Tekst og kode editor for mac

Anonym
Anonyms bilde

 Hei,

Jeg er helt ny angående alt som har med programmering å gjøre, men likevel har jeg tenkt å lære meg html og lage en hjemmeside. Jeg har Mac Os X og får dermed ikke lastet ned ConText. Noen anbefalinger til text editorer som fungerer bra på mac?

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
netbeans og jEdit kodeeditorer.

Hei, det var fint at du støtte på dette problemet. Selv er jeg ikke mac fanboy, så jeg tok overhodet ikke dette med i beslutningen ved valg av editor. Ufattelig dumt av meg...

Jeg har hørt mye fint om netbeans, men aldri brukt det selv. Har dog brukt jEdit (Java, så kjører på alle platformer med Java installert) en god del. Begge er open source, så de koster ingenting. De har også highlighting for tagger osv, samt. linjenummerering så det er lett å finne eventuelle feil ved validering.

Bare å spørre hvis det er noe mer du lurer på i de sene nattetimer.

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
Mac bruker

Jeg er Mac bruker.

Jeg benytter meg av Adobe Dremaweaver. Ikke gratis, men det fungerer utrolig bra. Du kan laste ned prøvevesjon fra Adobe's hjemmesider.

Det som er, er at dette programmet kan følge deg fra nybegynner til pro. WYSIWYG funksjonen fungerer overaskende bra. Markup'en blir forsovidt ryddig og ikke minst riktig. Den innebyggede valideringsfunksjonen samt kontroll/error-check funksjonene fungerer ypperlig.

Du kan konfigurere programmet til å opprette .CSS, .JS direkte rett i eksterne filer.

 

Er du pro da, så kan du velge "Coder"-workspace, så har du en utrolig kraftig editor til .html, .css, .js, .php etc.

"Dual-Screen"workspace eller "Multi-Sceen"-workspace er en nyttig funksjon. Sistnevnte benytter jeg meg av. her har jeg en skjerm med varierte nettlesere for forrhådnsvisning underveis, en for selve kodingen, og en for eventuelle nyttige verktøy.

Skjønner ikke hvordan jeg klarte meg med bare en skjerm før...

med hilsen
Thomas Kile

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Litt off topic om multi screen oppsett

Hvor mange skjermer kjører du i multi screen oppsettet ditt? Jeg kjører fire WS 22" via 2 skjermkort, og det er helt himmelsk for en stakkars nerd, haha. Har tatt et aldri så lite skrytebilde av desktopen (hadde ryddet for anledningen, akkurat nå står det meget rot foran på desktopen, hehe). Uansett, det ser slik ut:

Fire skjermer i multi screen oppsett

Man kan til tider føle seg som ei kokt reke foran disse, men det er usedvanlig nyttig. For eksempel kan jeg drive med bilderedigering i én skjerm, mens jeg koder i en annen, ser resultatet i den tredje og har en artikkel om emnet i den fjerde.

Vet ikke helt, men skulle kanskje ønske jeg ikke hadde WS (16:9), har dog vendt meg til det. Er jo ikke så lett å få tak i vanlige 4:3 skjermer lenger.

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
Ser du benytter deg av samme

Ser du benytter deg av samme tastatur jeg benyttet meg av tidligere, kansje samme mus også (DiNovo & Revolution - min samboer har overtatt det)

 

har ikke bilde atm. men benytter meg av 3 skjermer da

Bruker vanligvis en til verktøy, så har jeg det unna veien. Så har jeg en til fremvisning av endelig resultat - til klienter eksempelvis. Og den siste til diverse...

Som sagt så jobber jeg endel med foto og design og produksjon. Så da er det godt å kunne jobbe på den ene siden, og vise frem live resultat på "andre siden"...

 

med hilsen
Thomas Kile

IngarPedersen
IngarPedersens bilde
Avlogget
Ble med: 29.07.2013
Tekst og kode editor for mac

Hei ThomasK,,støtter Adobe Dremaweaver norsk språk? 

Jeg lastet ned Netbeans men der kunne jeg ikke bruke æ,ø.å i html dokumenter.

mvh

Ingar 

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.