Presenter deg her

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008

Hei,
Denne tråden er laget for at vi kan presentere oss for hverandre. :)

Det er meg som står bak dette nettstedet. Som du kanskje har skjønt fra videoene er jeg en (ung & kjekk) mann. :) Jeg er født i 82 og har en stor driv til å hjelpe andre mennesker samt. samtale om hobbyene mine som er (tro det eller ei) webutvikling. :)

Jeg har en rekke websider på nettet. Dette nettstedet er myntet på nybegynnere og derfor gjør jeg som står i min makt for å være så detaljert som mulig. Må legge til at jeg ikke er så komfortabel med videoformatet enda, men man lærer det også :)

Hvis du har spørsmål om hvordan du lager hjemmesider, har problemer med å følge videoene eller liknende, så skal jeg hjelpe til så godt som mulig :)

Cradle
Cradles bilde
Avlogget
Ble med: 17.07.2009
Første gang med CMS

Hei, og takk for fine videotutorialer.

Jeg har drevet med både HTML, CSS og litt PHP på hobbybasis i noen år. Har programmert flere ting fra bunn, feks en gjestebok og en informasjonsside i sin tid. Har egentlig alltid sverget til å programmere ting fra bunn selv, men har nå innsett at det ikke er noe grunn til å "finne opp hjulet på nytt". Derfor har jeg bestemt meg for å begynne å bruke CMS heretter, og kun programmere egne småløsninger og fikse på småtterier selv.

Har drevet undersøkelser av hvilket CMS som duger til mer enn ett formål. Fant ut at Drupal var hva jeg ville gå for, fordi det, som dere nevner, har uhyre mange muligheter ved hjelp av modulene.

Viggo
Viggos bilde
Avlogget
Ble med: 16.10.2009
HjemmesideViggo her!

Haha! Hei, heter Viggo, er 48 år og har prøvd meg på hjemmesidesnekker en gang før. nå er det snart vinter igjen, så planen er å prøve igjen. fant ikke helt tiden og motivasjonen forrige gang.

skal lage en webside om antikvitetsmøbler som er lidenskapen min. håper å få lagt ut masse bilder og skrive om forskjellige antikviteter. har også drevet litt med ovnrestaurering, så kanskje en infoside om det også. får se om helsa holder!

Ron
Rons bilde
Avlogget
Ble med: 22.12.2009
Tusen takk!

Jeg begynte å leke meg med litt HTML i dag. Lærte meg noen tagger, og vips så hadde jeg både tekst, bilde og foskjellige farger. Kjempegøy ! Søkte etter mer informasjon om dette og fant denne siden via VG, og dæven så fine guider man finner her. Derfor sier jeg tusen takk! De er lette å forstå og øker lysta til å lære mer. Som Viggo, har jeg prøvd meg på dette før, men fikk det liksom ikke til. Nå skjønner jeg mer, og vil lære mer. Det er jo både kreativt og spennende.

God Jul og Godt Nytt år!

Forresten, er dette bare basert på bruk av Windows eller kan man bruke Linux også, f.eks Ubuntu/Bluefish?

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Takk og god jul

Takk for de vennlige ordene, de varmer og motiverer :) God jul og godt nyttår til deg (og alle andre også). Kjempemoro at flere finner siden og liker innholdet på den, det er jo hele meningen :)

Etter jule- og nyttårsstria har lagt seg, skal jeg få utvidet endel her. Flere guider i alle sjangere. Håpet er å gi et ganske grunnleggende fundament til folk. Da er det en smal sak å lære seg nye koder og la kreativiteten overta. :)

Ikke låst til ett operativsystem

Neida, guidene her er ikke låst til ett operativsystem. Editoren jeg bruker i somme tilfeller (conTEXT) kommer vel bare på Windows, men man kan jo bruke en annen editor også. jEdit er skrevet i Java, det innebærer at den kan kjøre på alle platformer med Java.

Pakker også opp diverse filer med WinRar, men hvis du har Ubuntu så har man jo Gzip som, etter hva jeg kan erindre, takler oppakking av rar-filer.

Det finnes plenty av open source FTP-klienter, kodeeditorer og så videre for ethvert operativsystem. Hvis du ikke finner et selv, så er det bare å plystre i forumet, så skal jeg gi noen tips.

