Hvordan lager jeg "download" lenk

Henrik
Henriks bilde
Avlogget
Ble med: 06.12.2011

Hei folkens. Jeg er 12 år og elsker alt som har med koding å jøre, Men nå har jeg et lite spørsmål jeg håper på og få hjelp med. Spørsmålet er følgende:

Hvordan kan man lag en lenk, sån at når man klikker på lenken laster man automatisk ned en ting jeg har valgt at skal lastes ned? Om dere ikke forst det så plis bare skriv at du ikke skjønte det så prøver jeg og forklare bedre

-Takk for alle svar!

Henrik H. E.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Hvordan lager jeg "download" link

Hei Henrik, fint navn du har. Vi heter det samme, hehehe. smil

Si du har en zip-fil som heter "fil.zip" og denne zip-filen ligger på webhotellet ditt i katalogen "filer". Hvis du skal linke til denne filen, så kan du gjøre det slik:

  1. <a href="/filer/fil.zip">Last ned fil.zip</a>

Du kan også angi hele URLen til filen, slik:

  1. <a href="http://domene.com/filer/fil.zip">Last ned fil.zip</a>

Og du kan legge på attributten title, slik:

  1. <a href="filbane" title="Last ned fil">Last ned fil</a>

Du bytter selvfølgelig ut "filbane" med filbanen til teksten din. Håper det var dette du lurte på. Du kan selvfølgelig lage linker til nedlasting av andre typer filer enn zip. smil

Henrik
Henriks bilde
Avlogget
Ble med: 06.12.2011
Hvordan lager jeg "download" lenk

Tusen takk Henrik hehe

Det funket perfekt.. Men. Om jeg da skal legge ut et bilde man kan laste ned. Da går den jo direkte til dette bildet og viser det i nettleseren.. Har du noen formning om hvordan man kan løse det

 

(elsker siden din, den er lett og få hjelp på, og så er du så hyggelig..)

 

Henrik H. E.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Hvordan lager jeg "download" lenk

Koselig at du liker nettstedet mitt (og meg) :]

Ja, dette med bilder er litt tricky, fordi nettleserne ønsker å vise bilder selv. Den vanligste måten å unngå dette på er å linke til bildet og skrive "høyreklikk og lagre som" for å laste ned bildet. Type.

  1. <p>Her kan du <a href="/bilde.jpg">laste ned bildet</a>
  2. (høyreklikk og lagre som for å laste ned).</p>

Jeg skjønner at dette ikke er optimalt, men det er den vanligste løsningen på det. Det er mulig det finnes noe JavaScript som gjør at brukeren automatisk laster ned bildet, men jeg har aldri hatt behov for det.

Henrik
Henriks bilde
Avlogget
Ble med: 06.12.2011
Hvordan lager jeg "download" lenk

Tusen takk, du har virkelig hjupet meg masse. (okidoki du skal få litt reklame på siden min siden du er så flink og snill (og har såkult navn ;D )) Har ikke domene enda da men når den tid kommer så kommer reklamen geipe

Henrik H. E.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Hvordan lager jeg "download" lenk

Hahaha, supert! Det setter jeg pris på, vet du! Du er kjempeheldig som er så ung. Hvis du opprettholder engasjementet ditt for koding, så kommer du jo til å være helt før du blir 20. Er matematikk favorittfaget på skolen også eller? God logisk tenkning er nødvendig både i programmering og matematikk.

Ja, du får få foreldrene dine til å sponse deg med domene og greier. Da kan du begynne å sette deg inn i DNS, cron jobs, linux-kommandoer og alt mulig på sikt! smil Men stress ikke med det. Kos deg og sett deg inn i ting i eget tempo, og ha det moro!

Det er nyttige ting du lærer, og det er langt bedre å sitte å plotte på maskinen og lære seg tekniske ting fremfor å loke rundt på habbo eller liknende smil

Har du noen planer om hva du vil bruke kodingen til eller? Er det noe prosjekt på gang? smil

Stå på!

Henrik
Henriks bilde
Avlogget
Ble med: 06.12.2011
Hvordan lager jeg "download" lenk

ALT du skrv der var riktig .. Ja, matte er favorittfaget mit.. Har vert "hekta" av habbo før (men har slutta heldigvis) MYE gøyere og kode

Men har ingen planer for det jeg lærer..  Burde kansje lære php før jeg starter på andre ting.. Men jeg lurer på en ting.. Kan du lage php videoer på samme måten som du laget html videoer.. Mye bedre og se en lage en side en og se hva de forskjellige tingene i php er (syntes nå jeg da) men for all del ikke stress med det

Hmm.. Oppdaget nettop en feil her.. Om man tar et nytt avsitt (klikker enter) og skriver, og så fjerner teksten med den derre tilbake knappen så forsvinner avsnittet (altså enter funksjonen forsvinner)

jaja, det derre sa deg sikkert litegeipe Men takk for all hjelp smil

Henrik H. E.

huva321
huva321s bilde
Avlogget
Ble med: 10.05.2010
Hvordan lager jeg "download" lenk

Når det gjelder domene vil jeg si at http://www.000webhost.com/ tilbyr en ganske bra løsning til du får penger til og betale for domene smil

Lager en nettside som skal handle om data maskiner og gaming :D

Henrik
Henriks bilde
Avlogget
Ble med: 06.12.2011
Tusen takk !

Tusen takk smil setter pris på den iomentaren.

Henrik H. E.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.