Hvordan fattet du interesse for å lage hjemmeside

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008

Pga laber aktivitet til tross for godt med trafikk, har jeg nå satt igang en høyst pågående kampanje for å skvise noen ord ut av dere. Hvis ikke dette fungerer, kommer jeg til å bli sur!! Skikkelig sur! Haha.

Jeg ble interessert i webutvikling da jeg var 12 år gammel. Synes det var utrolig moro at man kunne lage egne ting, legge dem på nett og se at folk kom for å tilfredstille pirrende nysgjerrighet.

Min første webside var selvsagt en om MEG! Den gangen var ikke digitalkamera allemannseie, og jeg husker vi hang på IRC og maste høl i hodet på jentene etter bilder. Det fikk vi sjelden, for digitale bilder, det var det bare folk med skanner som hadde.

Men jeg hadde skanner, og jeg husker broren min, som den gang var 16, og jeg la ansiktet nedi den, skannet til vi var helt sløre i blikket og la det ut på nettet. Jeg skal faktisk undersøke om jeg har noen av de skannede ansiktene enda.

Deretter gikk det slag-i-slag. I dag kan jeg en god del om webutvikling, og vil si til alle dere som lærer om HTML, CSS og publiseringssystemer nå: Prøv dere litt i PHP etterhvert, det er fantastisk moro!

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
liten småhacker

Tja, jeg startet også ganske tidlig for meg også egentlig. Tilbake i 2002-3 da jeg var en 14 år gammel.

Det var i forbindelse med at jeg og endel kompiser satt mye å hadde sånn LAN party i kjelleren til hverandre. Det vi egentlig gjorde var ikke så mye spilling, men heller litt sånn små koding/hacking i DOS. Blandt annet lærte vi oss å skrive formler som kunne sende beskjeder og fasle-error'er via IP til de tilkoblete maskinene i nettverket. og utløse hendelser som å utløse CD'rommen

På den tiden var det faktisk ganske imponerende, for vi satt jo bare å testet å herjet i kjelleren til "mamma"...

Men med all den kodingen, så hadde det blitt en interesse, og da ble HTML koding en naturlig vei å gå videre på.Det ble stillt en periode da, for "vokste" opp på en måte, og da ble det ikke mye data.

Nå, så har jeg gjennopptatt interessen for å bygge business sider, personlige hjemmesider samt design og layout som en interesse.

Jeg har en lidenskap for foto, heftig hjemmekino/hifi (http://www.minhjemmekino.no/yawa) samt å bygge ting selv.

Så styrer med å bygge litt hjemmesider rundt interesser også da....

 

Det var min historie så langt

med hilsen
Thomas Kile

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Hacking og hjemmekino :)

Haha, her ser jeg mange paralleller. Da jeg var ung(!!) brukte vi "NET SEND" kommandoen i DOS, og programmet "netbus" for å "hacke" oss inn på maskiner, åpne og lukke DVD-ROM, se på og laste ned filer, ta skjermbilde og så videre, hehe. Hadde t.o.m en slags sniffer som fant IP-adresser infisert med trojaner, slik at man kunne koble på maskinene. Det ble verre og verre å finne offere etterhvert som folk fikk seg routere, husker jeg. :)

Imponerende oppsett du hadde der, husker godt Vincent. :) Det var også noen som liknet noe forferdelig, husker jeg. Kan ikke erindre navnet på dem, og forhandlere hevdet det var en billig knockoff fra Kina, men jeg er ikke så sikker. Tror den manglet CE-godkjenning though.

Var tidligere fanatisk opptatt av hjemmekino. Det er blitt endel år siden, men jeg hadde projektoren Infocus X1 da den var poppis. I tillegg hadde jeg Primare V25 DVD-spiller, P30 sourround prosessor og A30.5 effektforsterker. Høyttalerne mine var 4 x Audivector M3 Super på spikes, + senter. Hadde også en JMLab sub, mener det var JMLab SW900 den het. Var i alle fall en skikkelig "råtass".