Selv bruker jeg Debian på serverne mine og Win XP og Vista på "bruksmaskinene", særlig fordi man ikke får Photoshop (bilderedigeringsprogram) på Linux enda.

Ron
Rons bilde
Avlogget
Ble med: 22.12.2009
Gøy med HTML

De vennlige ordene er vel fortjent! Nå har jeg kommet meg litt lenger på vei. Med hjelp av hjemmeside.org, innkjøp av boka "HTML In Easy Steps", by Mice McGrath, så leker jeg med med css og litt javascript, farger, innsetting av bilder og tekst etc. Har også kjøpt og bestilt boka: "HTML A Beginners Guide", by Wendy Willard. Har du noen erfaring med "A beginners Guide", eller har du noen bøker å anbefale for en nybegynner som meg?

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Ressurser for webdesignere

Hei, jeg har drevet med webutvikling siden 97-98, men jeg gjorde det den harde veien; plukket opp litt her og litt der. Er vel 6-7 år siden jeg først la fingrene på CSS nå, og siden jeg følte meg så komfortabel med andre emner i webutvikling, så tok jeg det rimelig fort.

Webressurser for deg som vil lære HTML og CSS

Jeg brukte for det meste w3schools.com som referanse for CSS da jeg hadde lært meg syntax. Den siden er et kjempegodt oppslagsverk for både HTML, CSS og JavaScript. Men et referanseverk gir jo lite kreative innspill.

Siden du tydeligvis er stødig i engelsk, kan jeg anbefale websiden A list apart. Der finner du mange gode artikler og guider i grafisk design, layouter, typografi, User Interface design osv. På høyresiden ser du "Topics", klikk feks på code og så CSS, så får du opp 102 artikler i skrivende stund. Dette er kvalitetsartikler som introduserer konsepter verdt å ta med seg.

Etterhvert som du blir stødig i kodingen, kan du hente masse inspirasjon i CSS-galleriene. Masse flotte websider der ute! Her er en norsk variant som heter Webdesignmagasinet.

Har sett på noen bøker, men har ingen erfaring med dine. Dog har sistnevnte fått kjempegode kritikker på Amazon, ser jeg, så du har nok tatt et godt valg der. Når du har lest den har, så vil du ha nok know-how til å komme deg bort fra bøker og over på nett uansett. :)

Ron
Rons bilde
Avlogget
Ble med: 22.12.2009
Nybegynneren

Hei igjen. Takk for godt svar og veldig fine linker :-)!

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
Heisann, Thomas heter

Heisann, Thomas heter jeg.

Dette har vert en nyttig side nå i starten. Ikke missforstå, fortsatt nyttig, da jeg er tilbake gang-på-gang for å få ting inn med teskje. Noe jeg trenger i høy grad.

Men så fort all infoen for sortert seg ut og jeg får vridd hode rundt problemstillingen detter det logisk inn for meg ganske fort...

 

Jeg er en dreven fotograf og har de siste årene jobbet endel med Adobe Photoshop.

Designet endel layouter til markedsaviser, frontCover og lignende i kombi med Adobe inDesign. Noe av det brukes av ett importfirma, Total Bo.

Jeg har jobbet endel med Adobe Premier og AfterEffect samt Flash til å utvikle og ferdigstille reklamefilmer. En av filmene snurrer hos en av norges største Expert butikker btw.

Det var litt om meg...

 

Jobber med å opparbeide en personlig business side om dagene... hadde egentlig håpet på å få den ferdigstillt til nyttårskiftet da jeg går igang å bygger business på nyåret asap!. Med den deadlinen ryker ser jeg...

Trodde det jeg skulle ha, ikke var så veldig kompleks. Med det viser seg at mine ønsker høres greit ut, men er vanskelig å få opp på nett. Eller, vanskelig å lære seg over natta, for å si det sånn.

med hilsen
Thomas Kile

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Heisann, ThomasJa, jeg er

Heisann, Thomas

Da kan du mye jeg gjerne skulle ha kunnet. Driver mye på med Photoshop, men er ikke stødig i Illustrator. Synd, for Illustrator er jo kjempeviktig når man lager logoer og annet som skal figurere i forskjellige formater og størrelser. Du kan vel si jeg er av programmeringstypen og ikke grafikertypen. Hvis du takler begge deler, så power til deg!

Flash lekte jeg mye med for mange år siden, men websider synes jeg er best i HTML og CSS, mye pga «accessibility» og søkemotoroptimalisering.

