Hvordan få trafikk til hjemmesiden?

Astrid
Astrids bilde
Avlogget
Ble med: 16.07.2009

Lurer på om det kommer informasjon om hvordan man kan få trafikk til websidene sine her etterhvert? En ting er jo å få opp ei hjemmeside, en helt annen (og viktig) jobb er jo å få den trafikkert!

Da jeg kjøpte webhotell fikk jeg med en kupong på Google AdWords, så jeg kommer nok til å bruke den for å drive litt trafikk i innledningsfasen, men etter den er brukt opp, så vil jeg heller bruke tid fremfor penger på å drive trafikk. Dette er jo et hobbyprosjekt for meg, og skal derfor ikke koste allverden. ;)

Har funnet informasjon om slike ting på nettet tidligere, men ikke noe som er like brukervennlig å enkelt å følge med på som de videoene her på bjerget (smiske smiske :).

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Trafikk til websiden

Hallo, hvordan gikk det med AdWords? Ble det suksess eller katastrofe? :) Å lage annonser og velge riktig nøkkelord i AdWordsprogrammet er jo en disiplin i seg selv.

Har testa endel SEO-verktøy i det siste, og det er mulig jeg kommer med en anmeldelse av ett av dem på ei søsterside. Det er et ganske rått program som gjør jobben med optimalisering og overvåkning av sider enormt mye enklere.

Det programmet vil neppe bli anmeldt på HjemmesideGuiden med det første, for her er folk muligens litt for ferske til å sette seg inn i så intrikate prosesser. (Rett meg om jeg tar feil dere).

Søkemotoroptimalisering er ikke akkurat noe de helt ferske nybegynnerne trenger å tenke på med en gang. Men jeg skal lage noen videoer hvor jeg installerer moduler som har med SEO å gjøre.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Tips ang. internettmarkedsføring

Jeg har startet en ny ressurs. Dette er for de av dere som vil drive trafikk til nettstedet. Denne formen for internettmarkedsføring heter artikkelmarkedsføring. Den går enkelt og greit ut på å skrive artikler, og publisere dem på nettet.

Artikler du skriver skal selvsagt ha link til din webside. Har laget videoer som forklarer hvordan alt gjøres osv. Ta en tur til denne siden for å lese mer om artikkelmarkedsføring.

Du spør deg kanskje hva som er vitsen med å publisere artikler på andre sider enn din egen? Svaret er at du får backlinks, en backlink er rett og slett en link fra en annen side til din. Videre er en backlink, slik søkemotorene ser det, en stemme på din webside.

Det er grunnen til at websider med mange linker fra forskjellige steder kommer høyt opp i søkemotorene. Ved å sende inn artikler i artikkeldatabaser, får du altså en skikkelig målrettet artikkel med en relevant link til ditt nettsted. Du mottar kanskje ikke så mye trafikk gjennom linken, men artikkelen med linken i bidrar til at din webside kommer høyere opp i søkemotorene.

Dermed får du mer trafikk fra søkemotorene. På en måte er dette "gratis" trafikk, men som dere vet, er ingenting gratis. Her kreves det arbeid, for det tar jo tid å skrive artikler.

Gynter
Gynters bilde
Avlogget
Ble med: 19.11.2009
Putte hjemmesiden i kataloger?

Vil bare si at jeg har hørt mye rart om kataloger. Har hørt at man ikke burde putte hjemmesiden inn i dem, er det sant og hvorfor?

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Re: Putte hjemmesiden i kataloger

Ja, det er ulurt å legge den inn i useriøse kataloger. Ikke gir det særlig mye trafikk heller. Legg den inn på dmoz.org, startsiden.no og prøv et par av de andre store norske katalogene.

Google ranker deg ikke bedre pga linker fra kataloger. I skrivende stund rulles det også ut en stor oppgradering av algoritmen de bruker for å ranke nettsteder, og denne skal vissnok være døden for katalogene som i dag ligger høyt oppe i de organiske søkeresultatene (de ikke betalte plasseringene).

Hvis du vil, kan jeg godt komme med kilder til disse påstandene. Bare skrik ut.

Gynter
Gynters bilde
Avlogget
Ble med: 19.11.2009
Useriøse kataloger

Neida jeg trenger ikke kilder, det går bra. Takk for oppklaringen. Har lest litt mer om kataloger nå. Man kan vissnok også bli straffet hvis man legger inn linker i useriøse kataloger.

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
Backlinks og enveis linker til hjemmesider

Bruke One-way-linkback er den beste linkback'en da søkemotorene reagerer på at din side hyppig blir referert til, uten at du refererer til andre sider... Med andre ord, siden din er intressang for lesere.

Har du ett gitt topic eller interesse. Lag en e-book, skriv en artikkel som "hjemmeside" forsslår og husk å ha med masse linker til din egen hjemmeside.

facebook, myspace, nettby, msn, forum, blogg, twitter gir masse gratis reklame for hjemmesiden din, som blir one-way-linkback.

Det handler om å være kreativ.

Tips er å referere til hjemmesiden din i signaturen på forum og delta jevnlig på emner for å skape enveistraffik til din hjemmeside

med hilsen
Thomas Kile

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.