Lage egen bakgrunn med faste elementer

Lekkim
Lekkims bilde
Avlogget
Ble med: 12.05.2013

Hei. Det er ca 10 år siden jeg laget hjemmeside og stjal koder fra andre sider og skrev på notepad. Nå har jeg rett og slett ikke peiling lenger, men mener å huske at det var noe som ble kalt frames. Dvs at du kunne ha faste elementer på siden mens du kunne scrolle i andre.

 

Nå vil jeg lage min egen bakgrunn i form av et bilde. Oppe på dette bilde sakl det være flere elementer i form av en meny med klikkbare elementer som enten fører meg til et nytt vindu eller til en ekstern side.

Det samme ønsker jeg på siden. Der skal sponsorene mine være og de skal også altid være synlig på siden.

Hvordan gjøres dette?

Anonym
Anonyms bilde
Koordinater?

Er det koordinater du mener? Husker ikke helt hvordan det gjøres, men du kan legge inn bildet i paint og bruke en tool som kan finne x:y formaten, og så kan du deretter ta syntaxen i kodingen. Prøv google!

Anonym
Anonyms bilde
Lage egen bakgrunn med faste elementer

Tips: gå til http://css.maxdesign.com.au/listamatic/index.htm (Listamatic): Css - koder for masse typer menyer

OG:

Fra pensumet jeg hadde:

"absolute" kan man plassere et element i en fast posisjon hvor som helst på siden. Elementet er dermed tatt ut av den vanlige dokumentflyten, plasseringen bestemmes med egenskapene "left", "top", "right", og "bottom" samt en distanse fra den respektive siden, angitt i f.eks. px, % eller em.

Fiksert posisjonering er en underkategori til absolutt posisjonering. Akkurat som ved absolutt posisjonering blir elementer med fiksert posisjonering plassert på siden med spesifikke x- og y-koordinater, men posisjoneringen er alltid i forhold til det synlige området i browservinduet

(position: absolute  eller fixed)

Mer på: http://www.w3.org/TR/CSS2/visuren.html#fixed-positioning

 

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.