er best å bytte name servere fra Domeneshop sine til Bluehost sine, er fordi all administrasjon av domenet da vil skje fra kontrollpanelet hos Bluehost. På den måten samler du alt på én plass. Domenet ditt blir imidlertid ikke flyttet, og Domenet ditt vil fortsatt være registrert hos Domeneshop, da det er din registrar (som de heter på fagspråket).

Endre DNS fra Domeneshop til Bluehost

DNS står da for Domain Name Servers, og de kan sammenlignes med et postkontor som forteller andre hvilken IP-adresse domenet er pekt til.

Både Bluehost og Domeneshop har sine DNS servere, og Bluehost bruker "ns1.bluehost.com" og "ns2.bluehost.com". For å sette disse på domenet hos Domeneshop må du gjøre følgende:

  1. Logg på kontrollpanelet hos Domeneshop
  2. Klikk på domenet ditt, slik at du får opp alle instillingene
  3. Klikk på fanen "Navnetjenere" over all informasjonen om domenet ditt
  4. Du skal så skrive inn name serverne for Bluehost som navnetjener 1 & 2
  5. Klikk deretter "endre"

Se eksempel på hvordan det kan gjøres på bildet nedenfor (klikk for å få større versjon):

Endre DNS hos Domeneshop

Etter du har gjort dette vil all administrasjon av domenet ditt skje fra cPanel (kontrollpanelet) hos Bluehost. Det inkluderer også epost og andre tjenester du ønsker å bruke. Vær imidlertid oppmerksom på at DNS (name serverne) kan bruke endel tid på å oppdatere seg, så ikke fortvil om ikke ting fungerer med en gang.

Gratulerer! Du har nå satt opp et fungerende system der domenet er registrert hos Domeneshop, mens webhotellet ditt er hos Bluehost. Tiden er nå moden for å opprette MySQL database, lage epost adresse, lage FTP-konto og alt annet snask man får hos Bluehost. :)

Kriz
Krizs bilde
Avlogget
Ble med: 29.04.2010
2 websider 1 webhotell

Hei,

Jeg skal endre dns, men det domenet jeg har skal kun peke til mitt subdomene, hvordan får jeg det til?

 

mvh 

Kristian

maraxion
maraxions bilde
Avlogget
Ble med: 14.11.2010
Hei. Er rimelig ny på dette,

Hei. Er rimelig ny på dette, men vil se om jeg kan graspe konseptet

Jeg skal lage en hjemmeside til en bedrift, og ønsker dermed å kjøpe flere domener som knyttes mot en felles webside med likt innhold. Ergo trenger jeg bare 1 web hotel?

Pr idag eier jeg en annen webside med webhotel på www.one.com og tenkte jeg kanskje kunne bruke denne plassen til også å opprette en ny? Spørsmålet er hvor jeg får frem for å skaffe billige greie domener. Ser bluehost er annbefalt og at det er "billig", men betaler jo selv kun 10kr måneden hos www.one.com så syntes ikke det er allverdens billig med 6,95$ i måneden.

Så er det visse sider det er smart å skaffe domener på, dette er snakk om .no domener.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Bluehost eller one?

Ja, hos Bluehost kan du kjøpe ett webhotell og knytte flere domener til det samme webhotellet. Dette går ikke hos one. Der må du kjøpe ett webhotell for hvert domene.

Du har også langt mer fleksibilitet hos bluehost. Dette er grunnen til at Bluehost er billig. Det er billig i forhold til hva man får. Skal du ha no-domener så er domeneshop greit, for .com, .net og andre TLD kan du bruke Bluehost. Jeg har skrevet masse om hvorfor jeg mener Bluehost er best, så gjør noen søk rundt her, så vil du se. Her er en tråd hvor jeg forklarer hvorfor bluehost er bedre enn one.

maraxion
maraxions bilde
Avlogget
Ble med: 14.11.2010
Skjønner.Så la oss si at jeg

Skjønner.

Så la oss si at jeg idag er åpen for å lage en ny hjemmeside, og er åpen for alle plasser med både domener og web hotel. Jeg ønsker en side, men sansynelighvis 3-6 domener linket til samme side. De fleste .no domener. Hvor gjør jeg dette på beste og rimeligste måte?

