Hva er best å bruke : Drupal eller Joomla?

Marie
Maries bilde
Avlogget
Ble med: 27.04.2012

Jeg har installert Joomla på servern men synes den er vanskelig å finne ut av, bør jeg heller bruke Drupal ? Jeg vil lage sider for kunder slik at de kan oppdatere sidene selv. Jeg har Dreamweaver, Muse og Arteester. Hva tror du vil være best å designe sidene i ? Jeg er ingen programmerer, men designer.

Takknemlig for svar smil

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Hva er best å bruke : Drupal eller Joomla?

Hei smil

Tja.... det er ikke noe fasit på dette svaret glis men spør du hjemmeside mannen så vil nok han velge Drupal.

Spør du meg så er det liten forskjell på dem, men noe er det jo... Dette syns jeg går mere på brukervennlighet. Personlig så syns jeg at Joomla er mye vanskeligere å bruke enn Drupal, det er vanskeligere etter mytt syn og tilpasse Joomla enn Drupal.

Begge vil gi deg det du trenger av ekstra funksjonalitet og begge her en stor brukergruppe både på norsk og engelsk. Kanskje er det noen flere norske brukere på Joomla, vet ikke det sikkert...

Men dette må du nesten prøve litt ut selv for så å gjøre opp din egen mening på hva du syns er best, som skat så liker jeg Drupal fordi jeg syns det er enklere å bruke.

I tillegg til dette så har du et  Theme som heter Zen til drupal som er meget enkelt å endre på og som er laget med tanke på at det skal være enklet å designe Drupal etter eget ønske. Dette vil uansett kreve at du har grunneleggende ferdigheter innefor HTML og CSS. Dersom du i tillegg ønsker å endre evtuelt lage egne moduler så bør du ha en grei forståelse av PHP. Når det gjelder Joomla så har dem helt sikkert et lignende layout som er enkelt å endre, dette må du nesten sjekke opp selv.

Håper dette var litt til hjelp, men det er du som må ta valget og derfor bør du prøve ut begge to for å se hav du liker best.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.