Fjerne Text-Enhance - annonser når jeg tar musa over ord

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012

Heisann.

Måtte bare prøve her inne hvor det er stor kompetanse for data.

Det har nok ikke noe med å lage hjemmeside men jeg har nå fått et problem, kanskje er det virus, uanset så er det et program eller en side som heter Text-Enhance som gjør at når jeg med pekeren/musa kommer over enkelte ord og setninger så popper det opp en reklame (bilde). Veeeeldig frusterende. Noen som har forslag til løsning? Jeg har antivirus men den finner jo ikke noe galtsmil Tror dette skjedde under nedlasting av ikoner som jeg skulle ha på min hjemmeside, jeg har fjernet/avinnstalert dette programmet men uten at det ble noe bedre.. Håper noe kan har en løsning på problemet.

Løsning for fjerning og sletting av Text Enhance

Basert på alle svarene i denne tråden fikk jeg omsider fjernet «Text-Enhance» eller «I Want This», som det også kalles. Her er en guide for hvordan man sletter Text-Enhance.

Hvordan slette Text-Enhance

 1. Lukk alle åpne nettlesere, det vil si internet explorer, firefox, chrome, opera og så videre.
 2. Gå til kontrollpanelet, velg «Uninstall program» eller liknende. I engelsk versjon av Windows 7 heter det Uninstall Programs under kategorisk visning av kontrollpanelet.
 3. Let så etter Text-Enhance eller I Want This i listen over programmer og avinstaller disse.
 4. Start nettleseren igjen, og se om problemet er der.
 5. Om dette ikke hjalp, still gjerne spørsmål i denne tråden.

Merk at det kan være lurt å kjøre CCleaner og installer et antivirusprogram, dersom du ikke har det.

Mvh Olee

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Spam plugin i nettleseren

Hmmm, dette var ikke godt nytt. Var jeg deg, ville jeg brukt sikre kilder til ikoner, jeg anbefaler først og fremst iconspedia og deretter famfamfam.

Spam plugin i Firefox

Dette høres ut som en spamplugin i nettleseren din. Det kan være VUZE eller liknende. Har sett rundt at dette kan bli distribuert via bittorrent-klienten VUZE. Bruker du Firefox? I såfall;

 1. Gå til "Tools"
 2. Velg "Add-ons"
 3. Deretter "plug-ins"
 4. Se om det er noe ukjent der, muligens VUZE.
 5. Fjern plugin
 6. restart Firefox

Da skal den være borte vekkos.

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Text-Enhance

EDIT: Denne løsningen fungerte ikke likevel!

Heldigvis så fant jeg ut av det, fant på nettet at det kunne være reklame fra Google som popper opp når pekeren kommer over forskjellige ord og uttrykk. Uanset så fikk jeg det fjernet og alt virker ok. Gikk inn på http://optout.textsrv.com/optout.php og tastet inn de to ordene også vips så ble alt i orden, måtte gjøre det fra både Firefox og Internett Explorer, det jeg ikke skjønner er hvordan jeg kunne få noe slikt på maskinen. Hmm, det er nå alt hva dem finner på der ute, ble litt engstelig men det ordnet seg........

Men det er nå historiesmil da er det bare å fortsette å lese mere på denne fantastiske hjemmesiden og lære mere om hvordan man bygger opp og lager en hjemmeside. Virkelig en bra side..

 

Mvh Olee

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Kjør CCleaner og evt AVG antivirus

Takk for det, og bra du fikk fikset det. glis

Kjør CCleaner og antivirus

Vil likevel anbefale deg å kjøre CCLeaner og evt. AVG antivirus hvis du ikke har noe antivirus program. CCleaner er gratis og rydder maskinen din for mye "søppel", mens AVG har gratisversjon og proversjon som koster penger. Du trenger ikke betalingsversjonen, da gratisalternativet er helt fint. Velg «The original FREE virus protection», ikke trial.

Du kan ha fått en keylogger

Det verste som kan ha skjedd er at du har fått en keylogger på maskinen din. Det vil si et program som tar opp det du skriver + tar screenshot av skjermen din og sender det til ondsinnede mennesker.

