Hvordan sette opp et forum på hjemmesiden?

HaukC
HaukCs bilde
Avlogget
Ble med: 03.01.2010

Siden jeg har ansvaret for planlegger å sette opp et forum, hvor vi ønsker å ha en adresse som http://www.vårside.no/forum. Vi eier en egen webserver, og jeg er derfor litt usikker på nøyaktig hvordan jeg går frem. Med et webhotell er det jo enkelt å overføre de nødvendige filene til webhotellet. Hvordan gjøres dette i praksis med en egen webserver?

Hva bør jeg vite på forhånd før jeg setter igang med dette? Hva bør jeg gå for (phpBB etc)? Er det noen guider som kan få meg godt i gang med dette? 

Håper du kan hjelpe meg! :)

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Forum på webserver

phpBB3 er bra (bruker det selv), men vet mange sverger til vBulletin også. Sistnevnte koster lisenskroner, men mange synes det er vel verdt det.

Hvis du har egen webserver så må du legge filene i en katalog ved navn "forum" i webrooten til domenet deres. Det er mulig dere bruker virtualhost for hvert domene på webserveren deres, ikke vet jeg. Det hele kommer ann på hva slags software dere kjører på serveren deres og hva slags løsning dere bruker.

Jeg mener å huske at det finnes norsk dokumentasjon på phpBB3. Jeg er i alle fall 100% sikker på at det finnes norske språkpakker.

Husk å sjekke om software dere kjører på serveren er kompatibel til å kjøre forum. Regner med at hardware er god nok, siden nyere servere har mye hestekrefter.

HaukC
HaukCs bilde
Avlogget
Ble med: 03.01.2010
Flottings. Var noe slikt jeg

Flottings. Var noe slikt jeg tenke selv også, men er så deilig å få det bekreftet av en som kan det. :D

HaukC
HaukCs bilde
Avlogget
Ble med: 03.01.2010
Hei igjen!   Jeg har

Hei igjen!

 

Jeg har (selvsagt) støtt på litt problemer i forbindelse med installasjonen av dette forumet. Jeg har laget en mappe kalt "forum" i webrooten på IIS'en til websiden vår. Inni mappen ligger det en rekke undermapper og diverse filer som lå inni mappen "phpbb" da jeg lastet ned forumet.

So far so good, eller har jeg gjort noe feil her?

I alle fall, når jeg så prøver å installere forumet (www.vårhjemmeside.no/forum/install/install_install.php) kommer det opp at "Page cannot be found".

Har du noen idé om hva jeg kan ha gjort feil?

Jeg forsøkte å følge denne guiden for å installere forumet:

http://php.about.com/od/phpbb/ss/phpbb_install_3.htm

gjndm
gjndms bilde
Avlogget
Ble med: 21.01.2010
Video-guide om å sette opp forum?

Heisann!

 

Skulle veldig gjerne hatt et forum på min hjemmeside også, ettersom jeg planlegger å lage et lite community for en vennegjeng som studerte sammen i utlandet.

 

Kunne du vær så snill laget en video-guide om hvordan man gjør det? 

[IMG]http://i151.photobucket.com/albums/s144/johannesgjendem/signatur_johannesgjendem.jpg[/IMG] 

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.