Rapport fra NTNU om publiseringsverktøy

Øystein
Øysteins bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 16.01.2010

NTNU i Trondheim har vurdert bl.a. Drupal som publiseringsverktøy, rapporten ligger på http://bit.ly/Liferay_forprosjekt 

Øystein

 

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Interessant lesning om CMS fra NTNU

Hei, takk for superinteressant tips! Har endelig fått tid til å lese denne, og for de interesserte ble altså konklusjonen slik:

Basert på resultatet av kvalitetssikringen og brukertestingen som ble gjennomført, hvor for øvrig Liferay og Drupal scoret svært likt, ble altså Liferay valgt på grunn av eksisterende IT-arkitektur.

Etter å ha lest rapporten i sin helhet, er jeg enig i konklusjonen. De har mer kompetanse til å drifte Liferay, og arkitekturen tydeligvis er bedre tilrettelagt for dette.

Synes også det er flott at det offentlige har fått øynene opp for bruk av publiseringssystemer under åpen kildekode. Det er ikke lenge siden politiet betalte (les: sløste vekk) 25 millioner av skattebetalernes penger på en "trasig" webside.

Merknad til konklusjoner fra NTNU

NTNU skriver i sin rapport:

Krysspublisering

Drupal har manglende muligheter for krysspublisering, som i praksis vil si at artikler enkelt kan gjenbrukes på andre steder på NTNU-weben. Denne svakheten ville medført mye merarbeid for den enkelte ansatte, i tillegg til problemer med vedlikehold av informasjon.

Dette er ikke tilfellet, men det kommer selvfølgelig ann på hvordan man definerer "krysspublisering". Om man her mener å publisere innhold ved hjelp av det grafiske brukergrensesnittet i Drupal, for så å automatisk publisere det på sekundære nettsteder, så er dette mulig, f.eks. slik:

(1) Det er fullt mulig å sende noder (dvs innhold) som RSS, og så bruke en XML parser for å hente inn innholdet av disse på andre steder.

(2) Siden alle data i Drupal lagres i database, vil man kunne lage en egen modul som sender ut ønsket data i XML format, disse kan igjen hentes av andre kilder som skal republisere innholdet. Her hadde man også kunnet legge til valg om hvilke sekundære sider man ønsket innholdet publisert til.

Dog, begge disse løsningene krever at man lager egne moduler/scripts for dette. Det er i alle fall ikke meg bekjent at slike moduler eksisterer.

Det man kunne gjort var selvsagt å sette opp CMSet i multi site modus, slik at søstersider brukte samme kildekode og database, men dette ligger nok utenfor den endringen de ønsker å gjøre.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.