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Webhotell og domene

Jeg ville gjort det slik: Webhotell fra Bluehost, no-domener fra domeneshop.

Deretter router man domenene til webhotellet hos Bluehost. Dette fordi webhotellet fra Bluehost kan knyttes til mange domener, men man har ikke mulighet for å registrere no-domene der. Domeneshop er bra for no-domener; 1) fordi de har enkelt brukergrensesnitt for administrasjon av domener. 2) fordi de er en solid leverandør (du risikerer ikke at de går konkurs).

Kjøper du 6 no-domener hos One, så må du også kjøpe 10 webhotell. Hos Domeneshop kan du kjøpe domener alene.

maraxion
maraxions bilde
Avlogget
Ble med: 14.11.2010
Den er forståelig, men etter

Den er forståelig, men etter å ha kikekt på sidene så sliter jeg med å difransiere på hva ejg faktisk trenger.

Fks på domeneshop hva skal jeg bestille, og hva blir prisen pr domene der?

 

Forresten, kjenner du til hvordan en kan sikre seg ett domene i "Redemption Period" ?

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Domene og webhotell

I relasjon til domene trenger du bare DNS og www-videresending. Angående webhotell, så trenger du bare å kjøpe webhotell. Guiden ovenfor sier jo hvordan man kjøper de forskjellige.

Du kan begynne med å kjøpe domenene, så bruker du ett av domenene når du kjøper webhotell fra Bluehost. Deretter skifter du DNS for hvert av domenene. Det er en enkel sak hvis du følger guiden ovenfor. Skulle du få problemer, så kan du jo bare spørre her. :)

maraxion
maraxions bilde
Avlogget
Ble med: 14.11.2010
Skjønner. men vil det fungere

Skjønner.

men vil det fungere hvis jeg trenger flere .no domener eller må jeg da bestille alle fra domeneshop som blir dyrt?

For ser jo det faktisk er billigere å kjøpe domene fra one.com en domeneshop, trenger jo ikke bruke webhotellet likevel.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Hos one må du kjøpe webhotell

Hos one må du kjøpe webhotell i tillegg til domenet. Skal du ha 6 domener, så må du også kjøpe 6 webhotell. Prisen for et no-domene koster kr. 115 hos One, i tillegg må du betale minst kr. 10 per måned for webhotell. Det betyr at hvert domene (inklusiv webhotell) koster 120 + 115 = 235 per år. Videre koster det kr. 100 per opprettelse hos One. Hos Domeneshop koster hvert domene 140 kr per år uten webhotell, og du kan kjøpe domene uten å kjøpe webhotell.

Fra one:

Ovenstående priser på domenenavn gjelder kun ved samtidig opprettelse av webhotell. Opprettelse NOK 100,-. Alle priser er ekskl. mva. ** For å registrere .eu domenenavn må registrantens adresse være i et land innenfor EU.

Ergo er det billigere å registrere gjennom Domeneshop og bruke disse domenenavnene på webhotellet hos Bluehost.

Domener i redemption period

Domener som skal slettes settes i «redemption period» er låst i 30 dager (siste jeg hørte). I denne perioden er det kun registraren (f.eks. Domeneshop) som først registrerte domenet som kan gjenåpne det, og da kun for kunden som opprinnelig kjøpte domenet.

Denne perioden omtales også som «grace period», fordi man gjerne gir litt slack til de som har registrert domenet.

maraxion
maraxions bilde
Avlogget
Ble med: 14.11.2010
Kjempe. takk skal du

Kjempe. takk skal du ha.

 

Ett inspill jeg fant etter litt leting er derimot å kjøpe domenene på www.uniweb.no blir billigere en domeneshop på de fleste domener.

De har faktisk også ett rimeligere webhotel en bluehost uten mysql, men noen minus og pluss er det selvfølgelig. Med mysql blir bluehost 10kr billigere i måneden. Fordelen er selvfølgelig at alt er i Norge med tanke på fakturaer m.m

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.