Matematiske tegn i dokumenter og på webside

bartimeus25
bartimeus25s bilde
Avlogget
Ble med: 08.11.2009

Hei , Bartimeus her , som alltid nysgjerrig

Når du var inne på wiki- pakke og publiseringsverktøy, så lurte jeg på litt om dokument publisering:

Jeg så at du skrev eksamensløsninger i pdf dokument. Hvilke programm brukte du for å skrive latex? Når jeg skriver et dokument med formler , så gjør jeg det med MathType og Word 2007, for så dertter konvertere til pdf format.

Hvis du kjenner MathType , hvilke ville vært mer gunstig (med tanke på læringsprossesen, tidsbruken, brukevennlighet, funksjonalitet)?

MathType + Word eller LaTeX dokument verktøy

Hvis det finnes bedre løsninge som du kjenner til, så er jeg gjerne åpen for forsalg!

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Matematikk og symboler

Hei,

Ville lære meg LaTeX da jeg laget de løsningsforslagene, derfor kodet jeg alt sammen fra bunn. Brukte ikke WYSIWYG-editor eller liknende. Det er jo ikke akkurat en tidsbesparende løsning å sitte slik og kode. For å lage pdf-dokumentene brukte jeg TeXnicCenter.

Jeg har ikke brukt de verktøyene du snakker om der, så det kan jeg ikke uttale meg om. Foreslår at du tar deg en tur på IRC, nærmere bestemt #matematikk @ EFNet og spør der. Ellers går det jo ann å spørre litt i forumet på matematikk.net

Hvis websiden din skal motta innhold for brukerne, så er det vel samme hvordan materialet ser ut, bare innholdet er av høy kvalitet? Det ser jo pent ut med matematiske symboler i pdf-filer og greier, men det tar jo mye tid å gjøre det slik. Kommer nok ikke til å bruke det igjen, med mindre jeg skal lage en finere rapport eller avhandling om noe.

Skal du ha støtte for matematiske symboler på websiden kan du bare bruke mathTeX. En WYSIWYG-editor for å lage TeX-kode er TeXaide (ikke brukt denne, men hørt mye bra).

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.