Retningslinjer i forum på Hjemmeside.org

Ingen svar
Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008

Hovedmålet er at foraet på Hjemmeside.org skal være fritt, åpent og enkelt å bruke for alle som trenger hjelp eller vil bidra. Meningen med disse enkle retningslinjene er at det skal være litt orden i forumet, sånn at det blir enklere å finne frem.

De enkle retningslinjene i forumet

§ 1 Lag en ny tråd for hvert spørsmål.

På den måten vil det bli enklere for andre med liknende problem å finne svar på sitt spørsmål. Vi går aldri tom for tråder!

§ 2 Bruk beskrivende overskrift.

Lag en beskrivende overskrift på tråden din. På den måten blir det enklere for andre å finne din tråd når de har samme problem.

§ 3 Vær spesifikk i beskrivelsen av problemet.

Hvis du har et problem, så er det viktig at du forteller hva problemet er. Hvis du har problemer med Drupal og et theme du har lastet ned, så fortell at du bruker Drupal 6 og themet Zen for eksempel. Hvis du er spesifikk nok i den første posten, så unngår vi at det må spørres frem og tilbake før den som vil hjelpe deg vet nok til å hjelpe deg.

§ 4 Link med beskrivende tekst fremfor å lime inn adressen

Ved å linke med ord og ikke bare lime inn adressen, hjelper du de du linker til å ranke bedre i søkemotorene på de ordene du linker med. Gi en kort beskrivelse av hva som er på siden du linker til, marker teksten og trykk på linksymbolet i editoren. Du får da opp en boks og kan lime inn adressen i boksen, slik a linken blir tekst og ikke bare en URL.

§ 5 Spam er en uting.

Spam slettes og brukere som spammer utsetenges uten forvarsel. Moderator avgjør hva som er spam, og dette tolkes ut fra kontekst og antatt motiv. Du vet selv når motivet ditt er å spamme, så unngå dette eller løp risiko for utestengelse.

§ 6 Hippieparagrafen.

Vær blid, positiv og glad, sure mennesker har ingen adgang smil