Videoguider for å starte nettbutikk med CMS?

Astrid
Astrids bilde
Avlogget
Ble med: 16.07.2009

Hei, og takk for en flott ressurs!

Jeg har lekt med tanken på å starte nettbutikk i ganske lang tid. Har kikket på endel løsninger, men er redd jeg er for nybegynner til å klare det alene. Derfor lurer jeg på om det blir aktuelt med videoguider som viser hvordan man lager nettbutikk (på eget webhotell og domene) her?

Vet det finnes flere CMS, men er usikker på hva som passer for meg. Planen er å selge gensere jeg strikker. Altså blir det ikke uendelig mange produkter, og ikke så mye på lager heller. :)

Takk på forhånd.

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Å drive nettbutikk er spennende

Hallo!
Dette hørtes ut som et spennende prosjekt, Astrid. :) Og, ja, det vil komme videoer hvor jeg viser hvordan man bruker de vanligste netbutikk CMS'ene. Verdt å nevne er:

  • Zen Cart (vidreutvikling av OS Commerce)
  • Ubercart (bygger på Drupal CMS)

Så det er bare å følge med! :) I skrivende stund er det sommer, så jeg har mye annet å gjøre, men jeg skal få laget flere videoer så snart som mulig. Faktisk har jeg endel videoguider som er ferdige også, de må bare lastes opp og så videre :)

Vil også si én ting til når det gjelder å starte nettbutikk. Hvis du skal selge hobbyartikler, slik du sier, så kan det være lurt å ta kontakt med likningskontoret. Hvis du overbeviser dem om at dette er hobbyvirksomhet (altså IKKE næringsvirksomhet) så trenger du ikke betale skatt. Da slipper du unna mye byråkrati og ekstraarbeide i form av skjemaer og føring av regnskap.

solveg
solvegs bilde
Avlogget
Ble med: 03.01.2010
Hei!
Jeg har en drøm på å starte min egen nettbutikk.  Jeg er ganske nybegynner og trenger en god veiledning. Jeg har lest og sett alle videoguidene og synes har kommet langt fram nå. Likevel klarer jeg ikke alene. Jeg klarer ikke å velge hvilket webhotell og domene skal jeg velge og hvor egentlig skal jeg starte, og hvordan installerer og bruker jeg Zen Cart.

 Mange TAKK

Hjemmeside
Hjemmesides bilde
Avlogget
Bidragsyter
Ble med: 17.06.2008
Starte nettbutikk, valg av domene og markedsføring

Hei,

Jeg skal opprette endel videoer i hvordan man setter opp nettbutikk, men før du begynner med den biten, er det viktig å gjøre endel annet i forhold til nettbutikken din.

Siden dette er et stort tema, har jeg opprettet en egen tråd for spørsmålet ditt; starte nettbutikk, valg av domene og markedsføring.

Les gjennom den tråden, og spør ivei. Hvis du har spørsmål om hvilket CMS man skal bruke i forbindelse med nettbutikk, må du gjerne opprette nye tråder.

nobi
nobis bilde
Avlogget
Ble med: 10.01.2015
Videoguider for å starte nettbutikk med CMS?

Så det er bare å følge med! smil I skrivende stund er det sommer, så jeg har mye annet å gjøre, men jeg skal få laget flere videoer så snart som mulig. Faktisk har jeg endel videoguider som er ferdige også, de må bare lastes opp og så,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!

Svar på forumemnet

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.