Kjøpte suben brukt av "Gorm" på AVForum i sin tid. :) Tror mange av de som hang på forumet i begynnelsen forsvant etterhvert, Gorm var vel én av dem. Da jeg hang der, var det bare en liten gruppe med folk som bidro veldig mye. Etterhvert vokste nettstedet veldig, og da begynte han som driver det å tjene en god del cash. Tror det var slik at de andre synes han burde dele litt med dem, siden de hadde bidratt til å gjøre forumet til det, det var. Det ble ikke noe deling, og derfor tror jeg mange av dem stakk.

Kanskje ikke de beste høyttalerne for hjemmekino, men de dugde (Den dagen jeg blir rik, går jeg nok for Klipsh). Syntes svenske Primare var ufattelig bra, og veldig pent design, særlig i sort utførelse.

Det verste med hifi/hjemmekino er det jeg kaller "kabelhelvete". De er så ufattelig dyre, men man er livredd for å legge for lite i dem. Det er jo dette med "anlegget er ikke bedre enn sitt svakeste ledd", hehe.

Ser du har bygget selv, prøvde det i fjortistiden, men det ble ikke noe suksess, hehe. Både stereobenken og høyttalerne dine ser råbra ut, så det er tydelig at du er god både på tegnebrett og i praksis.

Hvordan synes du bildestørrelsen er i forhold til lydbildet? Er bildet "stort nok" til å matche, synes du? Jeg holdt vel på med hjemmekino osv i 2005, da var store plasmaer/lcd veldig dyrt, så jeg gikk for projektor. Det ble ikke så billig når pærene gikk det heller, betalte 4k for ei pære, og bildet blir jo på langt nær så bra som på en skikkelig TV. Var ekstremt rått å spille burnout på 80-90" da. :)

 

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
hehee... bilde er nok for

hehee... bilde er nok for lite i forhold til lydbildet. Det er det.

Men så er det lyden jeg brenner mest for da.

Når man sitter og slapper skikkelig av, så er det ingenting som slår ett åpent, dypt og detaljrikt lydbilde. Lytte til detaljene i instumentene og ikke minst klarheten i vokalene. Bare kjenne dybden i stemmen.

 

Men har endel planer da:

Ett sett nye høyttalere er rett rundt hjørnet, som skal erstatte de små BOSE bakhøyttalerene, samt en center er i produksjon. Det som gjenstår er finjustering av delefilteret til å samsvare med frontene. Langtidsjobb det...Vi jobber med å fore ned taket rett over på tv-veggen som skal inneholde ett lærret fra DreamScreen (106").

Når dette er gjort, så begynner vi å sakke respektabel hjemme-/stuekino.

Meen du vett, med mange baller i lufta så er det prioritering, så ting tar tid...

med hilsen
Thomas Kile

Kriz
Krizs bilde
Avlogget
Ble med: 29.04.2010
Installere Drupal

Heisann!

 

Kanonbra side, den beste jeg har kommet over, hvorfor har ikke jeg sett den før...

Men fant den rett etter jeg hdde kjøpt snarveien til til MySQL med dreamweaver cs og den fikk meg til å søke litt rundt om kring.

At jeg skulle stresse slik med å innstallere drupal skjønner jeg ikke.

Når jeg endelig var klar til å innstallere så fikk jeg denne feilmeldingen.

Uoppfylt forhåndskrav Følgende feil må rettes før du kan fortsette med installeringen.: Mappa sites/default/files finnes ikke. En automatisert forsøk på å opprette denne mappa mislyktes, muligens på grunn av manglende tillatelser. For å kunne gå videre med installeringen, enten opprette mappa og rette tillatelsene manuelt, eller sørge for at installeringsprogrammet har tillatelse til å opprette mappa automatisk. For mer informasjon, se INSTALL.txt eller den engelske håndboka.  

Hva er galt?

Det blir kjempegøy nå å lage webside. har nemlig tatt på meg oppgven å lage ny nettside til friidrettsklubben vår og den skal være kul, interaktiv og litt web 2.0. Får se hva jeg får til.

 

Hilsen

Kristian 

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.