Jeg prøver ikke å skremme deg. Det har sikkert ikke skjedd, men det hadde jo vært tragisk om det hadde skjedd. Da snakker vi om innlogginsdata til nettbank, facebook og det som er vett.

Jeg tviler sterkt på at du har fått en keylogger, men man kan aldri være for trygg, så kjør i det minste CCleaner.

Google tillater neppe slik distribusjon av annonser

Det er ikke Google som står bak det der. Hvis det var annonser fra Google, så distribuerer noen andre annonsene og bryter høyst sannsynlig Google AdSense' Terms of Service. Jeg sjekket hvem som eier textsrv.com, og de har skjult eierskapet til domenet med WhoisGuard, noe som betyr at de av en eller annen grunn ikke ønsker at det skal være kjent hvem som står bak tjenesten.

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Hei igjen.Ja da har jeg

Hei igjen.

Ja da har jeg innstalert CCleaner v3.17. Jeg har antivirus fra før.

Jeg har kjørt CCleaner og antivirus men fortsatt ser jeg nå at det kommer frem bilder over enkelte ord.

Mvh Olee

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Fjerne Text-Enhance - annonser når jeg tar musa over ord

Hei smil

Er du sikker på at du ikke er inne på noen av disse nettsidene som har en eller annen type reklame som skiller ut enkelte ord?

Det er fryktelig mange "lumske" nettsteder som har denne typen reklame.... ja det er ikke noe jeg liker heller, men dem gjør ingen ting dersom du ikke trykker på disse "viduene" som kommer opp.

Skal du bruke et virusprogram så er jeg en Avast fan så det holder.... både gratis og betal versjon, gratis versjonen funker meget bra. Setter jo kaffen i halsen når jeg ser noen anbefaler AVG hehe

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Fjerne Text-Enhance - annonser når jeg tar musa over ord

Olee skrev:

Jeg har kjørt CCleaner og antivirus men fortsatt ser jeg nå at det kommer frem bilder over enkelte ord.

Som Gøran sier, ja: Er dette på en shady site som har embeddet slikt, eller er det her også? Post noen ord som blir påvirket på andre sider her på foraet, og se om det invoker problemet. Da sitter det i klienten din. Prøv å riv ned Chrome og se om problemet er der da også (edit: Jeg mener last ned Chrome, en nettleser fra Google).

goran298 skrev:

Setter jo kaffen i halsen når jeg ser noen anbefaler AVG hehe

Hvorfor? Jeg mener hvorfor drikker du kaffe så sent? Haha glis Nei, men seriøst; er Avast mildere mot ressursene eller?

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Avast

Drikker jo ikke kaffe så sent.... er vel heller litt rødere saker det går i nå.... trossalt påske jo hehehe

Min er faring med Avast kontra AVG er at Avast er langt bedre til å oppdage snuskete sider og avdekke virus.... samt langt snillere på ressursbruken.... men det skal sies at jeg har ikke prøvd AVG på de siste 5-6 årene og mye har skjedd siden da. Men igjen jeg er Avast fan så det holder, så det blir feil og spørre meg hva er best.... i min verden så er det ingen ting som slår Avast glis

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Kos i påsken

Jeg er dessverre ikke sofistikert nok til å dele din lidenskap for det røde. Her går det i øl av billigste sort! Jeg trodde du var student! Å være student handler ikke bare om å lære, men også om billig øl og nudler glis I lys av at det er påske har jeg imidlertid spandert på meg et par flasker med noe mer ekslusivt øl. Disse sprenger alle budsjetter frem mot jul, men hell - det er påske jo!

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Hei og god påske. Sitter nå

Hei og god påske. Sitter nå her inne og prøver i fikse dette problemet men det ser ikke lyst ut, ennå..

