Lage hjemmeside/testside offline?

espen
espens bilde
Avlogget
Ble med: 11.09.2012

Hei,

Fin og nyttig side =) Jeg driver å utforsker mulighetene for å lage en hjemmeside, men ønsker å prøve meg litt fram før jeg på lengre sikt ønsker å oppgradere firmasiden. Mitt spørsmål: Kan man lage og utvikle en hjemmeside "offline", uten å laste opp til noe webhotell først? Firmaet vårt har jo allerde et domene og webhotell, men vi ønsker å la den eksisterende siden ligge helt til en evt ny er ferdig utviklet.

Takk for tips og tilbakemelding,

Mvh,

Espen

trampeklapp
trampeklapps bilde
Avlogget
Ble med: 21.03.2012
Lage hjemmeside/testside offline?

Hei

Tror det letteste er å lage en ny katalog i public_html og lage nettstedet der. Da blir adressen til siden du skal jobbe med  www.eksisterendeside.com/ny-katalog.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Lage hjemmeside/testside offline?

Kan man lage og utvikle en hjemmeside "offline", uten å laste opp til noe webhotell først? Firmaet vårt har jo allerde et domene og webhotell, men vi ønsker å la den eksisterende siden ligge helt til en evt ny er ferdig utviklet.

Ja, det er (selvsagt) mulig, men som trampeklapp påpeker, kan det være like greit å opprette en egen katalog på bedriftens webhotell, og så lage de nye hjemmesidene der.

Man kan så sperre denne katalogen for uvedkommende, slik at folk som går inn på f.eks. domene.com/utvikling/, der "utvikling" er katalogen ikke kommer inn.

Dette kan gjøres med flere teknikker, den enkleste er å bruke .htaccess for å sperre adgang basert på IP.

OBS: Legg den nye .htaccessfila i katalogen "utvikling" – ikke i rotmappa på webhotellet, for da sperrer du tilgangen til hele websiden.

espen
espens bilde
Avlogget
Ble med: 11.09.2012
Lage hjemmeside/testside offline?

Hei,

Takk for tilbakemelding. Det slo meg også at den løsningen dere begge foreslår jo er en god mulighet - særlig når man kan legge inn restriksjoner på tilgangen. Men er det ikke mulig å gjøre dette mot en lokal plassering? Og det underliggende spørmålet - er man avhengig av nettilgang for å utvikle en drupal-side?

Takk,
E

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
Lage hjemmeside/testside offline?

Å jobbe med et nettsted lokalt på en maskin er uten tvil den beste måten å jobbe på. Å opprette en ny katalog på webhotellet krever blandt annet at du har plass.

I de fleste tilfeller er ikke plassen det største problemet. Men hvis fremgangsmåten er å flytte det nye nettstedet inn i den gamle katalogen ved publisering kan dette by på ett par utfordringer. I noen tilfeller kreves rekonfigurering av instillinger, omskriving av brutte linker og tilkoblinger etc.

Man kan naturligvis velge å ha det nye nettstedet i den nye katalogen og opprette en permanent videresending i .htacces slik at den nye mappen benyttes som web-roten da. Dette vil gjøre jobben noe lettere. Men den mest fleksible måten å jobbe på er lokalt for så å laste det opp på webhotellet når man er tilfreds.

I min daglige arbeidsflyt benytter jeg MAMP*. Dette gir meg mulighet til å ha en 100% identisk kopi lokalt på min maskin å jobbe med. 

Alle endringer kan jeg teste ut lokalt frem til jeg er fornøyd for så å laste endringene opp til webhotellet og være 100% sikker på at det fungerer nøyaktig slik som forventet.

* MAMP = Mac, MySQL, Apache, PHP

For Widows kan WAMP benyttes...

med hilsen
Thomas Kile

Vimse
Vimses bilde
Avlogget
Ble med: 06.08.2011
Lage hjemmeside/testside offline?

En sikrere måte å gjøre dette på slik at du slipper å redigere direkte i themaet er å følge denne videoen. Har du Firefox og Firebug innstallert på maskinen din blir css enda enklere.

Du finner mye stoff om css og hyml på denne siden:

http://www.w3schools.com/css/

Det skal jo selvsagt være html, ikke hyml.

trampeklapp
trampeklapps bilde
Avlogget
Ble med: 21.03.2012
Lage hjemmeside/testside offline?
Les denne: http://drupal.org/node/157602

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.