Hvordan endre DNS fra domene registrert hos Telenor

Ingen svar
Trond Lønseth
Trond Lønseths bilde
Avlogget
Ble med: 02.02.2011

Hei

Jeg har i dag ".no" domene hos Telenor, og har nettop kjøpt webhotell og epost fra Bluehost. For å benytte samme epostadresser som firmaet i dag benytter hos Telenor har jeg opprettet tilsvarende eposter hos Bluehost, og er vel egentlig klar til å skifte DNS som du beskriver på dine sider. 

Da jeg kontaktet telenor for å utføre endringen kom det ikke noen positive tilbakemeldinger på at dette var en grei sak, men det burde vel strengt tatt ikke være noe værre for Telenor å gjøre en endring på DNS enn f. eks. domeneshop.no. Forskjellen er vel bare at kommunikasjonen med telenor foregår på epost? De har jo ingen webløsning hvor man kan gjøre ting selv.

Jeg stilte følgende spørsmål til Telenor: "Jeg har kjøpt webhotell og epost hos bluehost.com, og i den forbindelse ønsker å endre  DNS for domenenavn.no til bluehost sine servere: ”ns1.bluehost.com”  og ”ns2.bluehost.com.

Hvor raskt kan dere endre, og finnes det et system som sørger for  at man kjører parallelt inntil man ser at det fungerer hos Bluehost."

Svaret fra Telenor var: "Ved å endre navnetjenere, gir vi bort all kontroll av domene til bluehost.comns1.bluehost.com og ns2.bluehost.com er Bluecom sine navnetjenere. Da har vi (Telenor) ikke lengere noen kontroll på domene, og kan ikke garantere for oppetid eller noen andre funksjoner som hører domene til. Hvis du ber om adressen til webservere, så kan vi kun peke dine websider til Bluecom."

Jeg skjønner at Telenor ikke kan garantere for hverken opptid eller funksjoner hos andre, men spørsmålet var om hvor lang tid det tok å endre DNS, og om de hadde en løsning for å kjøre parallelt.

Spørsmål: Har du noen god oppskrift på hva jeg bør gjøre? Det virker tungvint å overføre domenet til f.eks. domeneshop.no før jeg tar det videre derifra.

 

 

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.