Har aldri prøvd After Effects, men har lekt litt med Premiere.

Blir businessiden din en slags portefølje over prosjektene dine eller? Si ifra når du har den lansert da, vil gjerne titte :)

Litt om konseptet på Hjemmeside

Jeg er fullstendig klar over at denne websiden er myntet på folk med veldig liten eller ingen kunnskap innenfor webutvikling. Den er ment som et «starting point» for nybegynnere som vil få med seg det mest essensielle innenfor koding og bruk av CMS, for så å gå videre til mer avanserte ting.

Mitt objektive syn er at programmering, bruk av publiseringsverktøy og webutvikling på andre plan læres best ved å gjøres. De fleste som skal utvikle nettkonsepter har jo allerede kreativiteten. Men videoer og guider er helt klart å foretrekke i en innledningsfase.

Man hører det jo bare på navnet; «Hjemmeside» :) Drevne webutviklere bruker som regel ikke dette ordet, men heller site, blogg, webside, nettsted, webshop, nettbutikk, forum osv. Strategien her har vært å bruke uttrykket aktivt for å fange opp nybegynnere som er interessert.

Planen videre vil være å opprette søstersider hvor andre, meget viktige emner blir grundig gjennomgått. Markedsføring på nett er én av disse. En ting er jo å ha en webside, skal man tjene penger på den så må man få trafikk også.

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
Så er at du hadde stillt ett

Så er at du hadde stillt ett spørsmål inne der... godt skult forresten...

Siden er i utgangspunktet beregnet til markedsføring. Har spesialisert meg i markedsføring og strategi, både offline og onnline.

Siden er også beregnet som en portal for mine sammarbeidspartnere og potensielle nye sammarbeidspartnere...

 

Jeg tar å legger den ut på presentasjonssiden du har her så fort den lanseres...

 

med hilsen
Thomas Kile

solveg
solvegs bilde
Avlogget
Ble med: 03.01.2010
Solveg, heter jeg

Hei! Jeg er en dame på 36 år. Jeg har ingen kunnskap innenfor webutvikling og hjemmeside er akkurat for mag. Jeg skal ha min egen nettbutikk og jeg vil bygge den selv. Jeg har lært meg mye her på Hjemmeside. Takk for det. Godt nytt år!

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Lage nettbutikk

Hallo, Solveg. Bra at du lærer av guidene her på Hjemmeside :)

Hvis du skal lage nettbutikk, så vil jeg anbefale publiseringsverktøyene übercart og zencart. Skal etterhvert få lagt opp en rekke videoguider i førstnevnte, muligens også sistnevnte på sikt.

Start gjerne tråder om ting relatert til nettbutikken din, kan endel om ehandel. :)

Lov til å spørre hva du skal selge eller?

solveg
solvegs bilde
Avlogget
Ble med: 03.01.2010
Hei Hjemmeside!

Hei!

Ja, jeg er opptatt av barnemote og jeg er lyst å selge barneklær. Jeg har gott på sykurs mange år siden og er flink å modellere og sy moderne klær selv.

Jeg skal ikke sy noe akkurat nå og jeg skal ikke ha noe værer hjemme i begynnelsen. Det fins mange leverandør på nett og jeg kan starte der. Men jeg vil gjerne utvikle meg etter vert.

Jeg har en ide med å starte eget fabrikk i mitt land for det er veldig dyrt å etablere bedrift her i Norge. So det var en del av tenkerne mine og jeg beklager for skrivefeil, jeg har bodd i Norge bare 5 år og jeg har ikke stor skriveerfaring. Ja, jeg kan flere språk og nettbutikken min skal være i ev. flere språk.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Bedriftsetablering

Så du har lyst til å starte produksjonsbedrift i utlandet og eksportere derfra til Norge og andre land, spennende. Hvilket land er du fra? Solveg høres så Skandinavisk ut.

Hvis du er fra et lavkostland, og produksjonskostnadene blir veldig lave, så kan du jo selge internasjonalt via egen nettbutikk og ebay i tillegg.

Du tenker kanskje på å drive med dropshipping først da, eller? Altså å selge produkter, ta betaling, betale leverandøren som sender fra seg til din kunde? Det er en veldig kostnadseffektiv måte å gjøre det på, men vær aktsom når det gjelder skattelovgivningen i hjemlandet ditt.

