Valg av webhotell

bartimeus25
bartimeus25s bilde
Avlogget
Ble med: 08.11.2009

Hei, vil bare si at din nettside har vært en kjempe viktig ressurs for meg.Dine guider forlarer på en bedre måter en de fleste videoguider, det er  jeg  veldig glad for.

Det jeg lurte på var,er at jeg vil strate en nettside.Nettside kommer til å handle om studiemidler på videregåendeskole. Den kommer til å inhholde mange oppgave besvarelser, innleveringer, eksempel prøver, fasit til prøver osv.Atså den kommer til å innholde mange filer får nedlastning.Det jeg vil er at farten på netlastingen skal være rask og stabilt. Og ikke minst at det er ubegrensende trafikk , for jeg satser på at den får stor trafikk. Jeg er akkurat nå en blakk student , så jeg  har ikke allverdens med penger. Så minst mulig billig er det jeg leter etter. Så spørsmållet mitt er hva er det du anbelaer i min situasjon, skal jes satse på en hel gratis webhotell, one.com eller andre billige løsninger som du kjenner til?

Og en annen sprørsåm som er egentilg off topic: Hvordan lager du sånne bannere/logoer som på hjemmesideguiden.org eller eksamensoppgaver.org ? (jeg har en mistanke at der er du som står bak denne nettsiden). Det hadde vært til står hjelp om du kunne lagt ut videoguide om å lage banner/loger.

Takker på forhånd

 

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Hosting av webside og filer

Hei!

Her kommer et ganske langt svar på det du spør om, håper det er til hjelp.

Så fint at du skal lage en elevressurs. Det tyder på at du har skjønt første bud med websider – løs andres problemer, tilby en tjeneste og hjelp folk. Bra!

Du har rett i at jeg er mannen bak eksamensoppgaver. Jeg laget den da jeg tok eksamen i matematikk, og skjønte at mine arbeider kunne hjelpe mange mennesker i samme situasjon. Det hadde jeg helt rett i, og i dag bruker hundrevis av mattelystne nordmenn siten hver dag. Skal se om jeg får laget en video om logosnekring – jeg bruker Adobe Photoshop til grafisk arbeid.

Gratis webhotell og domene

Jeg anbefaler aldri gratis webhotell og domene. Alt for mange har driti seg loddrett ut ved å bruke slike tilbud, meg inkludert.

Den første websiden jeg laget, var på et webhotell hos Tele2. Fikk med webhotellet i forbindelse med dialup-linjen jeg brukte til internett den gangen. Da var jeg som deg, en fattig student på jakt etter gode tilbud. Jeg tenkte at gratis domene var en fantastisk oppfinnelse, og trodde virkelig det var gratis. Derfor registrerte jeg et gratis domene hos namezero.

Dette ble cloaket over den egentlige adressen til webhotellet, som var en lang og stygg URL type: http://home.c2i.net/blablabla23 – ved bruk av domenet ble min side lagt i en iframe, med et halvt tonn stygge annonser rundt. Dessuten ble domenenavnet alltid liggende i adresselinjen på browseren. Det gjør at folk ikke kan linke til andre sider enn forsiden din, og det er ikke særlig brukervennlig.

Etter en stund ble jeg lei av alle annonsene, og jeg ville ha retten til domenenavnet. Prisen de skulle ha var skyhøy, så jeg dreit i det, og livet gikk videre. I dag, snart 10 år etter, eier de fortsatt det domenenavnet. Går man inn dit nå, så får man et hav av annonser slengt i trynet.

Webhotell med fri trafikk

One gir bra webhotell til riktig bruk, men dessverre. Til websiden du skal lage holder det muligens ikke mål. Det er fordi de til tross for fri trafikk, har sine restriksjoner. One tillater ikke nedlastningssider. De definerer nedlastningssider som websider, der gjennomsnittlig størrelse på hvert treff er 1MB. Et treff er ikke et besøk, men hvert element på siden. Hvis du vil vite mer om hva dette betyr, så kan du lese denne testen av webhotell fra one.

For å finne ut om webhotell fra One holder, må du nødt til å si noe mer om hvordan siden din skal fungere. Husk at én sidevisning ofte har mange små elementer, så det skal faktisk litt til for at hvert treff skal ha en gjennomsnittsstørrelse på 1 MB. Uansett, hvis den skulle gjøre det, setter jeg opp to forslag til hvordan du kan få til det du vil uten å tenke på det.