Spørsmålet om det popper opp bilder her på denne hjemmesiden så er svaret ja, f.eks i skrivende stund så er ordet mot farget rød (Avlast mildere mot resssursene.....) og når jeg legger pekeren over dette ordet så kommer det opp en rute med reklame fra Text Enhanse og inne i ruten står det: Besvar dette spørsmålet og hevder en i-Pad 2 nå, som jeg aldri har gjort. Også ordet problem og noen er det samme opplegget her på denne hjemmeside. Slik er det på flere hjemmesider, også på min egen (som ikke er synlig , har sperret den for omverden) så det er vel da som du skriver, at det sitter i maskinen min (Sitter i klienten din) hva det nå betyr.

Dette med å riv ned Chrome må du prøve å forklare meg hvordan det gjøres, for det er vel det eneste jeg ikke har prøvd nå. Jeg har som tidligere skrevet kjørt CCleaner og antivirus(Norton).

Det som er så rart er at når jeg gikk inn på denne siden http://optout.textsrv.com/optout.php som jeg fant en link på nettet for slike problemer og skrev inn koden som man skulle skrive inn der så forsvant dette problemet en liten stund, men det kommer tilbake.

Håper på svar.....

 

Mvh Olee

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
hei

Tok et lite søk på google med «how do I remove "Text-Enhance"» prøv å se om du finner ei løsning der.

Slik jeg skjønner det når jeg har søkt litt rundt på nett er at dette er såkalt maleware.

Bruker du Chrome kan du klikke på "skiftnøkkelen" oppe i høyre hjørne og deretter velge "Alternativer". Du får da opp ei ny side og helt nederst på den siden i venstre kolonne kan du trykke på utvidelser å se om du kan fjerne det der i fra.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Nettlesere og server- og clientside problematikk

0) Gørans forslag er best, gjør som han sier.

1) Med riv ned Chrome mener jeg at du skal laste ned nettleseren Chrome (det er en nettleser fra Google). Last ned norsk versjon av Chrome her (nytt vindu).

2) Prøvde du strategien jeg foreslo i dette innlegget lenger opp i tråden?

Angående den linken din med optout. Jeg ville aldri skrevet inn noe på slike sider og forlatt problemet med det, selv om det deaktiverte annonsene. De har infisert maskinen din med noe drit du ikke vil ha, og da burde du heller forsøke å fjerne driten fremfor å deaktivere den.

Serverside og clientside

Klient er bare et ord for programmer som kobler seg til tjenere. En webserver er en server, altså en tjener, mens en nettleser er en klient som kobler seg til tjeneren for å få websiden fra serveren. Samme med FTP. Man setter opp en FTP-server, og så bruker man FTP-klienter for å "snakke med serveren".

Når noen sier at et problem ligger serverside, så ligger problemet på serveren, mens et clientside problem ligger på den enkelte bruker.

Hvis det hadde vært et serversideproblem med annonsetekst blant ord her på Hjemmeside.org, så hadde det vært fordi serveren var hacket, da ville alle som kom hit sett det samme, men siden problemet er clientside så er det bare deg som ser det.

Programmet du har fått på maskinen manipulerer tekst clientside.

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Hei igjen.Ja nå har jeg

Hei igjen.

Ja nå har jeg innstalert Google Chrome og gikk inn på "skiftnøkkel - verktøy - utvidelser, Fant der noe som heter I Want This som jeg fjernet fra denne listen, ellers var det kun antivirusprogrammet mitt som var der. Jeg har også gjort det andre alternativet tidligere men fant ikke noe som heter VUZE.

Jeg har nå Firefox, Internett Exploerer og Google Chrome og i skrivende stund så er det bare på Internett Explorer jeg har dette problemet, hvor finner jeg slik "utvidelser" der? Kanskje det er dette "I Want This" som er problemet som jeg fant på Google Chrom?

Mvh Olee

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Fjerning av I Want This

Jeg bruker veldig sjelden IE. Mine preferanser er Firefox, Chrome, Opera, Safari og IE. Frekvens i samme rekkefølge.

