Topic på tvers av forumene; Domene og webhotell, CMS kontra HTML og hvilket CMS

Ingen svar
Blackageddon
Blackageddons bilde
Avlogget
Ble med: 24.04.2013

Hei.

Først av alt vil jeg skryte veldig til deg som har tatt bryet med å lage denne siden. Du må ha hjulpet utrolig mange rådville personer som meg i søk etter hjelp til å lage hjemmeside. Tusen takk!'

Videre vil jeg presisere at jeg er ny på dette området. Jeg kan litt data, men på langt nær det som kreves for å vite hva jeg holder på med akkurat nå smil

Problemstillingene er som følger;

Jeg har domene og webhotell hos Domeneshop.no, med et .no-domene, samt eposttjenere (www.rocktaxi.no / post@rocktaxi.no). Dessverre har samarbeidet med han som skulle lage side for meg brutt sammen, av den enkle grunn at ting tar for lang tid. Første spørsmål blir således; er Domeneshop.no det riktige for meg?

Jeg skal lage hjemmeside for første gang. Hjemmesiden skal være adskillig proffere utført enn www.rocktaxi.no, men gjerne noe lignende som den andre siden jeg har, www.rocktaxi.net, bare med litt mer wow-efffekt. Det blir typisk 5-10 linker til undersider på venstre marg, og linker til samarbeidspartnere på høyre marg. Undersidene skal inneholde f.eks "om oss" (historie, bakgrunn, visjoner), Priser (enkel side med priser), galleri (bilder, artikler, radioinnslag og videoer hvor Rock Taxi har deltatt - noen av disse er relativt store, som 300 mb), kontakt (mailadresser for bestilling, generell kontakt og lignende), Gjestebok(?) (hvor kunder og besøkende kan legge igjen en hilsen) og gjerne noen flere.

Eventuelt, i steden for gjestebok, kunne det være hendig med en link til Facebook, slik at innleggene som ble skrevet på siden, automatisk kom inn på Facebook-siden i tillegg. Dette er gjerne litt mer "2013" enn gjestebok. Det skal ikke være noen betalingsløsninger eller liknende, da dette blir oppgjort ved oppmøte hos kunden.

Som du ser, så skal det ikke være den neste VG.no eller lignende, det skal kun være en enkel bedriftside/informasjonside. Det eneste som gjerne kan være utfordrende, er grafikk og bilder/video og slideshow. Av den grunn vites det ikke om jeg må lage en side selv, eller om jeg kan bruke Drupal/Joomla/Wordpress og likevel få en stilig løsning.

Så er vi inne på enda et tema, hvilket CMS bør jeg velge - HVIS jeg kan/bør gå for CMS? Og hvilket er kompibelt med Domeneshop.no, evt hvilken leverandør av webhotell og domene bør jeg gå over til?

Jeg har selvsagt sjekket litt rundt på priser for å lage sida mi. Samtlige av tilbudene jeg fikk var basert på Wordpress, med en prisvariasjon fra 8 000 kr til hele 30 000kr. Da Wordpress er et gratis verktøy etter det jeg har forstått, synes jeg det er for dumt å betale så mye for noe jeg gjerne kan gjøre selv med litt arbeid. Likevel, hvis alle (15 tilbydere) ønsket å bruke Wordpress, hva kan grunnen for dette være - og er Wordpress dermed bedre enn de andre programmene?

Mange spørsmål her, og jeg håper noen - især webguy - likevel tar seg tid til å besvare dem.

MvhRock Taxi

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.