Her i Norge er dropshipping komplisert, for etter man har omsatt for 50 000 NOK innenfor en 12-mndsperiode så er man momspliktig. Selger man varer direkte til sluttkunde, og varene sendes fra utlandet, så blir det fort et pes mhp merverdiavgiften.

solveg
solvegs bilde
Avlogget
Ble med: 03.01.2010
Hei!

Ja, Solveg er mitt kallenavn eller brukenavn og jeg er fra Rusland. Dette er ikke lavkostland men kostnadene er lavere en i Norge og det er bare ca 13% i skatt. Jeg hadde ikke tenkt meg å produsere der og selge her i Norge men jeg skal bringe min strikkemaskin hit og strikke fine luer, votter og flere ting til neste vinter. Jeg vil gjerne finne noe jeg kan drive med hjemmefra da får jeg mer tid til ungene mine. So har jeg et hode, to armer og god utdannelse for å klare dette, og jeg er ikke red av byråkrati. Dette er eneste jeg klarer godt.

Dropshipping er noe jeg kan starte med engang. Det eneste jeg trenger er en nettbutikk og registrere meg i likningskontor.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Import fra Russland og skatteregime

С Новым годом! :D

Det er flere ting her jeg blir nysgjerrig på, siden du er fra Russland håper jeg du kan gi meg klarhet i noen av dem. Synes du er veldig flink til å skrive norsk, men du lærte kanskje (det latinderiverte) alfabetet vårt da du tok utdannelse og lærte engelsk?

Jeg kan ikke så mye om Russland, men vet mange er høyt utdannet og fra reportasjer på TV har jeg sett at folk i storbyene går veldig moteriktig antrukket der borte. Er merkeklær mye billigere i Russland enn i Norge?

Er plagiat (piratkopier av merkevarer) utbredt i Russland, eller kan man være sikker på at man får the real deal ved import? Pass isåfall opp for dette, da du kan få problemer. Visse typer merkeklær beslaglegges av Tollvesnet i Norge, dersom det er piratkopier. Kunder i Norge vil dermed ikke få varene de har betalt for, dersom du eksporterer til dem fra Russland.

Selskapsstruktur og skatteregime i Russland

Jeg ble interessert i skatteregimet og skattesatsene i Russland. Du vet nok langt mer om dette enn meg, så jeg lurer på om opplysningene på WorldWide-Tax.com stemmer.

Selskapsstrukturen du velger i Russland blir kanskje et Limited-selskap? Ser ut til at Limited-selskaper har Federal Tax og Regional Tax på hhv. 2,5% og 17,5% (maks 20%), hvilket jo er 8% under Norges 28%.

Har Russland VAT (Value Added Tax), slik Norge har med merverdiavgift? Slipper man å kreve en eventuell VAT på produkter man eksporterer fra Russland? I såfall vil du sitte med mulighet for å selge produkter 25% billigere fra Russland til Norge, for så å sitte igjen med 8% mer av overskuddet i Limitedselskapet etter at profit tax er betalt russiske myndigheter. :)

Ser óg at dividende (aksjeutbytte) i Russland beskattes med 15% for ikke-beboende og 9% på beboende. Dette har nok Norge og Russland en skatteavtale på, slik at man slipper dobbeltbeskatning. Regner med at du får skattekreditt for de 15% du betaler i Russland. Dermed skulle skattebyrde på aksjeutbytte bli fordelt ved at man betaler 15% tili Russland og 13% til Norge (28% total skattebyrde).

Stemmer dette?

Strikke egne klær og selge i nettbutikk

Hvis du skal strikke dine egne klær og salget av disse ikke er kjempestort til å begynne med, så kan du faktisk slippe å betale skatt og merverdiavgift på overskuddet.

Det forutsettes at strikkingen er hobby, og at prosjektet ikke er ment for inntekts erverv. Du må overbevise ligningsmyndighetene om at du driver på hobbybasis før du starter opp.

Det er jo en unik mulighet til å se om det er et marked for produktene dine, før du setter igang for fullt fra Russland.

Hvis ligningsmyndighetene ikke aksepterer at du driver hobbyvirksomhet, men mener dette er næringsvirksomhet, så vil jeg tro du blir pålagt å opprette EPF (Enkeltpersonforetak) og betale din marginalskatt til norske myndigheter. Evt. en annen selskapsform, feks NUF eller AS.