Sponsoravtale

Siden du er en pengelens student som har lyst til å drive en elevressurs, da på linje med Daria eller liknende, så ville jeg tatt kontakt med norske webhoster og spurt om en sponsoravtale. Du ser jo hvordan russen blir sponset hvert år, så det er ikke utenkelig at det kan gå.

Domene og eierskap

Uansett hva du gjør, så er det viktig å se til at det er deg som eier domenet. Det er det viktigste, siden all innsats du legger i prosjektet ditt tilknyttes domenet. Du kan flytte filer fra ett webhotell til et annet senere, men hvis en webhost eier domenenavnet ditt, vel, så kan de si at du bare kan bruke det så lenge du er kunde hos dem.

Hvis du skal ha .no domene, så må du være klar over at du trenger et organisasjonsnummer. Hvis du ikke har det, så må du snakke med noen som eier et firma eller en organisasjon, slik at du kan låne deres. Det er viktig at du stoler på denne personen, siden det da vil være dem som har retten til domenenavnet.

Skal du ha .com, .net eller org domene, så går det helt greit uten org. nummer. Her er to eksempler på hva du kan gjøre.

#1 Billigste hosting

Denne løsningen gir deg webserver i USA. Sidelastning vil gå litt tregere for folk i Europa pga avstand, men nedlastning av filer går fort, da båndbredden på linjene over Atlanteren er god.

Kjøpe webhotell og domene host BlueHost. Prisen inkluderer et domene, de kaller det gratis, men det er ikke gratis. Det er inkludert i prisen for webhotellet, og gratissnakket er rein markedsføring. Hos BlueHost kan du også flytte domenet ditt til en annen webhost, hvis du ønsker det. Det er deg som eier domenenavnet med andre ord.

#2 Billig, men effektiv hosting

Denne løsningen gir deg en webserver i Europa, nærmere bestemt Danmark. Målet er relativt rask sidelasting til en billig penge, og muligheten for å dele filer fra webserver i USA (siden det går fort, og de gir fri trafikk).

Du kan registrere webhotell og domene hos One, ha selve websiden der, men la filene ligge på et webhotell hos HostGator.

Si du registrerer skolehjelpsiden.com og webhotell One – så kan du i kontrollpanelet fra One legge inn en A RECORD for feks filer.skolehjelpsiden.com. Da vil det domenet peke til webserveren i USA, der du hoster filene, mens websidene hostes hos One.

bartimeus25
bartimeus25s bilde
Avlogget
Ble med: 08.11.2009
Hei Takk for så rask

Hei

Takk for så rask respons.

Du lurte hvordan side blir:

Jeg skal lage en elevressurs nettside, med mange dokumneter. De fleste dokumnet vil være under 1 mb , men det kan komme noen filer over 1 mb. Vil det være en problem vis jeg velger one.com webhotell

Det ser ut som Blue Host er en god alternativ. Angående Blue Host, du som bruker den , har den c-panel og fantastico (jeg fant ikke dette på deres nettside).

Med hilsen bartimeus 25

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Webhotell og publiseringsverktøy

Bare hyggelig å svare raskt :) Siden det er så lav aktivitet i forumet, og jeg ønsker meg mer, har jeg satt opp epostvarsling til megselv når det kommer spørsmål, hehe.

Webhotell fra one

Ja, det kan by på problemer når du legger filer til nedlastning, og filene er over 1MB store, dessverre. Det er dette som er prisen man må betale for et slikt webhotell.

Har hørt om folk som har fått stengt ned hele websiden sin hos one, fordi de har brutt med denne grensa. Jævlig kjedelig både for deg og de som skal bruke elevressursen din.

Hvis filen ligger til nedlastning og en besøkende etterspør denne, så vil forespørselen etter denne ene filen telle som ett hit. Man kan gjøre filene mindre ved å komprimere dem og så videre, men da kreves det jo at de som skal laste ned filene må kunne pakke dem opp. Med andre ord lite brukervennlig.

Webhotell fra Bluehost

Ja, de bruker cPanel, men ikke fantastico. De har noe som er ganske likt fantastico, og mange mener det er bedre. Dette heter simplescripts.

Simplescripts

Simplescripts er, i likhet med fantastico, en tilleggstjeneste som lar deg installere blogg, fotogallerier, forum og så videre med ett-klikks installasjoner.

Her er en engelsk presentasjonsvideo for simplescripts og hvordan det funker.

