Lage gjestebok med PHP

Viggo
Viggos bilde
Avlogget
Ble med: 16.10.2009

Jeg lurer på om det kommer noen guider i koding av PHP også? Synes HTML og CSS videoene var kjempekjekke. Hadde vært morsomt om du satte opp en videoleksjon hvor man lager ei gjestebok med PHP.

Har alltid hatt lyst til å lære meg litt PHP, skjønner du!

Moderator Edit: Det er nå lagt opp en haug av PHP tutorialer hvor man lærer å kode PHP.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Gjestebokscript

Det var et kjempegodt forslag, men utfordringen er at koding av ei gjestebok i PHP vil kreve ganske mange videoer. Det vil bli så mange videoer, at det kan komme til å overskygge det andre innholdet som er her nå. (Og skremme bort folk som vil lære det mest grunnleggende fordi ting høres så teknisk ut)

Kort sagt må man først må man lære hva datatyper, variabler, arrays, funksjoner og if statements er, og PHP syntax selvfølgelig. Deretter må man lære SQL (hvis gjesteboka skal lagre innleggene i database).

Det er en rimelig stor jobb, så hvis jeg bestemmer meg for å ta utfordringen din, så blir det ikke før om en god stund. Først vil jeg bygge denne websiden sakte, men sikkert på veldig grunnleggende nivå. Da kan folk komme hit for å gå fra A-Å, hvis du skjønner.

Jeg vil også tro det kan eksistere utenlandske guider i hvordan man programmerer PHP. W3Schools har sikkert noe veldig bra om PHP de også.

Har forøvrig et gjestebok script jeg kodet for noen år siden liggende, mulig jeg legger det ut, sånn at folk kan bruke det.

Med det sagt: Gjestebøker er ikke så veldig populære lenger, hehe. Kommentarfeltene har gjort sitt inntog nå, vet du. Det var liksom på 90-tallet vi var elleville etter gjestebøker, slik at folk kunne skryte av hvor flinke webdevs vi hadde vært med hjemmesidene våre på geocities, haha. (nedrespøk til side).

Gynter
Gynters bilde
Avlogget
Ble med: 19.11.2009
Hadde vært kult med litt PHP

Hadde vært helt fantastisk om vi kunne lært litt grunnleggende PHP her. Hvis det ikke er noen planer om det, har du noen ressurser vi kan bruke??

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Bok om PHP

Ja, det har jeg. Hvis du er helt grønn, så kan det være vanskelig å jumpe inn i PHPs fantastiske verden. Derfor vil jeg anbefale en norsk bok om PHP her.

Boka jeg anbefaler heter Webprogrammering i PHP. Den gir en praktisk innføring i hvordan man bruker PHP til å lage interaktive websider. Boken forklarer viktige konsepter som variabler, arrays, loops, logiske operatorer, funksjoner o.l. Det er mange eksempler i boken, og du gjør oppgaver underveis.

Det er veldig moro å kode sitt eget program for første gang, og se at det fungerer. Feks kode seg en liten gjestebok eller teller til nettstedet, og etterhvert er man istand til å kode skikkelig dynamiske websider.

Hvis du er keen på å lære PHP, så er denne boka et fint sted å starte. Da blir man stødig på det mest grunnleggende og har litt kunnskap om koding og sikkerhet osv. Absolutt noe du kan bygge videre på.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Enkel video om PHP

Hei, jeg har bestemt meg for å omstrukturere nettstedet litt. Siden det har kommet inn et par ønsker om PHP, så driver jeg og utarbeider et mindre videokurs.

I går la jeg ut den et par nye videoer. Den ene handler blant annet om PHP. Dette er ikke en video om koding av PHP, men hvordan PHP, MySQL og webserveren "samarbeider" for å levere HTML til sluttbruker.

Driver og omstrukturerer nettstedet litt, slik at ting blir delt opp på en logisk måte som gjør ting enklere å følge.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.