Drive dropshipping fra utlandet til Norge

Hvis du skal drive med dropshipping i Norge, må du være klar over at betalingen bør skje til en russisk entitet, feks et limitedselskap. Dette selskapet kan selvsagt ha norsk bankkonto, slik at kundene kan betale dit. Du kan også opprette en PayPal-konto på det russiske selskapet. Det finnes mange metoder for å motta betaling over internett (VISA, MasterCard osv).

Men jeg tror ikke norske skattemyndigheter vil akseptere at du bor og drifter en nettbutikk som driver med dropshipping fra utlandet til det norske markedet, uten at du fakturerer kundene merverdiavgift og betaler skatt til norske myndigheter, da bedriften opererer fra Norge.

Jeg må dog si at jeg ikke er sikker, jeg vet ikke om du er russisk eller norsk statsborger osv, og hvordan regelverket fungerer i forhold til disse tingene.

Dog tror jeg én løsning kan være å opprette et russisk selskap som driver med dropshippingen. Dette selskapet får betalt, og bestiller så varer fra dropshippingleverandører som sender dem til Norge. Eventuell merverdiavgift må kunden i Norge selv stå for, såfremt produktet ikke går under tollgrensa på 200 NOK. Mer om denne grensa kan du lese på Tollfritt.org.

solveg
solvegs bilde
Avlogget
Ble med: 03.01.2010
Привет! Вас так же С Новым Годом!

Hei! Det latinderiverte alfabete deres, som du sier har jeg lært på skolen  basert på fransk språk fra tredje klasse (nå varierer fra 1-3)som alle skolebarn lærer på skole. Engelsk lærte jeg ved høgskole i tillegg.  Norsk lærer jeg i Norge.  
Merkeklær er ikke billigere enn i Norge, prisene varierer fra sted til sted. For eksempel i store og rike byer har mange prestige butikker som har ille dyre klær, da har du garanti om dette er merkeklær. Men i provinsen finner du samme varer mere rimelige men uten noen garantier. 
Ja, dessverre plagiat er utbredt i Russland. Men det er ikke vanskelig å se forskjellen mellom plagiat og Real deal. Jeg har ikke sagt noe ord om jeg skal eksportere varer hit fra Russland fordi verdens kjente merke varene importeres til Russland fra andre EU land og Kina (piratkopierte merkevarer i så fall).  Jeg tror du har missforståelse om jeg skal drive med. Jeg skal ikke drive med noe galskap her og jeg har ikke sagt noe om jeg skal unngå å betale skatt og andre avgifter, og det var ikke meninga om det i det hele tatt. 
 Vis jeg starter produksjon i Russland da er det aktuelt å selger disse der  under mitt eget navn eller firmanavn og jeg har ingen tvil at jeg ikke for popularitet i byen hvor jeg født og har vokst opp mens jeg aldri kommer til å oppleve det i Norge.  
 
Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Merkevarer, bedriftsetablering og skatt

Hehe, jeg måtte bruke Google Translate for å oversette det der, gitt. Takk, takk :) Jeg kan ikke russisk, men googlet frem utsagnet i stad i et forsøk på å imponere deg :)

Neida, jeg tror ikke du skal drive med galskap. Ser nå at det kan se ut til at jeg antydet ting, beklager det. Grunnen til at jeg spurte om priser på merkeklær og eventuelt plagiat fra Russland, er fordi jeg tidligere drev med import (ikke fra Russland, men Kina).

Merkeklær fra Kina er som du sier en mangelvare, og det meste fra den kanten er plagiat. Det er nok vanskelig å få noe sortiment på merkevarer via import for en småbedrift. Et alternativ kan være å opprette et selskap som eksporterer fra factory outlets i USA. Der får man rimelig billige merkevarer. (Disse er vel for det meste produsert i Kina, men likevel ekte, siden de har gått gjennom merkevarebedriftenes distribusjonsnett først).

Selskapsstruktur og skatt

Grunnen for alt jeg skrev om skatt, var fordi jeg er nysgjerrig på hvordan skatteregimet i Russland fungerer. Du skjønner; jeg vurderer å studere jus, gjerne med fordypning i selskapsrett. Ser ingenting galt med å drive skatteplanlegging for å være mest mulig konkurransedyktig.

Hvis de skattesatsene jeg skrev over stemmer, så hadde jeg heller produsert og eksportert varer fra Russland til Norge (og andre land i Europa), enn å opprette produksjonsselskap i Norge og solgt til forbruker, for å si det slik.