Vil likevel si at dersom du har planer om å drifte en elevressurs, så anbefaler jeg på det sterkeste at du setter deg litt inn i publiseringsverktøyet du skal bruke.

Tips angående CMS

Du vil ikke bruke en Wiki-pakke til elevressursen din da? Det samme grensesnittet som Wikipedia er bygget på. Folk kan enkelt legge inn egne artikler osv med det, og de fleste kjenner brukergrensesnittet siden wikipedia er så kjent.

Hvis du vurderer det, så er denne engelske guiden i å velge wikipakke helt rå.

bartimeus25
bartimeus25s bilde
Avlogget
Ble med: 08.11.2009
Simplescripts og drupal

Hei der meg igjen. Som alltid takk for gode svar!

Jeg lurer på om hvis man bruker Simple scripts, vil man da kunne installere Drupal med ett klikk.For jeg så Drupal på Simple scripts liste.

Så hvis det er tilfelle, slipper man da å bruke den guiden som du brukte i din video om "Installasjon av Drupal"?

Angående Wiki -pakke vet jeg ikke ennå, må tenke litt på det. Drupal som CMS så jo veldig lett å bruke, så kanskje jeg går for den.

Hva synes du selv, hvilken av CMS ville passet meg bedre: Wordpress eller Drupal?

Med Hilsen bartimeus25 

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Valg av publiseringsverktøy

Hallo igjen, Bartimeus. Nå merker jeg at det snart er jul, du har jo pyntet med så fine farger, hehe. :)

Simplescript har støtte for ettklikksinstallasjon av Drupal, ja. Dermed slipper du unna den monotone og kjedelige stemmen min :)

Publiseringsverktøy

Jeg har kodet siter fra bunn i mange år, eksamensoppgaver som du nevnte for eksempel, den kodet jeg fra bunnen selv. Kan skrive under på at et publiseringssystem er veien å gå i de fleste tilfeller. Har iløpet av de siste årene testet mange CMS, og dratt meg noen konklusjoner. Her er noen tips som er spesielt rettet mot det du spør om.

Vil først si at jeg ikke vet så mye om hvordan du skal administrere websiden din. Skal brukere registrere seg og legge opp egne ting, eller skal de maile deg det, slik at du legger det inn?

Alle rådene nedenfor tar utgangspunkt i at du skal la brukere registrere seg og legge inn innhold selv.

Wordpress publiseringsverktøy

Det er mulig jeg får en horde imot meg nå, men jeg mener eksplisitt at Wordpress er et blogg-CMS. Hvis du ikke skal opprette en blogg, vel, da synes jeg du skal styre unna Wordpress.

En av grunnene er at søkemotorene ser at siden er drevet av Wordpress. Det leder til at du indekseres og dukker opp i søk på blogg. Det er ikke ønskelig med din side, siden blogginnhold ofte har tidsrelevans. Det fører til at mange blogginnlegg over tid taper synlighet i søkemotorer. Innhold på en elevressurs er derimot relevant over lang tid, og bør derfor dukke opp i søkemotorene lang tid etter at innholdet ble laget.

Det kommer også ut av pakken som en blogg. Du må endre ganske mye på det, før det fremstår som en elevressurs og ikke en blogg.

Drupal publiseringsverktøy

Ekstremt bra publiseringsverktøy i mange tilfeller, også ditt. Det finnes moduler der du kan gi visse brukerroller gitte rettigheter ved innlegging av nytt innhold.

Det går også ann å gjøre om artikler/innhold til andre filformater, eller å tillate filopplasting der innholdet i filen beskrives og tilgjengelig for nedlastning.

Det er et tonn av muligheter. Var jeg deg ville jeg brukt Drupal m/tilleggsmoduler spesielt for det du skal gjøre med siten din. (Bare spør, så skal jeg henvise deg til moduler du kan installere for å oppnå ønsket funksjonalitet).

Wiki

Her drar du nytten av at de fleste allerede kjenner til wikipedia, og vet hvordan de skal bruke softwaren. Det er også et hav av muligheter i disse pakkene, og de har bred støtte for det meste.

Hvis du vil ha en wikipedialiknende site så er dette veien å gå (man kan også lage eget design selvsagt. Her er en ganske stilig wiki: e-copedia - så som du ser, det er muligheter her også.

bartimeus25
bartimeus25s bilde
Avlogget
Ble med: 08.11.2009
Spørsmål flyttet

Edit: Spørsmålet du stilte her er flyttet til denne tråden: Matematiske tegn i dokumenter og på web

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.