Få siden til å søke etter flere mapper enn "sider"

Balder
Balders bilde
Avlogget
Ble med: 12.03.2012

Jeg har et problem.

 1. <?
 2. if($side == null) {
 3. include "sider/main.php";
 4. } else {
 5. if(file_exists("sider/$side.php")) {
 6. include "sider/$side.php";
 7. } else {
 8. include "sider/main.php";
 9. }
 10. }
 11. ?>

Hvordan skal jeg gjøre det hvis jeg vil ha flere mapper enn "sider" Jeg får ikke til å legge til flere mapper eks "artiklker" "intervju" "info". Når jeg prøver å lege til så dukker de ikke opp.

 1. <a href="index.php">HOVEDSIDE</a> <img src="spacer.gif"> <a href="?page=regler">REGLER</a> <img src="spacer.gif"> <a href="?page=sponsorer">SPONSORER</a> <img src="spacer.gif"> </a>
 2. <br><a href="?page=form">PÅMELDING</a> <img src="spacer.gif"> <a href="gjestebok/index.php">GJESTEBOK</a>

Hvor skal jeg skrive i koden at jeg vil at siden skal lete etter flere mapper, eks "art" "int" "info" etc

mvh

Jan Hugo

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Få siden til å søke etter flere mapper enn "sider"

Hei smil

Nå er ikke jeg noen "ekspert" på PHP, men det jeg ser så i utgangspunktet i koden du viser til er en variabel du har kalt for $side denne prøver du og hente igjen med $side.php og det blir feil. Gankse enkelt fordi du nå forteller PHP at den skal finne en variabel som heter $side.php.
 
Om jeg skal finne ei løsning på dette må jeg sette meg ned og leke litt med PHP selv, men dette har jeg ikke tid til før i slutten av mai siden jeg har litt formye å gjøre i forhold til skolen for øyeblikket.
 
Men om jeg forstår deg riktig så er du i ferd med og bygge opp et nettsted som du til syvende og sist lager et eget CMS system til. Det er ikke noe i veien for å gjøre det, men dette krever mye av deg. Det vil være en glimrende læringsprosses for å lære scripting av nettsider, men du kommer mest sannsynlig til å bruke så lang tid på dette at det blir mest fornuftig å se på et system som andre allerede har laget. Jeg sier ikke dette for å "tvinge" deg over på noe som du evetulet ikke ønsker selv, men tenk i allefall nøye gjennom dette. Hvor mye kan du når det gjelder scripting? Hvor mye tid vil du bruke for å lære dette? og til slutt hvor mye tid vil du bruke på et nettsted? Husk at en dag så kanskje du ikke har verken tid eller lyst.... hva skjer da med nettstedet? Hadde jeg vært deg hadde jeg heller brukt den grunnelggende kunnskapen om PHP og heller tilpasset f.eks. drupal og evtuelle tillegsfunksjoner til dette slik du ønsker. Ja jeg vet at mange CMS systemer vil virke vanskelig i begynnelsen, men dette kommer du for inn i dersom du bruker litt tid på å sette deg inn i dette. Uansett, dette er et valg du må ta og igjen, jeg sier ikke dette for å være "stygg og ekkel".
Balder
Balders bilde
Avlogget
Ble med: 12.03.2012
Få siden til å søke etter flere mapper enn "sider"

Hehe... skjønner den.. har som sagt sett litt på dupral.. synes det virket vanskelig og uoversiktlig.. kom likssom ikke i gang.. 

ska gi det en ny sjanse.. Tanken med koden var at jeg skulle ha et ryddig system med forskjellige kategorier.. en mappe hvor jeg legger inn sidene under kategorien "Artikler" en mappe " intervjuer" osv. på index. ska en ved hjelp av menyen gå inn på eks intervjusiden,der en finner en "hovedside", med en liste på høyre sider over andre intervjuer som er gitt.  samme på siden om artiklker.  menyene på siden skal oppdateres når jeg oppdaterer Index siden. slik at den samme listen oxo kommer på siden hvor intervjuer er.

 

mvh

 

jan 

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Få siden til å søke etter flere mapper enn "sider"

Hei smil

Nå vet jeg ikke hvor god kunnskapen din er om PHP... men det du kan gjør er å skrive disse til en databasen (mySQL)  der du først lager et script som skriver til databasen. I dette scriptet så legger du til slik at du har mulighet til å velge "kategorier" fra skjemaet du lager for å skrive disse artiklene.

Det første du gjør er å lage et skjema med HTML som du lager de tingene du ønsker å ha med som f.eks. overskrift, forfatter, dato, kategori (her bruker du f.eks en nedtrekksliste, radioknapper eller avkrysningsknapper) og helt til slutt "tekstområdet" der du har plasse til å skrive hele artikkelen. Så i bunn å grunn et skjema som ligner på det man bruker her på siden når man skriver.

Deretter lager du et script i PHP som da sender denne informasjonen fra dette skjemaet til en database, og da legger du det til sånn at når du har valgt  en kategori så skriver dette scriptet til tabellen i databasen med tilsvarende navn som du har i kategoriene.

Helt til slutt så må du da lage et script som henter ut informasjonen fra databasen. Et script som henter ut fra kategorien "intervjuer" og fortsetter slik for hver kategori. Scriptet vil jo nesten bli likt på alle sider det står men med noen små forskjeller alt etter hvilken kategori som skal vises.

Alternativt så kan du legge alt i en tabell og skille dem ut med at når du velger kategorien "intervjuer" så skriver du f.eks tallet 2 til databasen som du da bruker for å hente frem artikelene igjen, tenker da spesielt om du skal ha en egen sak med siste nyheter på siden så tror jeg dette vil bli enklere enn om man splitter dem opp i mange tabeller.

Uanesett vet ikke om dette var noe mere til help men som skat jeg kan se på det men da må du nesten vente til i slutten av mai før jeg får tid til å ta en nærmere titt.

Ja, Drupal kan  virke vanskelig for å få tilpasset det slik du ønsker, men med en gang det er gjort så vil du merke hvorfor flere og flere går over til å bruke systemer som alt er laget smil Men kos deg med å se på både Drupal, PHP og bruk av PHP sammen med databaser. Det du kan/evntuelt lærer om PHP og databaser vil du ha god bruk for dersom du ønsker å lage egne ting til f.eks. Drupal. Så denne basis kunnskapen vil aldri bli bortkastet smil

ThomasK
ThomasKs bilde
Avlogget
Donator
Ble med: 30.12.2009
Få siden til å søke etter flere mapper enn "sider"

Her vil jeg anbefale deg å benytte en php funsksjon som heter switch(); Les mer her: http://php.net/manual/en/control-structures.switch.php

Et lite eksempel:

switch($folder)

 1. {
 2.  
 3. case 'artikkel': include('path/to/article-folder/articles.php'); break;
 4.  
 5. case 'intervju': include('path/to/intervju-folder/<span class="short_text" id="result_box" lang="en"><span class="hps">interviews.php</span></span>'); break;
 6.  
 7. case 'intervju': include('path/to/info-folder/information.php'); break;
 8.  
 9. }

 

med hilsen
Thomas Kile

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.