Frakt fra Russland er kanskje billig også? Da jeg importerte varer fra Kina var frakt ofte billigere fra Kina til Norge, enn Postens satser for sending innenlands i Norge(!)

Det sier litt om hvor kostbart det er å drive med postordre/nettbutikk i her i landet.

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Halloen

Jeg må vel hvie meg på denne tråden jeg og.... selv om jeg egentlig ikke liker sånne tråder.....

Heter Gøran, bor for øyeblikket i Nord-Trøndelag.... Grunnen til jeg skriver for øyeblikket er fordi jeg savner storbyen vår noe helt utrolig og driver om dagen å leter etter jobb i området der sør...

Jeg har som jeg har nevnt i noen tildigere tråder drive med hjemmesider i flere år egentlig.... sånn fra og til. Det jeg har utviklet å blitt god på er å "stjel" litt her og der for så å sette det sammen til noe brukbart. De fleste tingene jeg har gjort har jeg bare gjort for min egen del og på egen lokal server. Jeg hadde to sider som var ute i det virkelige liv, men av div årsaker er ikke dem på nett lengre.

Når jeg komm over denne siden begynte egentlig ballen og rulle igjen og jeg bestemte meg egentlig raskt for å virkelig ta opp tråden med å lære seg PHP på en skikkelig måte... det vil si i allefall på hobbybasis men kanskje også tjene ei krone eller to på innsatsen

Når jeg begynte å glane på vidioene her så trodde jeg virkelig jeg kunne og både HTML og CSS, men det oppdaget jeg fort at jeg ikke husker godt nok lengre... men regner med dette kommer raskt inn igjen. Jeg prøvde å lære meg i sin tid PHP, men ga meg med det fordi jeg til slutt ikke skjønte noen ting. Det jeg nå har oppdaget er at det jeg leste i sin tid  om PHP fremdeles sitter langt bak i hodet. Etter å ha sett disse vidoene samt hive meg over ei ny bok om emvnet så ser jeg at jeg er i ferd med å gå i samme fella en gang til.... Rett og slett blir for ivrig i lesinga å går for fort frem med tanke på at det er å fysisk kode som gir lærdomen som igjen fører til at det sitter.

Med bakgrunn i den ærkjennelsen så sitter jeg nå og planlegger et eget CMS system kun for å få erfaring med å kode, i allefall til å begynne med.

Huff nå er jeg i ferd med å rable ned alt for mye igjen, har litt skrive kløe hehe men det var da en liten intro til meg

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Er det bare

Er det bare meg som sliter med forumet nå.......

Prøvde å starte en tråd men det funka dårlig..... Tok bilde av skjermen så vil du ha feilmeldingen som kom opp finner du bildet i bildemappa min :)

Skulle som sakt lage en egen tråd her og legge vet et bilde på den tråden.... jeg prøvde også uten bilde og fikk samme feil....

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Takk for beskjeden

Takk for at du sa ifra, denne feilmeldingen gjaldt alle, men er nå ordnet. Grunnen til at den kom er fordi jeg eksperimenterer med WYSIWYG-editoren for at brukere skal få lagt inn kode.

Har fjernet diverse slik at ting skal fungere igjen, og kommer til å legge eksperimenteringen til en annen tid på døgnet slik at det ikke gir feilmeldinger mens folk flest bruker nettstedet :)

Taake
Taakes bilde
Avlogget
Ble med: 03.05.2010
Fantastisk inspirasjon

Hei,

Tenkte jeg skulle benytte meg av denne tråden jeg også da, som så mange andre har gjort. :)

Jeg heter Krister, er 23 år og bor et spydkast fra Gardermoen flyplass. Her har jeg bodd hele mitt liv og har vel egentlig aldri i løpet av mine 23 år her på planeten vært noe spesielt interessert i noen form for webutvikling. 

Det har vel hendt kanskje noen ganger at jeg har prøvd å finne noen brukervennlige guider om det å lage en hjemmeside, men har stort sett blitt for mye informasjon slengt inn i knotten på en gang, og de fleste guidene har vel vært rimelig dårlig gjennomført. Ihvertfall så fikk ikke de få erfaringene min interesse for webutvikling til å hoppe i skyene. 

