Ny webside?

Anonym
Anonyms bilde

Denne siden var ny for meg, men jeg ble inspirert da jeg så litt på alle de flotte webløsningene som finnes.

Så til saken; Jeg arbeider på fritida i en pasientorganisasjon i Norge. Hovedorganisasjonen har sine websider, som jeg er svært misfornøyd med, av flere årsaker. Våre fylkeslag har full anledning til å lage våre egne sider, så det frister.

Tanken er derfor å lage en en flott, brukervennlig side som passer for ungdom, voksne og eldre.

Dersom en velger amerikansk opplegg, blir det da problemer med alfabetet, jeg tenker på bokstavene æ,ø og å?

Jeg tenker også på lasting av siden, dersom en del eldre brukere  kanskje har eldre maskiner.

Jeg er takknemlig for råd og tips!

Stein

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Norsk språk og nettleserkompabilitet

Hei, Stein.

Hyggelig å høre at du har lyst til å gjøre webben mer brukervennlig :) Det høres ut som om Drupal er rett publiseringsverktøy for jobben.

Mht engelsk: Det finnes norske språkpakker til Drupal, både på nynorsk *hoste* og bokmål :) I installasjonsvideoen her på siden, så setter jeg det opp med bokmål. ÆØÅ er heller ikke noe problem, da ting lagres i karaktersettet UTF-8.

Gamle maskiner har ofte gamle nettlesere, og de renderer sidene dårlig/feil. Videre har gamle PCer ofte lav oppløsning. Hvis du skal velge ferdige templates, så kan du se til at det har støtte ned til Internet Explorer 6, da skulle det gå greit. Etter at du har satt opp siden din og fått opp template, så kan du også bruke denne tjenesten: Browser shots - den tar bilde av nettsiden i forskjellige nettlesere, fra datorer med forskjellig oppløsning. Bruker den ofte selv. Det hender det er litt kø på tjenesten, for det er mange som bruker den.

Anonym
Anonyms bilde
Ny webside

Takk for svar

Tar du på deg jobben med å lage en webside for en organisasjon?

Du tar ikke på deg jobben du da, med å lage en hjemmeside for min org. I så fall skal du få nøyaktig info. Jeg har det rimelig klart, på papiret, hva jeg ønsker å ha med av innhold og hvordan siden bør være bygd opp.

 Stein 

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Tidspress og anbefaling av webdesigner

Hei, det er veldig smigrende at du spør meg, men jeg må nok dessverre takke nei. Jeg har ikke kapasitet til å ta på meg noe nå.

Vil anbefale deg en veldig flink webdesigner, Mia Holte heter hun. Hun driver sitt eget webdesigner firma, HolteDesign. Hun har laget veldig fine websider, og her er noen av referansene hennes: revanorge.no - bokogsamfunn.no - vinduspusseren.no

Favoritten min er bok&samfunn, synes den er veldig bra.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.