Statistikk og teller på hjemmesiden

Gynter
Gynters bilde
Avlogget
Ble med: 19.11.2009

Vil først si, fy fela! Kjempebra webside! Du har satt meg på sporet av en ny hobby her. Lærer mye å koser meg i vintermørket.

Har fått opp en hjemmeside nå snart, og så tenkte jeg på dette med statistikk. Hva anbefaler dere som allerede har hjemmeside?

Jeg vil ikke ha teller på hjemmesiden. Vil at infoen skal være skjult for andre enn meg. Synes det er så fjortiss å lixom: "Sjekk hera! Jeg har 435 visninger på sia mi!"

Dingle
Dingles bilde
Avlogget
Ble med: 19.11.2009
Statcounter er bra

Stikk til statcounter. Det er gratis, men har noen begrensninger. Jeg har ikke så mye trafikk at de er så veldig hemmende.

Gynter
Gynters bilde
Avlogget
Ble med: 19.11.2009
Statcounter er bra

Takk, ser greit ut det! Er statcounter det beste gratis statestikkprogrammet? Er det vanskelig å legge inn? Hvilke begrensninger mener du???

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Live webstatistikk

Hos woopra får du live webstatistikk. Du laster ned en klient, installerer den og putter inn javascript på siden. Vips: Nå kan du se hva som foregår på nettstedet. Du kan også chatte med de besøkende, hehe. Jeg bruker det her, og ser akkurat hva dere driver med :)

Her er en videosnutt av hvordan det funker. Dette er det gamle GUIet, ser litt smoothere ut nå.

Gynter
Gynters bilde
Avlogget
Ble med: 19.11.2009
Google Analytics og Woopra

Jeg prøver woopra nå, kjempestilig! Tusen takk for tipset! Tror jeg går for woopra og google analytics.

Sting
Stings bilde
Avlogget
Ble med: 11.01.2010
Guide om dette?

Hei!

Har kikket litt på Woopra, og det ser ganske interessant ut. Men hva med en kjapp guide om dette, for de av oss som ikke helt har taket på dette med javascript i Drupal?

Hjemmeside: www.arleeproductions.org

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Legge inn Woopra i Drupal

Sting: Gitt at du har:

  1. Laget en konto hos Woopra
  2. Lagt inn URLen til websiden din hos Woopra
  3. Lastet ned og installert Woopra-klienten

så trenger du faktisk ikke å legge inn JavaScript for å bruke Woopra i Drupal lenger. Last ned modulen, aktiver den som vanlig og vips - nå kan du se hvem som er på websiden din fra woopraklienten.

For å gjøre instillinger i hva som skal vises i klienten går du til domene.com/admin/settings/woopra etter at du har installert den. Da kan du f.eks. stille inn at avataren til brukerne på hjemmesiden din skal vises i klienten. Ellers kan du bestemme hvilke brukerroller som skal trackes.

Woopra for bedre brukervennlighet

Selv bruker jeg gjerne Woopra i utviklingsfasen. Da ser man hvordan brukere navigerer på hjemmesiden, og kanskje om de overser noe du mener er viktig. I slike tilfeller kan man gjøre endringer for at det man mener er viktig skal fange mer oppmerksomhet.

Her på Hjemmeside hadde jeg tidligere problemer med at folk kun navigerte i ting langs menyene på venstresiden. De så ikke linkene i tabbene øverst på nettstedet (og disse er jo viktige, da det er her alle videoguidene ligger).

Jeg gjorde om fargen til knallgul og laget litt tekst over for at de tabbene skulle fange mer oppmerksomhet, og det virket.

Hadde det ikke vært for Woopra så hadde jeg ikke sett at folk ikke fant/så de navigasjonslenke på siden. Man lærer mao mye om hvordan man bør legge opp nettstedet.

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.