Men nå sitter jeg her da, skriver ett innlegg om  hvor lite interessert jeg har vært i webutvikling, og det får vel bare blitt tolket som ett veldig bra kompliment. Jeg havnet her inne i går, eller nå er jo klokka så mye at det blir i forgårs. Men jeg ble sittende å glane i flere timer. :) 

Jeg syntes dette er ett unikt og genialt prosjekt fra deg, og det er så profesjonelt gjennomført at jeg virkelig fikk sansen for å lære mer om html og css. Tusen takk for dette billige tilbudet :)

Jeg gleder meg til å utforske mer og jeg skal bruke forumet her flittig om jeg føler behov for hjelp. I skrivende stund har jeg sett igjennom de fleste HTML og CSS videoene her og fått blod på tann. Har også rukket å vært innom w3schools.  Vil si jeg har fått til ganske mye i HTML og CSS på to dager. Det neste jeg skal gjøre nå er å pugge de mest grunnlegende  HTML tags'a så det spruter taster. Tenkte som så at om jeg får noe av dette til å sitte, så ligger jeg litt foran allerede :)

Uansett, tusen takk for en kjempeside, gleder meg til å fortsette ;)

\\

Krister 

StianHabbo
StianHabbos bilde
Avlogget
Ble med: 06.05.2010
Hei!

Heisann!

 

Jeg er en gutt på 13 år som spiller aktivt www.Habbo.no. Jeg har kommet over idèen om å lage en såkallt "Fanside". Men jeg klarer ikke å lage den selv. Jeg prøver å finne ut om HTML og CSS koder, men jeg forstår meg ikke på det. (Jeg kan Hello World på HTML da :F)

 

Så jeg trenger en god dose med hjelp til hjemmesiden. Tror dere at dere kunne hjelpe meg?Jeg har laget et webdesign selv (Ikke helt ferdig). Så alt jeg mangler er efektene og koding osv.

Se designet HER>>.

 

Kan noen hjelpe meg litt? (Mye)

Stian-.. på www.Habbo.no

CosiFanTutta
CosiFanTuttas bilde
Avlogget
Ble med: 22.01.2011
Ny og skikkelig grønn

 Jeg er 40 år og rimelig datakyndig, men virkelig ikke når det gjelder hjemmesider 

Leser på nettsiden her at jeg stort sett har gjort alle feil som er mulig. Kjøpt dyre templates som viser seg å være nesten umulig å endre, kjøpt program til å redigere med som viser seg ikke å være kompatibelt med templaten, kjøpt webhotel som jeg til slutt finner ut ikke støtter Mac (på forespørsel i forkant av kjøp ble det infomert om at det var helt uproblematisk med mac), byttet webhotell og sliter maksimalt med å overføre domenet...også bort etter 

Håper jeg kan bli litt klokere her inne, jeg er sekunder fra å sette det bort til noen som kan 

Kriz
Krizs bilde
Avlogget
Ble med: 29.04.2010
Nyttig webside

Hei mitt navn er Kristian Jarnung (33) og jeg holder til i Bergen. Jeg har alltid likt å lage hjemmesider, men har ikke akkurat vært så god. Har også brukt penger på programmer som skal gjøre det så enkelt, men egentlig blir det bare surr fordi å endre enkle ting i en "hjemmesidegenerator" kan føre til kræsj eller at man får et annet resultat derfor syns jeg det er fint å kunne lære seg grunnleggende teknikker her. 

Nå har jeg fått laget en nettside som er brukervennlig enkel å redigere og oppdatere med Drupal taakket være videoene her.

Hvis noen bor i Bergen, nærmere bestemt Åsane (ikke noe krav) og har ungdommer som liker å løpe så få de med i vår friidrettsgruppe på www.team-long.no  Er du voksen så er det heller ingen problem å bli med, kanskje vi kan lage en mosjonsgruppe, det er flere som etterlyser fellestreninger for mosjonister. 

Men først og fremst er team-long.no en side for unge lovende mellom- og langdistanseløpere .

 

Velkommen til å ta en titt og gi meg gjerne tips, positivt og negativ (konstruktiv)

Kristian

marly
marlys bilde
Avlogget
Ble med: 12.02.2011
Kanskje dette er nyttig?

Hei

Jeg heter Margrete, er norsk, men bor i Spania. er 55år, og er glad i data. Håper jeg kan få nytte av sidene dine. Godt tiltak i alle fall...Takk til deg for det..