Du har nok rett, det høres ut som "I Want This" er problemet. Prøv manage add-ons fra Tools el.l. hvis du har IE8. Mulig det har blitt lagt inn en toolbar eller annet tjafs au.

goran298
goran298s bilde
Avlogget
BidragsyterDonator
Ble med: 31.03.2010
Fjerne Text-Enhance - annonser når jeg tar musa over ord

IE så kan du gjøre følgende, trykk: Alt+X velg Administrer tileggeså fjerne den aktuelle saken derifra.

Det du i tillegg bør sjekke er å gå til Kontrollpanel og velge Avinstaler program se igjennom lista du får opp og evtutelt fjern ulumskheten der og.

Satser på at alle tips og råd nå gjør at du blir kvitt dette. smil

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Fjerne Text-Enhance - annonser når jeg tar musa over ord

Heisann.

Da har jeg endelig fått fjernet dritten, den var faktisk i kontrollpanelet under programmer ja. Skal tenke meg om to ganger før jeg innstallerer noe slikt fra nettetsmil

Takk for all hjelp, hadde man fått slik hjelp og support fra andre steder så hadde alt vært meget enkeltsmil

 

Mvh Olee

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Fjerning av Text Enhance

Superbra, kan du huske hva du slettet i kontrollpanelet?

Skriv gjerne et lite sammendrag over hva du har gjort for å få det fjernet. Jeg ser allerede nå at folk begynner å komme fra søkemotorene i forsøk på å få fjernet Text Enhance selv, så la oss gjøre det lett for dem å finne løsningen på problemet. smil

Hvis du skriver et sammendrag her, så skal jeg oppdatere det første innlegget ditt med løsningen.

Olee
Olees bilde
Avlogget
Ble med: 07.01.2012
Hei.Under programmer fra

Hei.

Under programmer fra kontrollpanelet slettet jeg et program som het I Want This, så er det noen andre som har det samme problemet så sjekk først detsmil og ikke gjør som meg ved å gå inn på den sidene som jeg refererte til tidligere som skulle stoppe dette, bare humbug det, det virket i noen minutter men så startet det på igjen.

Så det enkleste er vel da å sjekke under programmer om man har noe der som heter I Want This, sletter man det derfra så har man jo fått fjernet dette programmet fra maskinen.

Text-Enhance er navnet som man ser i ruten/vinduet som kommer opp når man setter pekeren over et ord som jeg fortalte om, men programmet på selve maskinen heter I Want This.

Ellers så fulgte jeg den hjelpen i den rekkefølge dere ga meg her.

Mvh Olee

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Oppdatert med løsning på hvordan man fjerner I Want This

Takk, da har jeg oppdatert det første innlegget ditt med løsning på problemet, slik at folk som kommer hit og har samme problem muligens får løst det uten mye om og men.

Bare hittil i dag har det vært over 20 stykker innom tråden for å få løst problemet, så greit at løsningen er lett tilgjengelig for dem.

Anonym
Anonyms bilde
hadde også dette problemet på

hadde også dette problemet på chrome intil nå. gikk på skiftenøkkelen oppe til høyre. trykket på instillinger.

kommer opp en ny fane med innstillinger.

helt oppe til venstre står det "utvidelser"

inne på denne var det et program som het: "BCool". når jeg deaktiverte denne forsvant problemet.

Fant det ingen andre plasser på maskinen.

Fant heller ikke "I want this" programmet, som flere har nevnt.

Anonym
Anonyms bilde
Fjerne Text-Enhance - annonser når jeg tar musa over ord

Hei

hadde det samme problemet i windows IE8 windows XP

Irriterende, snusk, skjønner ikke at slikt er lovlig!

Slåes av ved å gå i explorer meny: verktøy, administrere tillegg,

der finner du den som: Shockwave flash object , velg deaktiver, og vips det er borte,  

NB som test etter en stund , så velger du aktiver , ja da kommer det tilbake...

Tror jeg fikk den under en nedlasting av adobe oppdatering fra adobe systems cooperated.

dette hjalp meg.

Anonym
Anonyms bilde
Fjerne Text-Enhance - annonser når jeg tar musa over ord

fjernet utvidelse med navn " fast save", 

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.