Malle for CMS nettside

Listakyst
Listakysts bilde
Avlogget
Ble med: 02.01.2016

Hei der i cyberspace,

 

Må lage en hjemmeside til en båtklubb . Er ett kystkultursenter med litt eldre medlemmer ute på Lista i Farsund og di önsker legge ut videor, bilder og en massa text. Må ha ett antal grundfliker/sider och litt karter hvor man finner museet etc etc.

Finns det noen open source CMS standard malle man kan bruke for å komme igang.

Tenkte bruke Blue Host som webhotell. (Er svensk derfor dårlig staving)

/Nikke Lilltroll

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Malle for CMS nettside

Hallo, fra andre siden. smil

Beklager sent svar, men av en eller annen grunn mottok jeg ikke noen notifikasjon på at dette spørsmålet hadde kommet inn.

Kort sagt så har du to alternativer jeg mener er veldig gode. Det ene er WordPress og det andre er Drupal.

Fordelen med WordPress er at det er ganske godt integrert mot brukere som vil ha noe opp å gå fort. Bakdelen med WordPress er at det hovedsaklig er satt opp som en blogg, og derfor vil du måtte tilpasse det endel for å komme bort fra bloggutseendet.

Jeg har laget mange sider ved bruk av WordPress og kan si at ut av boksen er det det enkleste CMS'et man kan bruke av de to, men på en annen side så er man også litt låst, pluss at veldig mange av "pluginene" er lite versjoner hvor man må betale for fullversjoner. Med det sagt, så har jeg aldri hatt behov for å kjøpe en dedikert plugin, så det er ikke en make or break deal, men det er litt reklame for "pro-versjoner". Litt som in app advertisements på mobilen, men ikke synlig for brukerne, bare de som administrerer nettstedet.

Grunnen til at WordPress er enklere i nybegynnelsen, er at man får WYSIWYG-editor og alt mulig ut av boksen. En WYSIWYG-editor er det samme som du skriver med her i forumet. What You See Is What You Get, med knapper for tykk skrift, linker osv.

I Drupal må alt installeres, man begynner med en kjerne og må hente moduler som så bygger ut funksjonaliteten, og det er ingen reklame innad i Drupal, slik som med WordPress. Personlig er jeg en større tilhenger av Drupal, siden det er bygget mer opp som et generelt konsept. Litt som LEGO.

Man kan si at Drupal er en boks full av LEGO, mens WordPress er et halvbygget hus i LEGO. Hvis du skal tilpasse WordPress, så må du kanskje rive en etasje, bygge ut et rom osv, mens i Drupal så begynner du fra fundamentet.

Hvis du bruker Bluehost, så har du ettklikksinstallasjoner også. Det gjelder både for Drupal og WordPress. Du klikker in prinsippet på en knapp, følger anvisningene og så har du CMS'et oppe å gå rimelig fort, så logger du inn i CMS'et og kan begynne å tilpasse og leke, for å se hva du synes er best.

Prøv deg litt frem, f.eks. installer WordPress, legg inn et theme du liker, titt på plugins som kan gi deg det du ønsker av funksjonalitet og se om du får til noe som er OK for båtklubben, eller om du må endre på for mange ting for å minimere "bloggutseendet", og Drupal derfor er bedre egnet for deg.

Så kan du selvsagt spørre om hjelp her på Hjemmeside hvis det er noe du ikke fatter, eller trenger hjelp med.

Håper dette var til hjelp.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.