Har en god venninne som har hjulpet meg å lage hjemmeside. Men jeg klarer ikke så mye uten henne. Kunne vært gøy å bygge opp og klare litt mer  selv..uten hjelp. Hun har forklart mye om html-koder andre koder etc..

Jeg trodde jeg forsto..Men jeg trøbler mye når jeg prøver alene Min hjemmeside er på  http://home.no Vi brukte et program Smart FTP for å laste opp til internett som var gratis i starten. Men så måtte jeg betale. Har betalt en gang..Men må betale hvert år nå.

Har hørt man kan finne gratis opplastingsprogrammer. Men hvor? Er dere behjelpelige med det? Hilsen  Margrete

Søren
Sørens bilde
Avlogget
Ble med: 24.09.2012
Presenter deg her

Hei allesammensmil

Dette med å lage hjemmeside er helt nytt for meg. Jeg har lenge hatt lyst til å ha min egen og alltid trodd at det er noe man utdanner seg i eller lærer seg via kurs osv.

Nå har jeg altså tatt steget med og lære meg dette her på (nesten) egen hånd og jeg syns det er skikkelig vanskelig. Bare det å skjønne hva alt betyr, det er så mange forkortelser at jeg sitter igjen og lurer på om jeg har begynt i riktig ende.

Jeg har kjøpt domene og webhotell hos namecheap.com

Jeg ser frem til å bli klok på dette her med å lage hjemmeside

Hilsen Søren

Hellandsjo
Hellandsjos bilde
Avlogget
Ble med: 09.08.2012
Skaper liv i tråden igjen!

Hei hei, er en ung mann på snart 40 (sikkert ikke så kjekk som vår host) som har fulgt med denne nettsiden fra tid til annen. Mest sett på lærerike videoer men enda ikke kommet ordentlig i gang med å produsere ei nettside. 

Men tiden er moden for å prøve seg på et relativt nytt domene, og har opprettet ei nettside lokalt som jeg leker meg med. Håper og trur jeg kan lære og etterhvert bidra til at denne nettsiden blir en kjemperessurs for flere enn meg... Det fortjener den!

Beste helsing
//Hellandsjø

Karl-Ove
Karl-Oves bilde
Avlogget
Ble med: 06.11.2015
Gammal DOS-mann....

Hei! Jeg heter Karl-Ove, og har registrert meg her fordi jeg fant det interessant å lese og lære om hvordan man bygger og publiserer hjemmesider. Jeg er født 1970, så det blir noen år etter hvert.

-Har tidligere programmert litt i TurboPascal, GWbasic, C og Bash, men de 2 sistnevnte er ikke stort jeg har fått til. DOS var noe som jeg kunne forstå meg bra på, og jeg har laget endel batch-filer i den sammenhengen.

Jeg bor i Sverige (siden 2004) med kone og 3 barn. Mitt nåværende yrke er hovedsakelig expressbussfører.

 

Min tanke med å bruke denne hjemmesiden er å tilegne meg mer kunskap for på den måten å kunne forbedre/løfte min private hjemmeside til noe mer presantabelt enn slik den er nå.

Jeg vil ha et eget område hvor man må registrere seg for å kunne fortsette. Det handler blandt annet om at jeg selger strøm, elcertifikater og utspungsgarantier. Dette er informasjon som bare skal være tilgjengelig for mine kjøpere.

I tillegg vil jeg forsøke å implementere en funksjon som gjør at elbileiere skal kunne komme forbi hjemme hos meg for å lade bilen sin. Men jeg vil ha betalt for strømmen, og tenkte at man enkelt fortalt skulle ville ha en måte hvor folk får mulighet til å betale, og at et relè kopler inn strømmen når betalingen er registrert.

Kanskje litt vel ambisiøst, men jeg mener bestemt at det burde fungere bra å få til et system som skjøter seg selv, uten at jeg må ha myntautomat eller fysisk være tilstede for å kople inn strømmen når noen vil lade. Kanskje det hadde gått med SMS-betaling/Swish-betaling/kontooverføring eller at man betaler ved hjelp av sifrene på VISA-kortet..

Ved hjelp av alle videoer og forumet på hjemmeside.org regner jeg med å komme veldig mye lengre med hjemmesiden min!

 

Takk for at denne siden finnes, den vil bli til uvurderlig hjelp!

www.karl-ove.com

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.