[guide] Hvordan sette opp poor mans cron i Drupal

Ingen svar
Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008

I Drupal er det et script som må kjøres regelmessig. Dette scriptet heter «cron.php» og gjør vedlikeholdsoppgaver og tar backup, dersom du har satt opp automatisk backup i Drupal.

Scriptet kan kjøres manuelt ved å gå til domene.com/cron.php, men det er jo ikke veldig automatisk og hensikten med å gjøre dette er jo å automatisere vedlikeholdsoppgaver og sikkerhetskopiering av nettstedet i størst mulig grad.

For å automatisere kjøring av «cron.php» kreves det at man setter opp en såkalt cron job. Dessverre er det ikke alle webhotell som støtter cron jobs, og da blir det nest beste alternativet å sette opp modulen poor mans cron.

Hvis du har valgt Bluehost, så finner du en videoguide i hvordan man setter opp automatisk kjøring av cron.php her. For deg som har et webhotell uten støtte for cron jobs, ligger det en videoguide om poor mans cron nedenfor.

Hvordan sette opp poor mans cron i Drupal

Klikk her for å laste ned poor mans cron (nytt vindu/fane).

Husk at det beste er å sette opp en cron job, siden poor mans cron forutsetter at det er besøkende på nettstedet ditt. Hvis ikke folk besøker nettstedet ditt så vil ikke scriptet bli kjørt, og dermed vil ikke vedlikeholdsoppgaver og eventuell backup bli tatt.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.