Hvorfor får jeg ikke innstallert drupal på webhotellet?

heidilykken@gma...
heidilykken@gmail.coms bilde
Avlogget
Ble med: 06.05.2014

Hei!

Takk for inspirerende og informativ hjemmeside. Det virket så enkelt når jeg så videoen, men så har jeg kjøpt meg .no-domene og webhotell på domeneshop, og da er det ikke alt som er likt.

Jeg har lastet opp drupal over filezilla. Men når jeg kommer til punktet hvor du går til domenet på webleseren og finner en side hvor det står drupal hvor du kan innstallere, kommer jeg bare til den standard startsiden hvor det står "her kommer xxx.no".

Hva har jeg gjort feil?Jeg har slettet noen filer som visstnok skulle utgjøre "roten". Ellers har jeg gjort som beskrevet, men kanskje det er mer jeg skulle ha slettet. Det ble liggende igjen en tom mappe før jeg lastet opp drupal.

Ellers er jeg HELT NYBEGYNNER på dette her så det må staves i klartekstblunk

 

heidi

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Hvorfor får jeg ikke innstallert drupal på webhotellet?

Hei,

Takk for skryt, det er alltid hyggelig å høre at websidene er til hjelp smil Jeg tror ikke du har gjort noe feil, men det kan hende det er noe du har oversett.

Hvor har du webhotell?

Webroten har forskjellig navn, avhengig av hvor du har webhotell, men vanlige rotkataloger heter gjerne "www", "web" og "public_html". Det er viktig å se til at du har lagt drupal-filene i webrooten.

Slett eventuelt "index.html" eller .htm

Se til at det ikke ligger en fil som heter "index.html" i webrooten din. Det skal kun ligge en "index.php"-fil der. Altså med .php og ikke .html. Grunnen er at Drupal benytter denne index.php-filen, mens det gjerne ligger en "index.html"-fil der som standard, og det er den filen som inneholder "her kommer dinhjemmeside.no" el.l. Det er gjerne slik at "index.html" tar presedens over "index.php", og dermed kommer du ikke til installasjonen av Drupal fordi en slik fil sperrer deg.

Hvis ikke du har en fil som heter "index.html" der, se om det er en som heter "index.htm", det samme som jeg har skrevet over gjelder i dette tilfellet også.

index.php som ikke tilhører Drupal?

Noen webhotell kan også legge en "index.php" i webrooten som standard, og ha meldinger som "her kommer webside xyz snart" i den. Se til at den "index.php"-filen som ligger på webhotellet ditt faktisk er den som tilhører Drupal.

Det kan hende du ikke overskrev en slik fil da du overførte filene til webhotellet, og i tilfellet må denne byttes ut. smil

Kort sagt altså: (1) Sjekk at du har lagt filene i webrooten, (2) slett eventuelle "index.html" eller "index.htm" som ligger i webrooten, og (4) se til at det ligger en "index.php" der, og (5) at den faktisk tilhører Drupal.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.